31/12

image449

Balans

image448

ja det är viktigt med balans såhär i sötsakstider. Detta åt jag innan träning idag. Gott! Gillar att ha russin på, det passa jättebra ihop. Måste se till att göra fler fruksallader, det är ju ett perfekt sätt att få i sig flera frukter på en gång.

Nyårsmix

Idag har jag tränat ett specialpass koriograferat särskilt för nyår. Det var 5 insruktörer och enbart bodypass såsom bodycombat, bodybalance, bodyjam, bodystep och pump. Det var skojigt, men jag var inte tillräckligt frisk och kry idag kände jag. Nästa vecka kanske jag är piggare och då skulle jag nog vilja prova mer av bodybalance som påminner lite om pilates och meditation. Step är verkligen inget för mig, snubblar ju nästa över brädan. Nej fy, då är aerobic och combat mycket roligare. Till våren är det dessuton ny koreografi på passen, så det ska bi intressant att se vad det är.

Quick walk

Jepp, nu ska vi ut igen. Har slappat nästan hela dagen, men även hunnit med städningen som stod på schemat. Känner att jag verkligen behöver vila, då jag knappt orkat läsa eller se på tv ens de senaste veckorna. En massa frukt, vila och friskt luft är nog den bästa medicinen.

So long

Ge mig vår

image441image442
image445image447
Våren är redan här hos butikerna. Man blir ju riktigt sugen på blommiga blusar och bara ben. Här är några favoriter ur Ellos sortiment. Så sött med skira blommiga plagg. Kappan är riktigt fin tycker jag och den finns även i svart och flera andra färger. Nu får det räcka med vinterkläder, så att jag får råd med fina updates till våren.

Storm

Vi trotsade regn och blåst för att ge oss ut på en powerwalk. Vill inte vara inne hela dagen. Skönt att få en nypa frisk luft också.

3 saker på dagens lista kan bockas av, resten får fixas imorgon

♣ Handla inför nyår
♣ Systembolaget
♣ Lång powerwalk


Nu ska vi ha filmmys. Wallander å tända ljus.

Mellandagsfynd

image439image440

Dessa härliga koftor i siden/cashmere blandning fyndade jag på Åhléns igår på mellandagsrean. 399:- styck. Ett kap tycker jag. Passar utmärkt till både byxor, kjol och klänning. Dessutom gillar jag färgerna, mörk och ljus plommon/vinröd

Att göra

Listan:

♣ Städa och göra nyårsfint
♣ Ringa släkten
♣ Handla inför nyår
♣ Plugga på uppsats och tenta
♣ Lång powerwalk
♣ Betala räkningar
♣ Till systemet
♣ Köpa svarta nylonstrumpisar

Det är bäst för mig att jag sätter igång nu, så att jag hinner åtminstone hälften.

Trevlig dag på er!

Dagens

image438

Beställde denna coola tee häromdagen. Det är Anna Larsson som har designat den och flera andra fräcka motiv. Finns även i svart. I like!

Fyndat på rean

Efter att ha lämnat av väskorna hemma idag, for vi in till stan i hopp om några fynd. Jag var främst ute efter snygga skoletter samt tröjor eller koftor i bra kvalité och material som cashmere eller merinoull etc. J skulle ha prylar till sin Mac, så efter lunch skiljdes vi åt nån timme.

Jag konstaterade att det var dåligt med skoletter, men en hel del snygga stövlar, fast det har jag ju redan. Försöker hålla mig till planen:). Ett par vinröda lackpumps spanade jag lite extra på, men de fick snällt stå kvar på hyllan.
Tog en sista kik inne på Åhléns där jag hade presentkort och vips så hittade jag två fina koftor i cashmere/siden blandning nedsatta från 699 till 399, vilket kändes helt ok med tanke på materialet. Kunde inte bestämma vilken färg, så jag tog båda;) Bilder visas imorgon.

Nu ska jag packa upp väskan och fixa lite kvällsmat, varma mackor. Sen blir det filmmys och tidig natt, så att vi är utvilade imorgon, då vi ska fixa, plugga å planera nyår.


Trevlig kväll!


