En onsdag kväll



Är trött på kvällarna sen jag börjat ett nytt jobb. Helst ser jag en  film eller något avsnitt av "Being Erica". Ikväll tänkte jag även runda av med senaste Plaza Interiör. Den ser ut att ha en hel del fint att bjuda på.
Hur spenderar ni vardagskvällarna?

Ingen vanlig kina



Häromdagen besökte vi en underbart mysig restaurang i Linné, Canton House. Den är en av mina absoluta favoriter här i Göteborg. Vanligtvis är jag inte särskilt förtjust i kinamat, men på Canton House har man specialiserat sig på traditionell och vällagad kinesisk mat i genuin miljö och allting tillagas från grunden. Här finns alltså inga "Tre små rätter" eller "stekt ris med med kyckling", men däremot mumsiga kycklingrytor, dumplings, wantons och fiskrätter m.m. Beställde in Stjärnaniswokad kyckling med paprika och lök i pikantsås den här gången. Lika gott som det såg ut! En restaurang man gärna återkommer till mer än en gång!

Ett kap på Ikea!



Under helgen besökte vi Ikea. Vårt fokus var garderobsdörrar till vår pax-garderob då vi länge haft ett kombinerat arbetsrum/walk-in closet, vilket lätt upplevs som rörigt. Eftersom skjutdörrarna är så otroligt dyra hade vi i princip gett upp dem för att i stället rikta in oss på helt vanliga vita dörrar. Men tro det eller ej, när vi kommer fram till garderoberna är de perfekta skjutdörrarna nedsatta från 9000 till endast 1500 kr!! Vilket fynd! Fick dem hemlevererade redan i söndags och nu håller J på att montera ihop dem. Vilket jox! 39 sidor var monteringsanvisningen på, men vad det kommer att bli fint när de är uppe! Lovar att visa er resultatet snart. De fina pennorna slank med på väg ut genom kassorna. Pennburken är från granit.

Vänner



När jag kom hem från jobbet tidigare i veckan övarraskades jag av blombudet. Så fina och omtänksamma vänner jag har. Gissa om jag blev glad! Till och med rosa var dom:-). Tack snälla!

Jag har fått jobb!



Jag har fått jobb på ett expansivt fastighetsutvecklingsbolag. Detta har firats! Så otroligt skönt att äntligen ha fått ett heltidsjobb. Så himla glad att allt arbete till slut har gett resultat! Här firar vi på en underbart god grekisk restaurang, Efessos i majorna. Förrätt, huvudrätt och efterrätt så klart!

Recept



Färsfyllda paprikor äts det ofta här hemma numera. Jättegott och ett tips på en lättare, men lite festligare måltid. Brukar äta ihop med bulgur eller ris, men är även jättegod precis som den är.

Recept 4 portioner

Ingredienser: 100 g nötfärs, 9 msk keso, 1 gul lök, 5 cm purjolök, 1 msk chilisås, 1msk tomatpuré, 3-4 paprikor, 3 msk riven ost.

Gör såhär: Stek färsen ihop med den gula löken. Blanda i de kryddor du gillar. Rör ner strimlad purjolök, chilisås, keso och tomatpuré. Fördela i halverade paprikor. På med riven ost och in i ugnen. De är färdiga när de är lagom mjuka samt fått lite färg.


Te



Lite nya tesorter fick följa med hem från stan i helgen. Köper alltid te på lösvikt. Till skillnad från många andra är jag inte så förtjust i söta tesorter förutom kalkstensdrömmar ovan med rosenlad i. Favoriterna är annars rökt eller halvrökt te som lapsang och t.ex Sir williams. Earl grey är alltid gott och funkar jämt tycker jag.

Är ni tedrickare? Har ni provat rökt te?



Göteborgs Central



Igår var det premiärfika på nyöppnade Starbucks här i Göteborg. Menyn var sig lik. En Mocha blev det så klart och en cookie förstås. Mums! En riktig kaloribomb vill jag lova:-). Så kul att vi fick vårat älskade Starbucks till slut, här är man ständig stamgäst utomlands!

Förresten, vad tycker ni om deras nya logga? Bu eller bä?

Sweet summer



Det här fina armbandet köpte jag på Mango igår. Fanns även i två andra fina färger, orange och turkost. Kommer att bärast flitigt under sommaren och redan nu till våren så klart.

Nu ska jag jag förbereda mig för ett pass body pump.
Det blir helgens träning.

Årets första



Liten sväng på stan idag. Ett finfint armband inhandlades och årets första semla åt vi på Konditori Brogyllen. God, men den försvann snabt;-). J gillar inte mandelmassa och tog i stället en med vaniljkräm. Gillar ni semlor?

