Siden

 
Vill tipsa om att Twilfit firar 50-års jubileum och jag kom över detta fina sidennattlinne i grått/silver från deras special kollektion. Tjugo procent rabatt just nu.  Älskar hur det sitter och känns mot huden. De har en massa fint där nu. Kanske blir ett till i vitt eller svart.

Nygammal

 
I somras "loppisfyndade" jag ute på vårt lantställe och hittade då min gamla lampfot från Ikea som blivit kvar ute på landet. Hade ingen aning om var den fanns, men blev ett väldigt kärt återseende. Man kan säga att jag blev som nyförälskad i den. Den passar ju in perfekt här i lägenheten. Nya skärmen ovan är från Watt & Weke. Gillar den massor!

Billiga knappar?

 
My Tivoli
 
Den här vackra och enkla stjärnan gjord av pärlemorknappar skulle gärna få flytta in hos mig. Har sökt efter den med ljus och lykta, men den verkar vara helt slut. Tycker inte den borde vara särskilt svår att pyssla ihop själv, men problemet är jag inte hittar något storpack med knappar. Styckpriset på pärlemorknappar på nätet ligger på omkring 6 kr, vilket blir alldeles för dyrt då jag kommet behöva flera hundra för en stjärna i den här storleken. Tipsa mig gjärna var man kan göra knappfynd någonstans?

Före / Efter

 
Lampfoten fyndade jag i somras i min lokala loppis. Nu har den fått ny färg och ny skärm så att den smälter in bättre här hemma. Sladden fick sig även lite färg den med trots att jag tejpade, så den kommer att bytas ut till en ny. Vad tycks?

När får man börja?

 Min oskyldiga tjuvstart
 
När får man börja? Den eviga frågan som dyker upp vid samma tid varje år. Ett hett ämne också i bloggvärlden. Många har svårt att hålla fingrarna i styr, det liksom kryper i kroppen. De sneglas på varandra, vem ska ta första steget och framför allt NÄR. Jag talar förstås om julpyntandet!
 
Själv har jag alltid följt traditionen och liksom hållt mig till första advent. Jag är sparsam med julpyntandet, men en stjärna i fönstret, någon ljusstake och framför levande ljus, det måste jag ha. Några tomtar ser man mycket sällan i det här hemmet, men en minigran, lite granris eller kvistar i en vas med något litet, men väl utvalt pynt kan mycket väl dyka upp. Förra året gjorde jag ju faktiskt ett litet pepparkakshus och hemgjorda kolor som jag slog in som små presenter. Jag chockerade t.o.m mig själv. Även jag har alltså dragits med i denna julpyntsstress, eller är det en stress vi talar om? Lite mysigt är det ju faktiskt också att hålla på och pyssla, men varför ska det börja så tidigt? Enligt traditionen så ska julen ut tjugondag knut, dvs den 13 januari. Tjuvstartarnas jul blir ju sällan längre för att den börjar tidigare, tvärtom, veckor innan granen ska kastas ut, har de tidiga julfirarna börjat ledsna och plockat ned stjärnor och julkulor.
 
Jag tycker det är lite kul att traditioner kan få finnas kvar, vill inte låta mig påverkas av handelns konsumtionshets och kommersialistiska uppmaningar redan i oktober. Kan inte höst få vara just höst med sina egenskaper, sina bra och dåliga sidor utan att forceras och längtas bort. Jag vill kunna njuta av varje årstid för sig, en i taget. Ingen stress.
 
Hur gör ni? När börjar ni pynta? Håller ni på traditionerna?

Mer på trappan

 
Det blev en vit höstkruka med på trappen. Vit och silverfärgade växter passar så himla bra ihop. Ger vinterkänsla tycker jag.
 
Funderar på vad som ska bli årets pynt här inne. Brukar bli sparsamt, men något juligt vill jag nog ändå ha förutom adventssjärnorna som är självklara. Har ni satt igång med med något pyntande ännu?