Julgodis

image437

Var tvungen att ta kort på det fina julgodiset vi blev bjudna på. har verkligen frossat hela julveckan. Men det ska det som sagt bli ändring på nu. Har precis fyllt fruktfatet till brädden. Fruktsallad är faktiskt inte dumt det heller;)

Julafton



Detta var dagens outfit på Julafton. Det ser ut som att bh:n lyser igenom toppen, men detta syntes bara med blixt.

♥ Kofta Gina Tricot
♥ Top med liten rosett HM
♥ Kjol HM
♥ Strumpisar Falke, Twilfit
♥ Halsband Hope
♥ Armband A.v. Max KyssJohanna

Goodbye Umeå, Hello Göteborg

Tidigt imorse steg vi upp för att ta flyget hem igen. Det blev inte många minutrar sömn inatt. Det känns i kroppen nu, men det är allt skönt att vara hemma igen. 1 vecka har vi varit borta nu, men här är det sig likt, ett regnigt och blåsigt Gbg hälsar oss välkomna hem. Jag har varit ganska krasslig och sliten denna vecka, men vi har ändå haft en väldigt trevlig vistelse med en massa god mat som J:s mor har lagat. Riktigt ompysslade har vi blivit som alltid när vi är där på besök. Det enda man saknade var snön som ju alltid varit där när vi firat jul. Lite puder på backen  gjorde ändå att kvällarna lystes upp en aning när vi tog våra kvällspromenader. Man märker att vintrarna blir varmare och varmare nuförtiden. Det känns verkligen att julen har lagt sig på magen, därför har jag bestämt att det är frukt som gäller framöver med undantag för nyårsafton, då det blir mycket godsaker igen. Fram till dess är det powerwalk som gäller.

Igår gav vi oss ut på Mellandagsrean, men den blev en stor besvikelse. Tidningarna hade annonserat och vara och varannan butik skulle rea ut vinterns plagg, men väl på plats såg man knappt skymten av någon rea. Några tista udda plagg på hängde ute, men det var inte mycket att hurra för. Nej, fy så trist. Kom i allafall hem med en ljusrosa sjal (ej rea) från HM, tror att det var en del av vårens kollektion samt lite nya underkläder från Lindex. Hoppas att rea-utbudet i Göteborg är bättre. Tänkte ta en sväng idag.

Ses!

God Jul

Önskar er alla en riktigt fin jul med nära och kära, mycket julmat och godis.

Ska börja dagen med en dusch, sista julklappsinslagningen och förhoppningsvis hinner vi med en rask promenad. Det är så skönt att röra sig lite när manäter och sitter still så mycket.


Puss & kram

Klappat och klart

Då var alla julklappar inhandlade. Ev ska jag köpa något mer till J. Kanske tar en titt till på stan nu om jag orkar. J och hans bror ska åka och köpa en gemensam julklapp till deras föräldrar. Jag kanske tar mig en titt på HM i stället.  Det är skönt att ha lite ledigt nu. Det har blivit mycket god mat och fika som det brukar bli runt julen.

Vart firar ni julen?

principessa

prinsipessa
Spanade in detta söta kit från eleven.se innan jag åkte. Visst är det sött? Man kan beställa produkterna en och en också. Jag är lite nyfiken på hur de doftar. Det kanske blir en beställning efter jul.

Framme

Det tog sin lilla tid med resan trots att vi flög, man mellanlandar ju i Bromma också. Jag har varit hängig och trött hela dagen , men jag hoppas att jag är tillräckligt frisk och pigg imorgon för att inhandla de sista julklapparna. Vi har precis ätit kvällsmat och tänt upp brasan här. Så mysigt i det nya huset. Tänkte lägga mig tidigt ikväll också så att jag är pigg imorgon. Men fösrt blir det lite mys framför brasan innan vi gör i ordning i vårt lilla gästrum.

Just det jag, någon vit jul verkar det inte bli här.  Ca 6 grader är det och t.o.m varmare än i Göteborg. Knepig vinter i år.

Off we go

Om 1,5 timme far vi till Umeå för julfirande. Vi blir borta ca 1 vecka. Tyvärr finns det ingen snö där när, men jag håller tummarna för en vit jul. E ju så härligt när det knarrar under fötterna när man är ute och går. Ska bli så skönt att komma bort lite nu, träffa J:s familj och hitta på lite skojigheter.

