Ost & vin



Älskar gourmémat och delikatesser. Var i ostbutiken i Linné idag och inhandlade fyra underbara ostar: Gruyére, Manchego, Stilton och Brie. Till det serveras ett italienskt kryddigt rödvin, fikonmarmelad från franska St. Dalfour, druvor och päronskivor. Ädelost med fikonmarmelad är underbart gott på pepparkaka. Vi körde med Stilton, en klassisker bland grönmögelostarna till pepparkaka. Funderar faktiskt på att bli medlem i ostklubben och varför inte Munskänkarna med när jag ändå är på gång. Tänka att åka på matresor á la guide michelin. Nu ska jag sova och drömma mig bort till italienska gränder och franska vingårdar. Natti.

Tonfiskpasta



En enkel men god lunch. Koka pastan. När 3 min återstår av koktiden i med haricots verts. Fräs hackad lök och vitlök tillsammans, sen i med tonfisk, krossade tomater, socker och salt. Låt puttra 5 min. Hacka samtidigt färsk basilika och kalmataoliver (underbara). Spara lite basilika och oliver till garneringen. Mal över svartpeppar. Servera något gott rött till. Klart.

Fredagsmys



Praliner från Flickorna Kanold, vin och en romantisk rulle. Nu kör vi.

Kvällsläsning



Världens tråkigaste höstdeppväder ute. Ikväll roar jag mig med lite uppiggande läsning. Sofis mode och matlagningsinspiration. Hoppas ni har en trevlig kväll!

Något nytt



Kände för lite förändringar här på bloggen. Älskade min gamla look, men ibland vill man ha någonting nytt. Eventuellt blir det fler förändringar när jag kommit på vad jag ska göra med "bodyn". Vill helst att bloggen ska vara så stilren som möjligt. Vad tycks?

Vantar



Jag är riktigt frusen av mig och det är redan bitande kallt ute så fort det blåser. Supergoa tumvantar i skinn från Åhléns fick följa med hem idag tillsammans med ett par fodrade handskar från Lindex. Leopard och rosett. Love details.

Chokladfestivalen




Idag besökte vi chokladfestivalen och vem älskar inte choklad? Fick med mig några underbart söta praliner från Flickorna Kanold hem. Jag kommer att mumsa dessa till någon bra film. Festivalen pågår hela helgen. Passa på att gå på föreläsningar och provningar. Vi var på en provning med Berzeli choklad. Varning för extremt mycket folk bara. Trångt som tusan var det. Dom håller till i Stadsmuseéts lokaler.

Höstlöv






Härlig höstpromenad i Änggårdsbergen.

Japanskt







Dragon Roll Tempura/lax/tigerräka/hummer- & chilimajonnaise

Fresh Mango Jam - Creme brulé & tahitivanilj samt Coconut Icecream - glass/tahitivanlij/vit chokladmussli

Premiär på Peacock Dinner Club ikväll. Verkligen mysig och fin miljö. Servicen här är utmärkt och serveringspersonalen blir "din kompis" som sitter ner och snackar lite, allt för att du ska trivas å dricksa massor så klart. Jag har velat besöka den här restaurangen länge. De är nämligen de enda såvitt jag vet i Göteborg som serverar Tempura rolls, vilket jag älskar och har varit smått besatt i sen vi åt en gudomligt god sådan i L.a. förra sommaren. Denna var helt okej, dock är den amerikanska svårslagen, de är nämligen kända för sitt japanska kök där.  Men jag undrar är det inte fler restauranger som serverar Tempura rolls? Det är ju helt underbart gott i jämförelse med "vanlig sushi" Som i princip består av en risklump med med lax/omelett/avokadobit ovanpå. I Tempuran finns såser och kryddningar och den smakar så mycket mer vilket gör att vanlig sushi framstår som torftig och intetsägande. Ja, vad jag säger är att ni måste prova helt enkelt. Efterrätterna ikväll var inte heller fel, rätt små portioner, men då kan man ju beställa in flera i stället. Förresten visst är menyerna fina! Runt midnatt blir det nattclub här och den fina ljussättningen ändrar färg. Hit kommer jag att gå fler gånger!

Eat pray love




Pics från filmen.

En härlig feel-good film!



Har precis kommit hem från bio. Julia Roberts är en av mina favoritskådisar och denna film tilltalade mig verkligen. Filmen handlar om att bryta upp, finna sig själv, våga satsa och att lära sig att älska igen. Jättefin! Jag rekommenderar den verkligen. Full av tröstande visdomsord.

Var tog köpsuget vägen?



Var in till stan en sväng idag och kom hem med en påse från Massimo Dutti. Hade inget köpsug egentligen, det har jag sällan numera (jag som alltid har varit shoppinggalen) men detta är ett klassiskt plagg i jättefin kvalité som jag kommer att ha nytta och glädje av länge. Dessutom har jag kikat på den i minst en månad, så det var lika bra jag slog till nu.

Nu ska jag göra mig ordning för fest. Det är ett stort partaj för 80 pers. Nu ska jag ladda.

RSS 2.0