Ikväll blir det mello, film och grillad kyckling
.

Mina klipp!



Tänkte visa er några riktigt bra köp jag gjort. Jackan från Hunky Dory beställde jag ju för en tid sedan och den sitter perfekt, dessutom fick jag tusen kr rabatt!! Kavajen är en vårnyhet från Lindex och den inhandlades igår. Den har tunt mjukt tyg och är så himla fin. Perfekt i en kontorsoutfit. Riktiga klipp!!

News



Ikväll överraskade jag J med lite olika chokladnyheter; Marabou Starbar, Marabou lakrits, Marabou mandelsplit och Cloettas choklad kexchoklad. Nu blir det chokladprovning:-).

Vårkänslor



Löparshorts från Nike som beställdes för en tid sedan. Under vintern längtar jag alltid efter klara och glada färger. Får dock vänta ytterligare några månader innan jag kan dra på dessa och ge mig ut. Nu saknas bara ett par snygga joggingskor för utomhusbruk, sen är jag redo. Let the spring begin!

I brevlådan



Härligt första numret av Elle Interiör dök upp idag. Tidningsprenumerationen fick jag av farmor och farfar i julklapp. Går ofta i inredningstankar och det finns så mycket fint och roligt man skulle vilja förverkliga, älskar att bläddra i tidningar som ger en massa inspiration och ideér.

Vårinspiration



Besöker man trädgårdsbutik såhär års så förstår man att våren snart är på väg. På hyllorna trängs såjord, fröer och små drivhus med vårlökar och man känner sig sådär härligt förväntansfull. Jag skulle köpa Pärlhyaciner, men kom även hem med både tulpaner och fröer. Så sugen på att börja, men än känns det lite tidigt för frösådd, men om någon månad kanske, då sätter jag nog igång. I år vill jag gärna prova på att odla grönsaker och örter i odlingskage. Det verkar så smidigt och praktiskt och roligt att bara gå ut i trädgården för att plocka sina egna kryddor till maten.

Melodifestivalen



Brukar aldrig se den, men ikväll gjorde vi ett undantag. Först tänkte jag "Vilket skämt!", men efter att ha lyssnat igenom snabbgenomgången var det väl åtminstone ett par låtar som lät hyfsade. Melodifestivalslåtar har dock aldrig varit min typ av låtar. Men kul att kolla var det ändå , eftersom det alltid blir en snackis i fikarum och bland bekanta.

Nu blir det film, Midnight in Paris, den ska va bra har jag hört.

Monte Carlo





Idag blev det Italiensk brunch "Monte Carlo" på Casino Cosmopol här i stan. Blev så mätt att jag tror jag klarar mig hela dan. En blandning av olika italienska varma och kalla rätter. På bilden ovan är bara de kalla. Fanns även potatisgratäng, grillspett, pajer och pizzabitar och så efterrätter förstås. Har även på mig nya halsbandet idag som jag fick när jag fyllde år.

Änglavingar




Triple Paisley eller "kudden med änglavingarna" som jag kallar den har till slut landat hemma hos mig. Den har sen ett tag tillbaka varit en favorit hos mig ur Day-kollektionen. Den verkar vara utgående och slut överallt, jag kom över den i en liten butik (webshop) på Lidingö. Den är så fin tycker jag. Mönstret är broderat och inte tryckt. Har sett att den även finns i  grönt, lila och korall. Svartvitt är dock klassiskt och tidlöst och passar mig och hemmet bäst. Så kul när man äntligen får tag på något man suktat efter länge.

Dim sum




Igår kväll testade vi Dim sum för första gången på Dubbel Dubbel, en nyöppnad krog här i Göteborg som rescenserats ett flertal gånger i tidningarna. Dim sum är alltså en kinesisk måltid som består av olika smårätter ofta i form av olika små knyten som man doppar i olika såser. Dumplings och wontons kallas de och förekommer i olika former. Knytena är gjorda i en slags elastisk deg. De vi testade var fyllda med bl.a. räkor, lamm, fläsk och anka. Vi fick även testa buns som såg ut som en slag minihamburgare, fast "brödet" var alldelse vitt. Fyllningen var bl.a. anka, vårlök och hoisinsås. Tillbehören som serverades utöver såserna var en slags krispig potatissallad, algsallad, ris och koreansk gurksallad.

Detta var vår premiär på Dubbel dubbel. Det var en annorlunda, men trevlig måltid. Vi valde den lite större dumplingsmenyn för två och man blev så där lite lagom mätta. Tycker det är trevligt och mysigt med smårätter och ett kul sätt att få testa flera olika varianter på en och samma gång.

RSS 2.0