Nu är det bråttom att packa det sista. Det ser ut som att jag ska vara borta 1 månad:) Ska hinna med en dusch och slå in en present också.

Tänkte blogga från Umeå också, så vi ses snart igen! So long!


Utmattad

Ligger lågt med bloggningen just nu. Har varit helt slut i några dagar nu. Känns som att plugget håller på att ta kål på mig. Fick åka hem från skolan tidigt idag eftersom jag var så yr och matt att jag nästan svimmade. Väl hemma var jag ändå tvungen att ta tag i tentan som ska in imorgon. Puh! Har gått och lagt mig och vilat mellan varven, nu tror jag att den snart är färdig. Igår var läggdags 19.30 och det lär bli före 21.00 idag också. Måste vila så mycket det går nu och se över lite förändringar i mina levnadsvanor. Måste lära mig att inte göra allting samtidigt och att inte allting måste ske före 30. Det är svårt. Mycket svårt.

Två nya tentor delades ut idag att göra över jul. Ca 10 sidor skall svaren vara på. Jag har nu alltså tre tentor som ska vara klappade och klara 2 veckor efter jul. Hejdå julefrid.

Julstress

Känns som att jag inte hinner hälften av alllt som ska göras. Träningen har jag fått hoppa över i två veckor nu och kalas har fått tackas nej till,  och tre tentor ligger i kö och väntar. Puh!! En av dem måste bli klar före torsdag och de nadra får jag väl ägna mellandagarna åt. Nåja lite julefrid ska jag väl få också hoppas jag.
Present till J och B ska fixas och är inte klara ännu. Idag har vi i allafall fått upp granen, köpt en ljusslinga och klätt den. Fint blev det! Ska försöka fixa bild till imorgon. Får  i alla fall njuta av den några dagar innan jul. Vi far iväg på torsdag. Nice!

Glöggfika

Ikväll är vi bjudna på julfika till ett par som viinte träffar så ofta. Det ska bli trevligt att ses och uppdatera sig om vad som hänt sen sist. De fick barn förra året och det märks verkligen hur fort de växer näs man träffas så sällan.


Vad hittar ni på ikväll?

Falke

image426   
                                                                                 Bild: Accessora


Efter gårdagens seminarium åkte jag in till Twilfit för att spana efter efter varma och sköna strumpbyxor som inte är sådär korta och små som dem jag tidigare köpt på  bl.a Lindex. Efter att ha sett flera blogga om Falkes strumbyxor chansade jag och slog till på ett par rejäla svarta i merinoull. Jag har ej provat dem ännu, men så fort det är gjort återkommer jag med en recension. Dessa gick på 299 kr, hade för mig att de skulle vara lite billigare så jag hoppas verkligen att de är värda varenda krona.


Besök

Idag har vi haft besök av farmor och farfar. Jättreroligt, för dem har jag inte träffat på evigheter känns det som. Den här hösten har ju gått otroligt fort. Antagligen för att jag haft så mycket att göra hela tiden. Vi bjöd på middag och utbytte julklappar. Presentkort på Lindex var inte helt fel. Nya undies behöver man ju då och då och varma strumbyxor är jag också på jakt efter.

Nu har jag en stund över och ska strax försöka bli klar med omtentan i hälsa & etik som har hängt över mig i månader. Läraren är riktigt petig måste jag säga. 50/60 fick rest dvs omtenta på ej godkända moment. Jag hoppas han blir nöjd nu!

Kaffekärlek


image424
Drack latte med en vän på café med en vän jag inte träffat på ett tag nu. Trevligt! Hann också med att prova några bågar. Imorgon ska jag få låna hem dem över helgen och då hoppas jag att jag har bestämt mig för ett par.


Christmas tree

image423

Idag hämtade jag granen från ellos på posten. Ska packa upp och klä den imorgon. Hoppas att den är lika fin i verkligheten som på bilden. I helgen får vi fixa en vit ljusslinga till den också. Mysigt!