Nostalgicum

 
Idag gjorde vi en liten utflykt till ett 50-talsmuseum här i Göteborg. De har en permanent utställning från 50- och 60-talet och på det här museét är det tillåtet att sitta i möblerna, känna och klämma på prylarna, bläddra i tidningarna samt prova kläderna. Besökarna får bl.a. se tidstypiskt inredda sovrum och vardagsrum samt i text och bild ta del av vad som hände i Sverige, men även i övriga världen under den här tiden. Jag tyckte det var riktigt trevligt, så kul att se tillbaka på hur det var förr! Trots att vi redan sett en hel del av detta under vår loppistur i somras var det värt besöket. Fribiljetter fick jag från secondhandbutiken Coco Kanel i närheten.
 
Dagen avslutades med lunch, shoppingrunda och fika i Allum. Ikväll var det Johan Falk och stora godisskålen som gällde:-).
 
 

Har bytt sommar mot höst

 
Höst har det i och för sig varit ett bra tag, men nu har även de seglivade sommarblommorna på väggen blivit utbytta mot något höstigare som även håller under vintern. Skönt att jag nu börjar få ordning här ute. Bara borden och krukorna ska ner i källaren och sen kan vintern komma, fast å andra sidan får den gärna dröja ett bra tag. Jag har inte bråttom. Inte alls faktiskt.

På vår trappa

 
Sådär! Nu var det äntligen lite fint på vår trapp och altan. Idag sken solen och himlen var blå så jag passade på att plantera blommorna jag köpte för ett tag sen.  Hjärtstommen hade jag tänkt klä med vackra höstlöv, men det hanns aldrig med, så nu får den stå och vara fin i krukan i stället. Tänk vad pigg man bli med lite färg!

Stövlar på

 
Invigde nya stövlarna idag. Strax efter att bilden knäpptes kom regnet som på beställning. Vi trivs jättebra ihop jag och Hunter. Väldigt bekväma, rejäla och dessutom snygga, dock på gränsen till för höga då de lätt trycker in i knävecken när man sitter ned. Men som uttrycket säger. Vill man vara fin får man lida pin;-).
 
Förresten är det någon som vet om man ska impregnera dem eller använda t.ex Boot Buffer innan de invigs?
 
Har fått en massa nyttigt gjort den här helgen med städning, lite plugg, träning och jobbsökning. Snart börjar Solsidan, men nu ska jag ägna en sista stund åt att fördjupa mig i Java scriptens mystiska värld. Wish me luck!

Nåt som glittrar

 
När jag var på stan häromdagen och kikade in en snabbis på Cubus fick jag syn på den här kjolen. Gillar färgen och mönstret och tror att den skulle vara grymt snygg med en enkel tee till, men kan inte påstå att paljetterna var särskilt sköna att bära, så nu har jag den hemma för att klämma och känna ytterligare. Funkar ju faktiskt både till fest och vardags, beroende på vad man bär till. Finns även som klänning om någon skulle bli sugen:-).

Bloggkärlek

 
 
Jag har fått en utmärkelse av fina Jasmine med bloggen Baci a tutti som jag gärna följer. Jasmine bor i mitt älskade Italien. I hennes mysiga blogg bjuder hon förutom på sig själv och sin härliga humor även på fina bilder från Verona, livet och sin egna smyckestillverkning. 
 
 
När jag nu blivit nominerad vill jag gärna sprida bloggkärleken vidare. Det finns så många fina och härliga bloggar där ute. Förutom Jasmine ovan går mina utmärkelser vidare till följande bloggar idag.
  
                                             
       
♥ Ida med bloggen gingerbreadhouseblog för att hon är en sån inspirationskälla vad det gäller både inredning, stil och mat. Älskar hennes vackra hem och alla tips och ideér jag får när jag besöker bloggen.
 
♥ Carro med bloggen carromeller för att hon alltid bjuder på så många fina bilder och för jag har fått följa hennes spännande resa genom USA. Carro är en pigg och glad tjej med glimten i ögat.
 
♥Sofia med bloggen intheheadofs för att hon delar med sig av sitt sköna liv i den pulserande staden Berlin med både glamour och vardag. Samtidigt får jag en inblick i stadens kultur.
 
