Pioner efter regn

 
 
 
 
Jag har en pionbuske som är riktigt stor med mängder av blommor, men trots att jag gav dem ett rejält pionstöd i år, det högsta butiken hade hänger nu blommorna ner tunga efter en veckas regnande och blåsande. Någon som har tips på hur man stöttar höga pionbuskar? Blommorna är helt fantastiska, jättestora, fylliga och med flera knoppar på varje stjälk. Fick knipsa av några idag som hade knäckts av vindarna och det blev en vacker och doftande bukett mitt på bordet. Synd att pionens livslängd inte är så lång. En favoritblomma hos många tror jag.
 

Bland blommor & bin

 
Min närbildslins tar bilder över förväntan. Här är ytterligare ett smakprov tagna hemma i trädgården. Fotografi är verkligen en underbar hobby. Funderar över vilket objektiv som ska bli mitt nästa. Det lutar åt vidvinkel.
 

Midsommar i en vas

 
Blommorna som blev över från kransen är fortfarande lika fina. Nu står de i en vas på köksbordet och sprider lite sommarkänsla. Denna helgen ska jag ta itu med rabatterna igen. Antagligen plockar vi fläderblommorna med. Är så sugen på att åka till havet och bada, men som det ser ut nu är det inget badväder denna helg. Någon som badat ännu?

Dags för flädersaft

 
Flädern blommar för fullt i trädgården och det börjar bli dags att göra årets omgång med saft. Har ju haft lyckan att njuta flädersaft ända fram tills nu då vi alltid gör massor och sedan fryser in. Har man ingen egen fläder så brukar det ändå inte vara svårt att stöta på någon i det vilda. Se bara upp med fuskflädern som är giftig. Gör gärna en en jämförelse på nätet om du är osäker på ditt fynd.

Midsommarafton

 
Fler bilder från midsommarafton som i år spenderades på Bokenäs Hav Spa & Möten. I år fick vi se äkta midsommarstång och dans Vi fick en solig förmiddag och en lite regnigare eftermiddag, men det gick absolut ingen nöd på oss. Spel, grillning och rockring gjorde gjorde dagen och kvällen finfin tillsammans med trevligt sällskap!:-).
 
Här ser ni fler bilder från midsommarafton och kransen.
 
 

Midsommarkransen

 
Så här blev kransen jag gjorde! Blev riktigt nöjd med den och den höll sig fint hela dagen! Älskar att ha blommor i håret, så fint med både kransar och bara en enstaka blomma. Invigde även nya klänningen som ni ser. Midsommarafton var riktigt trevlig och spenderade ute i Bokenäs vid havet med midsommarstång, dans och grillning. Det togs så många bilder att jag har spenderat nästan en heldag med att redigera och gå igenom. Fler bilder kommer inom kort.
 
 
 
 

Midsommar och kransbindning

 
Glad Midsommar! Gårdagskvällen ägnades åt kransbindning. Min första krans sen jag var barn. Det blev lite blandat köpeblommor och trädgårdsblommor. Slutresultatet får ni se senare. Väderleksrapporten talar om regn och blixtar så nu tycker jag att vi alla håller tummarna för att solen är med oss idag.
 
Hoppas att ni får den finfinaste midsommaren idag!
 
Kram

Blue dress

 
Här är en bild på klänningen jag köpte häromdagen. Älskar den blå färgen! Promenerade iväg med den till skräddaren idag för den är på tok för lång. Svårt att lägga upp den själv när det är så mycket som ska klippas bort. Ska hämta den på torsdag, så jag hoppas att nya längden blir perfekt!

Idag

 
Solen skiner och jag ska dra på mig träningsskorna för en powerwalk. Hittade en fin klänning i går på stan som var megalång så nu ska jag iväg med den till skräddaren.  Har också blandat ihop en häxbrygd bestående av blodmjöl då rådjuren har varit på mina rosor igen. Hoppas de nu får vara ifred.
 
Vad hittar ni på idag? Har ni ledigt eller jobbar ni?

Hönö

 
Idag har vi fått massor av frisk luft! Först en tur till mysiga Hönö för lunch och en glass i solen. Solen sken på oss, men det blåste rejält där ute på ön. När vi kom hem bytte vi om för en powerwalk. Delsjön runt 8 km blev det! Konstigt att jag inte gått hela denna rundan förr, men bättre sent än aldrig. Imorgon vankas en dag på stan, behöver nya skor. Inte det roligaste jag vet, men mina älskade ballerina är helt utslitna. Förhoppningsvis hittar jag en underklänning med till mina vita klänningar. Godnatt vänner!
 