"Ledigt"

Det blev inget grupparbete idag som det var tänkt. Därför är jag hemma och "ledig" idag. Ja man är ju aldrig riktigt ledig när man studerar, så jag ska försöka få lite gjort också.  Helt otroligt är det ändå att dagen går så fort. Halva dan har gått och jag har bara ätit frukost och duschat än så länge, mjaae ett viktigt mail har jag i och för sig fått iväg. Frågan är nu om jag ska skriva uppsats eller studera i min organisationsbok? Måste erkänna att bloggrunda lockar liiite mer just nu. Ja ja, nåt ska bli gjort i alla fall.

Ska iväg till optikern på eftermiddagen samt prova fler glasögon igen. Men innan dess blir det fika med en vän.

Tjejsnack

Träffade ett par vänner ikväll för fika och för att kolla på bonden såklart. Följer inga andra program, förutom idol då. Lite tråkigt att det blev som väntat bara. Inga överraskningar direkt. Men slutet gott allting gott. Sista avsnittet ska visst gå imorgon. Gissa vem som sitter bänkad framför dumburken då?;)

Har precis beställt två armband från A.v Max. Det blev ett rosa och ett svart. De funkar tillsammans, men är även snygga var för sig. Visar bild när de kommer.

Dax att sova!


Ta det lugnt

Ledig förmiddag idag, föreläsning börjar kl 13. Hade tänkt att studera lite inför den, men det blev sovmorgon istället. Har precis varit och handlat mat. Chili con carne ska det bli. Vad som ska bli dagens outfit är inte bestämt ännu. Klurar ett tag på det.

image421

La petite princesse

image420
Otroligt vad mycket sött det finns nu i princesss-serien. Kan tänka mig flera saker fastän jag är vuxen;) När vi har gjort om vårt kök i framtiden skulle nog servetterna passa fint till nytt porslin. Nu funkar tyvärr inte rosa där. Alla desa godbitar kommer från blaelefant.se

Cashmere

image418image419

Man kanske skulle passa på att fynda på laredoutes rea. Cashmereplagg är både sköna och varma. Dessa kommer från BEST och nu på rean kostar de 773:- och 671:-  Det låter fortfarande dyrt, men det är faktiskt ca 400 kr i rabatt.

Sugen

image417

Kunde inte låta bli att köpa lite gott på vägen hem idag. Tänkte minska på sockret såhär innan jul, men blev så sugen på saltlakris att jag slog till på en liten påse. Imrogon ska jag vara duktig och bara äta frukt.

Heldag

Fullt upp igen. Har pluggat fram tills nu och ska eventuellt läsa lite också innan jag lägger mig. Men först en liten bloggrunda. Idag lämnade jag tillbaks glasögonen jag hade lånat hem på prov. Gillar två av dem, med de fanns inte i min storlek och det är alltid svårt att föreställa sig hur de ska se ut i rätt storlek.

Imorgon är jag hemma och pluggar på dan, så då tänkte jag ta en paus på eftermiddagen och spana in fler bågar. Börjar kännas bråttom nu efterso jag blir trött i ögonen av att plugga utan. Håller tummarna för att jag hittar ett par under veckan.

A.v Max

image416

Jag gillar desa emaljerade armband från A.v Max. Gillar det rosa mest, men det svarta och marinblå är också snyggt. Dessa finns hos Kyssjohanna och kostar 225 kr styck. Oj vad jag är sugen på att klicka hem ett nu:)

Jul i Göteborg

image415

I kväll var vi inne stan och promenerade för att kolla på alla ljusen och såklart se årets julfilm som projiceras på  konstmuseét. Otroligt häftigt att man kan göra något sånt. Man blir imponerad! Fint och mysigt var det. Gillar också trädet i brunnparken som har belysts underifrån och blivit dekorerat med stora silverkulor. Vackert!

Klappjakt

image413

Idag var det klappjakt och lite stresigt att få tag i de sista akuta klapparna. Vi har flera kvar, men dem tar vi när vi är i Umeå dagarna innan jul, så får vi fundera tills dess. Det är otroligt mycket folk på stan nu, men oftas är de ju på helgen man får lite tid över.


Har ni handlat alla klappa än?

