På väggen

 
 
Nu sitter mina paperclip boards från Granit på väggen i arbetrummet. Tycker att det blev så bra! Nu är det bara den där skrivbordslampan som saknas! Får se om jag kan göra en beställning till helgen. Paperclipsen är bara att fylla på med inspiration, fina bilder, vackra budskap eller viktigheter att komma ihåg. Lätt att byta ut sen när man tröttnat!

Roligare träning

 
Blir det med nya träningskläder. Det inbillar jag mig i alla fall! Finns en hel del snyggt på träningsfronten just nu. En grön/turkos topp gör mig genast gladare och mer peppad att ta mig till gymmet.

Bokstavsmugg

 
Har kikat ett tag på de fina bokstavsmuggarna designade av Arne Jacobsen, men saknade ett öra på muggen. Efter en snabb googling på hittar jag nu dessa muggar som ser ut att vara ett trevligt alternativ till Jacobsens. Bokstäverna är fetare, men fortarande snygga. 150 pix får man ge för dessa hos Granpa´s.

Vidvinkelzoom

 
I födelsedagspresent fick jag bidrag till ett nytt objektiv. Eftersom jag gärna fotar natur och landskap och vill börja med stads- och arkitekturfoto så lutar det nu åt en vidvinkelzoom. Jag har läst recensioner efter recensioner och när jag i princip hade bestämt mig för ett Sigma 10-20 /3,5 fick jag syn på Canons 10-20 /3,5-4,5 som ser ut att ha fått riktigt bra recensioner med mycket bra skärpa genom hela vidvinkelområdet.
 
Båda är anpassade för kameror med liten sensor, sk APS-C sensor. Men samtidigt läste jag hos Cyberphoto att Canon 10-20/3,5 motsvarar brännvidden 16-35 på en kamera med APS-C sensor. Men då blir det ju inte längre extrem vidvinkel som jag var ute efter. Ska säga er att det är en riktig djungel det här med objektiv när man ej har fullformatskamera. Man måste tänka på faktiskt brännvidd kontra upplevd brännvidd och beräkna brännviddsförlängningen med hjälp av faktor 1,6.
 
Någon med APS-C sensor som har ett skarpt vidvinkelobjektiv att rekommendera?
 
 

Alfabetet

 
Mina bokstavskort har kommit. Funderar lite på hur jag ska använda dem. Några är redan uppsatta på mina clipboards som jag fick tag på häromveckan. Ska ta ett kort vid bättre ljus. Nu ska jag bara hitta den där lampan med som kommer att göra mycket för helhetsintrycket.

Hemsidan klar

 
 
 
 
 
 
Här bjuder jag på en sneakpeak av vad jag suttit och jobbat med senaste veckan. Detta var den avslutande projektuppgiften i kursen Tekniker för webbdesign som jag läst nu. Uppgiften gick ut på att skapa en hemsida åt en faktisk eller fiktiv organisation/företag.
 
Man skulle producera minst 3 html-filer som tekniskt och innehållsmässigt hänger samman och som formges av en extern stilmall i CSS. Webbplatsens innehåll var valfritt, men förutom de tekniker som tagits upp under kursens gång så beaktas också semantisk meningsfullhet, tillgänglighet och design.
 
Som ni kanske ser valde jag att göra uppgiften om mig själv som fotograf, därför är alla bilder mina egna, vilket blev mycket roligare att arbeta med. Jag blev själv riktigt nöjd med tanke på att detta är allra första gången jag bygger en hemsida och efter bara två veckors undervisning. Jag har lärt mig så himla mycket på vägen! Till examen om 1,5 år kommer jag att ha lärt mig ännu mer. Det kommer att bli riktigt spännande att se vad man kan producera då:-). Nu håller jag alla tummar och tår för att detta går vägen och att läraren godkänner och gillar min sida!