Mera macro

 
Tack för era fina kommentarer angående macrobilderna nedan! Även prästkragen här är fotad med samma närbildslins. Om solen kikar fram i helgen ska jag och kameran ut på utflykter:-).

Macro utan macro

 
Plockade fram en av mina närbildslinser +4 och skruvade på det på mitt 50 1/8 objektiv för att testa lite macrobilder. Fotade dessa bilder i trädgården och tycker att det blev riktigt bra för att inte alls vara något dyrt och fint macroobjektiv. Måste komma ihåg att använda detta mer, riktigt kul att för en gångs skulle kunna gå så nära att hela blomman fyllde ut bilden. Vad tycker ni?

Min plats i solen

 
 Älskar att sitta i trädgården och njuta av solen. Tar ofta med mig både lunch och frukost ut hit, en skön avkoppling från datorn. Dynorna beställde jag för ett par år sedan då jag blex blixtförälskad i färgen. Gillar dessutom att de matchar mina pioner. Sittgruppen med bord skulle dock behöva slipas och målas om då vatten har trängt in under träet. Får se om vi gör det i sommar eller om vi låter det vara lite shabby chic i år;-).

Ge bort en bit av trädgården

 
Vi var ju bortbjudna på middag i lördags och i stället för köpeblommor till värdparet passade jag på att kika runt i trädgården för att se vad som kunde passa. Gillar att det blir lite personligt och samtidigt unikt. Eftersom pionerna bokstavligen slog ut på ett ögonblick i värmen passade de ju perfekt att klippa av några själkar. Allium, kantnepeta och hundkex fick göra pionerna sällskap. Tror faktiskt att jag ska ta in lite snittblommor till hemmet också, det kan verkligen liva upp en vanlig dag.

Hallonpaj & långhelg


Hallonpaj och solsken är en lyckad kombination! Här har jag bytt ut ananasen i receptet för ananaspaj mot hallon vilket funkade finfint. Nästa gång kommer jag att testa jordgubbar. Det kan hända att fyllningen blir något lösare beroende på mängden hallon, men det ordnade jag med en tesked maizena i smeten.
 
Har haft en långweekend som har varit riktigt fin! Strålande sol, träffat massor av vänner och bara njutit! Nationaldagen var det grillning och kubbspel i Slottskogen med det här gänget. Fredagen spenderades med middag med min vän M på stan och därefter ett glas rose på Park Aveny Hotel i solen. Lördagen bjöd på grillkväll och mera kubbspel hos vänner i Hindås (det var då jag fixade efterrättspajen). Idag söndag, en långpromenad i solen på morgonen och en eftermiddag med femkamp på Liseberg tillsammans med nio andra spelsugna som avslutades med middag och dessert på uteservering.

Älskade syrener

 
Den här syrenen växer alldeles intill vår trädgård. Varje gång jag går förbi stannar jag till för att ta några djupa andetag. Doftar så underbart! Nu är de tyvärr utblommade för i år, men jag hann i allafall knäppa lite bilder denna gång. Nästa år kommer det förhoppningsvis blommor på min alldeles egna syren:-).

Ostkaka

 
Häromdagen svängde jag ihop en ostkaka för första gången och resultatet blev riktigt bra och över förväntan så jag tänkte dela med mig av receptet här nedan.
 
Ostkaka på LCHF-vis:
6-8 bitar
 
Ingredienser: 500 gram keso, 4 ägg, 3 dl grädde, 2 dl mandelmjöl, 1 tsk vaniljpulver, 1/1 krm stevia.
 
Gör så här: Blanda allt i en bunke. Vispa luftigt. Jag använde elvispen. Häll upp smeten i någon form. Jag tog en vanlig pajform. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i ca 40 minuter eller tills kakan har stelnat. Låt svalna och servera med vispgrädde och lite färska bär eller sylt.

Korvgrillning och Slottishäng


Så här spenderades Nationaldagen i Slottskogen. Fullt av folk i parken, engångsgrillarna gick varma och musik spelades. Riktigt mysigt och med trevligt sällskap så klart! Det här får vi göra om fler gånger!