Busy weekend

Igår, Lördag, åkte vi en sväng till Allum köpcenter för att fixa en snabb julklapp. Köpte också boomeranjackan jag bloggade om tidigare. Jag har den på öppet köp nu, för det är nämligen den sista som fanns kvar i Gbg och jag ville tänka över mina andra alternativ lite till, Goose och Fjällräven parka, men det lutar nog åt boomerang nu. På eftermiddagen var familjen här och vi bjöd på middag och hade trevligt med lite juklappsbyte och bildvisning på datorn. Jag åt alldeles för mycket glass, men ska ju träna igen nästa vecka;)

Leka modell

Idag har jag varit på synundersökning och dessutom låna hem fyra par bågar att prova hemma över helgen. Det blev två av Lindbergs diskreta bågar utan bågar och två par med till hälften markerade bågar. Jag har fastnat för ett par bruna som var himla fina, men de en aning stora på längden för mig. Har alltid det problemet att alla brillor är lite för stora. Behöver nästan barnstorlek, de brukar passa bättre.

Så nu är det bara att mannekänga för familjen!

Alpackasjal


image412
Den här var inte fy skam! Stor, mjuk, och varm alpackasjal i rätt färg från Unicefs butik. Den ser väldigt gosig ut. Man kanske skulle och önska sig den i julklapp;) Pengarna går dessutom till ett gott ändamål.

Supervision

image411
Jag behöver nya bågar snaras, så mina glasögon gick sönder i Torsdags. Jag har kollar runt lite i flera butiker och det är ju inte lätta att hitta det som passar. Jag är inne på att fortsätta med diskreta Lindbergbågar, men kan tycka att är snyggt med mer markerade bågar som är på modet nu, dock stör jag mig på att jag alltid ser kanterna på den typen av bågar. Det är ju viktigt att man trivs när man bär dem varje dag. Gillar Käthes inlägg coola glasögonbrudar

Tomtar på loftet

Tror jag har fått dille på tomtar nu. Ser dem överallt. Köpte ju en söt tomtenissa igår. Den sitter på min sängkarm nu. Vi kommer defenitivt att triva ihop. Tomtefamiljen och den vita granen jag beställde från ellos bör komma nästa vecka. Ser framemot att få pynta. Tänkte lägga paketen under granen sen innan vi far till Umeå. Ska slå in dem i matchande  vit eller silverfärgat papper. Måste ju tänka på harmonin i inredningen;)

image408


Lussefika

Jag hade två kompisar över på hembakta lussekatter pepparkakor. Man får faktiskt en gnutta julkänsla då trots att stormen viner och regnet piskar på rutorna. Bonde söker fru börjar närma sig sitt slut och man anar vem som tar vem. Men man vet aldrig, tv brukar ju bjuda på överraskningar och bortklippta scener och medias vinklingar kanske gör sitt till. Spännande är det i alla fall.

image406

Julblomma

Köper alltid några blommor att ha på bordet inför jul. En röd julstjärna och tre vita hyacinter står nu på mitt köksbord. Det ser riktigt trevligt ut. På blomsterhandeln fick jag syn på en sån söt tomtenissa, ja en tomteflicka alltså. Den ropade på mig och jag var tvungen att köpa den med. Dessutom fick jag tag på J:s julklapp också. Triss idag alltså.

*Gäsp*

image405

Idag blev det inte mycket bloggat, då jag har haft en massa att stå i. Har lite att plugga nu, men snart så är det sovdax. Imorgon förmiddag är det redovisning och seminarium igen, men efter det tänkte jag ta ensnabbt titt på stan efter julklappar och några söta tomtar att ha i fönstret. Bloggar mer imorgon.

Dagens viktigaste mål

image404

Nu ska jag alldeles strax iväg till skolan. I sita minuten som vanligt på mornarna.

Hoppas att ni får en fin dag!

Cute

image403
Denna lampa var söt som en karamell och finns hos Ellos. Tror dock att den skulle passa bäst i en liten flickas rum. Men visst blir man lite sugen;)

Snyggt pynt

image402
Jag är sugen på en vit gran, tror den skulle vara riktigt snygg i vårt vardagsrum. Tomtarna är söta, det skulel vara kul att ha någon, men det räcker faktiskt med ett par nissar under granen.  Vi ska ju inte vara hemma under julveckan, men man brukar ju ha pyntet kvar till 20:e knut. Ska sova på saken.



