Min tulpanrabatt

 
Tulpanerna jag satte i höstas med blandade sorter i rosa och vitt frodas för fullt nu i värmen. Så himla fint och en färgklick nu innan alla perenner slår ut. Jag har lyckats rädda dem från rådjuren med diverse inhägnader av hönsnät. På nätterna får nätet vara på , men på dagarna tar vi av dem för att njuta.  Mitt bland tuplanerna växer en pion så det knakar. Härligt! I helgen monterades det nymålade trädgårdsbordet ihop och stolarna bars ut. Här äter vi både frukost, lunch och middag.

Vitsippsbackar

Bilder från gårdagens fotografering i närheten av Råda Säteri.
 
Härliga dagar, passar på att njuta av solen i trädgården så mycket jag hinner. Idag grävde jag upp alla örter i trädgården och satte ner dem i krukor. Även tomaterna har placerats i större krukor. Håller på att se över vad jag behöver fylla ut trädgården med i år. Så svårt att låta bli när man står där i trädgårdshandeln och ser alla fina blommor och buskar framför sig. Blir lätt några oplanerade inköp:-). Behöver nu främst någon rejäl och skuggtålig buske till entrén. Några tips?
 
 
 
 

Vakna bland vitsippor

Godmorgon solsken! Vilket underbart väder idag igen! Igår hann vi med en liten promenad och jag var bara tvungen att fota några klassiker bland vitsippsbackana.  Så fint nu när de blommar. Ska visa er fler bilder senare. Idag ska jag ta tag i en tenta och sedan njuta av solen i trädgården. Vad hittar ni på?
 

Cherry blossom

 
Är precis hemkommen från en härlig semesterresa till sydligare breddgrader. Ska kolla igenom bilderna och visa er under veckan.
 
Dessa bilder tog vi precis innan vi åkte för en vecka sedan på min favoritplats i Göteborg såhär års när körsbärsblommorna slår ut. Helt otroligt vad tidiga de var i år! Förra året tog vi dessa och det var i mitten på maj! Denna gången var det riktigt kallt som ni ser och vi kämpade tappert en stund. Dessa vackra blommor varar ju tyvärr inte länge, men nu är de åtminstone förevigade digitalt.
 
 
 
 

Inga gula fjädrar

 
Vi kommer att vara bortresta över påsken, men lite har jag i alla fall piffat med påskris. Hos oss är det inga gula fjädrar och faktiskt inte heller några vita. I år valde jag i stället gråa som jag tycker matchade kuddar och pläd så himla bra. Vad kör ni för färg på påskfjädrarna i år?

Växt i glasburk

Att stoppa ner en växt i glasburk tycker jag är superfint! Inramingen av glaset lyfter fram växten och gör den extra intressant. Här har jag valt en tålig sort som jag inte minns namnet på, men det finns många liknande i vanlig blomsterhandel. Burk och växt är från GRANIT.
 
 
 
 

En julros har flyttat in

 
Häromdagen hittade jag några fina och extra stora exemplar av julrosor till bra pris på Blomsterlandet. Eftersom de blommar för full just nu har jag valt att behålla dem inomhus ett litet tag och visst gör den sig fint där i betongkrukan på vårt sideboard. Har inte varit särskilt förtjust i julrosor tidigare, men denna sorten gillade jag verkligen! Planerar nu var i trädgården den ska få plats och tror att det kommer att bli en del omflyttning, för i år har jag nya planer för rabatterna.
 
 

RSS 2.0