 







 

Att somna till doften av kaprifol

 
Kvällsljuset är så vackert och fotografier tagna under de timmarna blir alltid så fina. Vår underbara kaprifol växer mot väggen mellan altandörren och sovrumsfönstret vilket gör att sovrummet fylls av härlig kaprifoldoft om kvällarna när man ska sova. En sagolik doft man gärna somnar till!

Fira nationaldagen


Ledig långhelg för de flesta. Vi kommer att spendera dagen med grillning och kubb i Slottis med vänner. Underbart väder till detta och dagen kommer att bli kanon!
 
Vad hittar ni på idag?

I hope he buys you flowers

 
 
I hope he buys you flowers
I hope he holds your hand
Give you all his hours
When he has the chance
Take you to every party
'Cause I remember how much you loved to dance
Do all the things I should have done
When I was your man
Do all the things I should have done
When I was your man
 
 
Det växer syrener alldeles i närheten av vårt hus både lila och vita. Dessa blommor är verkligen sommar för mig! Doftar ljuvligt och påminner om livets alla skolavslutningar.  Ser alltid till att klippa av några kvistar och skapar små fina buketter som jag placerar både inne och ute. Det kan vara sommarens favoritblomma.

Redo för powerwalk

 
Hur härligt är det inte att promenera i kvällssolen. Färgglada träningskläder ger mig en extra energiboost och gör träningen roligare. J tycker att det är som att "vara ute och promenera med en glass", men jag trivs bra i mina glassfärger:-). Har funderat på att börja träna på morgonen, men är inte någon vidare morgonmänniska, så kvällspromenader får nog bli min grej i sommar utöver de timmar jag lägger på gymmet. Det enda jag saknar nu är bra och peppande träningsmusik.
 
Vad tränar ni till för musik? Ge mig era bästa pepplåtar!

Fyra favoriter i trädgården

 
Fotade lite av vad som blommar hos oss just nu. Kaprifolen vid vår altandörr doftar alldeles fantastiskt nu. Det är den allra första växten vi planterade i trädgården och det var 12 år sedan. Allium, eller kirigslök som den också heter älskar jag för formen. Dessutom får den snygga fröställningar efter blommning som jag låter stå kvar under höst och vinter. De första pionerna (jag har fem buskar) tillhör mina absoluta favoriter i trädgården. De är  nu på väg att slå ut. Helt underbara när de blommar och perfekta som snittblommor. Sist, men inte minst är löjtnantshjärtat ett måste i min trädgård. Jag har även två vita av sorten alba, men de växer lite skuggigare och har därför inte kommit lika långt ännu. Jag kommer att fota mycket mer allt eftersom det blommar. Nu händer allt så snabbt, tack vare värmen så att man knappt hinner med. En blomma kan ha vuxit flera centimeter mellan morgon och eftermiddag!

Sommarlov

 
Äntligen klara! Projektarbetet är inlämnat! Vilken lättnad! Nu kan vi slappna av och ladda batterierna på nytt över sommaren. Ska passa på att njuta så mycket det bara går!

 

Mer från Särö

 
Fler bilder från naturreservatet på Särö som vi besökte igår. Jag bara älskar att promenera i skogen. Så mysigt! Vädret var underbart och alldeles lagom varmt. Vi såg t.o.m flera som badade. Ännu har det inte blivit några dopp för mig, men snart så dyker jag i:-).
 
Idag så fick vi ännu mera gjort med programmeringen och äntligen börjar jag se slutet på skoluppgiften. Ser fram emot en rejäl dos vila, avkoppling, sol och sommarlov nu. Bara två dagar kvar!

Utflykt Blomstermåla

 
Behövde en rejäl paus från plugget igår, så jag å J bestämde oss för en utflykt till Särö. På vägen dit kikade vi in på mysiga Särö handelsträdgård och jag kom så klart ut med en ny fin växt:-). Vid Blomstermåla stannade vi för att äta lunch på deras mysiga uteservering och fick bästa platserna! Fransk fisksoppa och räkmacka beställdes. Därefter tog vi en skön promenad i naturreservatet. En heldag med frisk luft och sol var det som verkligen behövdes för att komma vidare i projektarbetet. Imorgon tror jag vi är klara!

RSS 2.0