Update:  Beställde granen, tomtarna och julgranskulorna:)

Stress

image401
Heldag i skolan idag! Nyss hemkommen, men har ett arbete att göra till vårt seminarium i organisation & ledarskap på onsdag. Kanske ska ta en paus och laga mat och fixa tvätt först, det lockar faktiskt mer och dessutom kurrar det i magen. Har bara ätit kakor under eftermiddagen, men sen vill jag ju såklart hinna med en bloggrunda också:).

Julstök

image399
Idag har vi bakat, så det har doftat jul i hela huset. Mysig adventsfika med lussekatter, pepparkakor, mjölk och tända ljus. Visst blev de fina!


1:a advent

image397


Vi har gjort fint hemma och pysslat lite inför advent. Vi har ett ganska stilrent hem och endast några få detaljer går i julens tecken. Tomtar brukar vi inte plocka fram och någon gran har vi inte i år eftersom vi inte firar hema denna gång. Men som ni ser gillar jag änglar, levande ljus och stjärnor. En blå julduk med stjärnor på tänkte jag också plocka fram till köksbordet.

Parfymen

image396

Älskar denna doft som jag bloggat om tidigare. J fann min favorit på taxfree på väg hem från Moskva. Där var den 200 kr billigare än i butik. Det är en perfekt vardagsparym och en doft av nyduschad. Love it!

Träning

image395

Tränade Body Combat i förmiddags. Missar ogärna de två passen per vecka. Det är roligt, tufft, svettigt och en riktig adrenalinkick. Man arbetar mycket med armarna, då det är mycket boxning och armhävningar. Jag har redan sett lite resultat i form av fastare armar. Känns bra! Tänkte träna extra armhävningar här hemma också emellanåt.

Prinsessgodis

image394

Såklart det måste vara godis till filmen. Här är de nya skålarna jag kom över via mycards.se. Var så glad att jag äntligen hittade dem och till ett pra pris dessutom.

Ost + kex + 24 = myskväll

image393

Det är svårt att sätta stopp när man sett färdigt ett avsnitt. Måste det vara så spännande de sista minutrarna?:) Vi började kolla första säsongen förra sommaren, och det finns åtminstone en sjätte säson ute också. Bra med spänning som varar länge:)

Covergirl

image389image390

image391image392
P.s. Glömde berätta att jag fått nytt jobb också. Nästa vecka blir det plåtning i Paris;)

Hittade denna skojiga sida hos Therezz . Riktigt kul var det!

Grey

Himlen är grå och trist där ute, men det gör inte så mycket, då vi har en hel del att pyssla med i helgen. Grannen hjälper oss just nu med nya golvet i köket. Bli finfint! Jag ska städa och sätta upp adventsljusen. En promenad och lite friskt luft ska vi också försöka hinna med samt handla lite helggott i affären och filmmys till kvällen.

Nyklippt

image385image386
image387image388

Var hos frisören igår eftermiddag. Har både klippt och blekt håret. Såhär blev resultatet! Jag blev nöjd förutom dem persikoliknande tonen mitt på huvudet, men denna skulle försvinna efter några tvättar har de sagt. Det är nämligen en ny slags blekningsfärg de använder. Ville gentligen vara ännu mera vitblond, men blev rekommenderad att avstå då det sliter för mycket. Jag är rätt nöjd ändå. Gillar luggen.

Improvisera

Igår kväll var vi på improvisationsteater tillsammans med en kompis. Helt klart annorlunda och skojigt. Man kunde antingen vara publik eller delta när man ville. Publiken som inte deltog i sketcherna bestämde exempelvis yrke, plats eller situation Riktigt skojig underhållning, man fick sig många skratt. Kex & ost tallrik fanns att köpa samt dricka eller så kunde man ta med öl/vin om man ville. Rekommenderas verkligen! På www.gbgimro.se kan ni läsa mer om detta. Gratis är det också!


RSS 2.0