Ny almanacka

Nytt år kräver ny almanacka och jag har äntligen beställt en sådan. I år blir det ett stilrent och enkelt tema. Almanackan kommer från Personlig Almanacka.

Grekiskt födelsedagsfirande

 

Nyss hemkommen efter att vi firat min födelsedag hos vår favoritgrek här i stan, Efessos. Underbart gott! Dundermätta gick vi därifrån vidare till en mysig italiensk restaurang för capuccino och efterrätt:-).Ett mysigt avslut på dagen som började med ett besök på Scandinavian Photo för att spana in ett nytt objektiv för födelsedagspengarna. Ska läsa lite fler recensioner innan jag slår till.

Bara för att...

 
Ja, så tänkte jag, när jag fick syn på dessa söta osthjärtan i min matbutik idag. Riktigt fult knep av OLW att spela på mina känslor sådär, dessa kunde jag ju bara inte motstå;-). Frågan är nu om de finns kvar till helgen eller äts upp redan ikväll:-).

Lampjakten fortsätter

 
Bild: Små Ting
 
Tyvärr blev jag besviken när lampan kom från Ilva, den var inte alls kritvit som den såg ut på bilden, utan hade snarare en märklig grönvit ton och passade därför inte alls in. De har dock lovat att betala returfrakten eftersom bilden inte höll vad den lovade. Nu har jag i stället hittat några nya alternativ och mitt i allt sökande fann jag ju den här bedårande söta lampan i rosa från Ib Laursen! Jag är dock inställd på svart eller vit lampa, men måste medge att jag blev lite sugen på denna också. Den skulle även vara söt brevid sängen, eller vad tror ni?:-).

Sött som socker

Foto: Ellos
 
Sötaste pallen i finaste färgen hittade jag i Ellos katalog häromdagen. Skulle passa perfekt i ett dressingroom eller
varför inte som extra sittplats i vardagsrummet. Färgen ser ut att matcha på pricken med min lampa. Benen kan ju lätt spraymålas svarta för lite tuffare look.

iphone

 
Jag har blivit med iphone. Det var verkligen på tiden. Min gamla Samsung har numera anor från 2009. Trots att den gamla fortfarande funkar fint har jag verkligen saknat möjligheten till surf, appar, bra kamera och andra roligheter. Så fort dagens plugg är över, kommer jag och min nya telefon spendera väldigt mycket tid tillsammans. Nu kanske ni undrar varför jag inte valde iphone 5, och det enkla svaret på den frågan är helt enkelt att 4 s pris och design tilltalade mig mer i kombination med att femman inte verkade vara så himla mycket bättre. Dessutom är fyran mindre och smidigare.

Koda

Det är lite tyst från mig här på bloggen just nu pga att det är hemtentaperiod i XHTML & CSS. Som ni kanske har sett har jag ändrat lite i kod och stilmall de senaste dagarna för att testa mina nya färdigheter genom att skapa en presentation av mig och bloggen. Det är inte riktigt klart utan ska justeras en del så att det ser likadant ut och fungerar i alla webbläsare. När man börjar förstå vad man håller på med är faktiskt riktigt kul, men oj vad tid man får lägga ner så här i början. En ny header är i planeringsstadiet och dyker säkert upp framöver.

Lampa beställd

 
Bild: Ilva
 
Äntligen en fin arbetslampa till mitt skrivbord! Har letat länge och Ikeas utbud vad det gäller skrivbordslampor var ingen höjdare. Till slut fick det bli en beställning hos Ilva i Malmö.  Den vita blev det såklart. Det kommer bli ett lyft när den får ersätta den gamla lampan (med blå skärm?!). Hoppas verkligen att Ilva kommer kommer till oss snart. Finns en massa snyggt där och ett mycket trevligt alternativ till Ikea om än något dyrare. Nu längtar jag efter att få inreda och göra om mitt arbetsrum till en kreativ och stilren plats. Så mycket roligare att jobba då ju:-).

RSS 2.0