♥Anna med bloggen addspirit för att hon bjuder på härliga bilder och är en duktig fotograf som jag gärna blir inspirerad av. Hon är dessutom Göteborgare som jag vilket gör det extra roligt att kika in in i hennes blogg.
 
 
Reglerna för denna utmärkelse är:
  1. Tacka bloggaren som gett dig utmärkelsen och lägg ut länken till den som gav dig den
  2. Ge utmärkelsen vidare till fem favoritbloggar och berätta det för dem med en kommentar
  3. Kopiera post it-lappen och sätt den på din blogg

Söndagsbrunch & nya kurser

 
Lite bilder från söndagens brunch på Quality Hotel Panorama som fick avsluta veckans tentapluggande. Imorgon är det nya tag som gäller. Då påbörjas en kurs i textproduktion! Idag inleddes distanskursen i programering genom att lyssna på en tre timmar lång föreläsning om bl.a. Java Script. Skulle vilja påstå att jag är lagom snurrig i huvudet nu och kommer förmodligen att drömma om både koder och variabler. Det får bli en tidig kväll för mig. Vill va på G när jag ska insupa all ny kunskap under veckan.
 
Jo förresten, recensionen av boken Femtio nyanser av honom kommer att dyka upp här under veckan. Den är inte bortglömd;-).
 
Trevlig kväll!

Student igen

 
Här kommer mitt utlovade inlägg. Detta är vad jag sysslar med om dagarna! Jag har nämligen gått och blivit student igen! Men denna gången är det tusen gånger roligare och jag känner mig riktigt taggad och peppad. Jag har nämligen börjat läsa till Webbredaktör och trivs som fisken i vattnet just nu! Intressanta, spännande och givande kurser och jag ser verkligen fram emot föreläsningarna och att få träffa kurskamraterna. Utbildningen startade i början av september, men jag märker redan av vilket intensivt tempo det är, nu är det verkligen heldagar som gäller och även en hel del helger. Hade tre tentor som skulle in denna vecka, men allt flyter på när man gillar det man gör! Nu har vi precis avslutat fem veckor av kursen "Fotografiska bilder för webb och tryck" och jag har spenderat åtskilliga timmar framför Photoshop. En kurs jag verkligen har haft nytta och glädje av nu när jag ska experimentera vidare med mina egna bilder. Nästa vecka startar kursen "Textproduktion" och på distans läser jag dessutom "Introduktion till programmering". Den sistnämnda bävar jag lite för, mycket teknik och ett helt nytt språk, men tror det kommer att gå finemang precis som allt annat. Det känns som att jag verkligen har hittat min grej nu, vilket gör mig oerhört lycklig! Jag ser verkligen fram emot dom här åren och kommer att ta vara på varenda minut!

Nya stövlar

 
Bild: Scorett
 
En kort visit i stan idag med soppa och tårtbuffé på Steinbrenner & Nyberg och retur av en jacka. Hann kolla lite i affärer och jag behöver verkligen nya stövlar, då förra säsongens både har spruckit och tar in vatten. Jag sliter verkligen ut ett par nya skinnstövlar på en eller två säsonger, trots skokräm, läderbalsam och impregnering. Antar att man inte borde använda dem när det regnar ute eller är blötsnö. Hur gör ni? Man vill ju inte gärna springa runt i gortex/gummistövlar hela vintern heller. Testade i alla fall samtliga modeller ovan idag och åkte sen hem för att suga på karamellen ett tag. Stöveln i mitten är den enda som är fordrad och där man inte förfryser sina stackars tår. Dock gillar jag nr 1 & 3 bäst. Kan man inte ta alla tre?:-) Nej just det, åter till verkligenheten. Jag får sova på saken. Ett av livets svåra val.
 
 
 
 
 

Inspiration

 
Idag bjuder jag på lite härliga inspirationsbilder från Pinterest som jag förövrigt blivit beroende av. Tänk så många kreativa själar det finns där ute!  Som ni ser har den rosa soffan ännu inte lämnat mina drömmar. Det ligger nåt romantiskt skimmer över den och hur det än är så gör den sig himla bra på bild!
 
 
 

RSS 2.0