14 karat

image280

Äntligen kom mitt namnhalsband från supastar. Jag fick vänta en månad på det. Blev lite överraskad av att kedjan var så tunn och även smycket, men det är väldigt fint på. Måste vara rädd om det och inte sova med det på, som jag ibland gör med mina smycken:)

Nytt från Laredoute

 

Dessa fina plagg låg i min brevlåda häromdagen. Båda är från laredoute och fanns på rean. Toppen kommer från den ekologiska avdelningen och känns superfräch. Koftan består till 80% av siden och känns väldigt härlig. Jag valde båda plaggen i storlek 36 och de passade perfekt denna gång.

Helt rätt

image277

Här kommer bilden på skinnjackan jag köpte förra veckan. Jag trivs jättebra i den! Mycket fin! Tyvärr verkar det som att den börjat flaga lite på ena ärmen, kanske ska gå tillbaka till affären å kolla av det är. Vet inte riktigt hur skinn ska bete sig då jag ej ägt någon skinnjacka tidigare. Vet ju att skinnet åldras också. Bäst ändå att kolla så att allt står rätt till.

Det skulle sitta fint

 image276image275 

med dessa två godbitar i höst. Tjock, lång härlig cashmerekofta i gråmelange till svarta leggings eller strumpisar samt denna fina lackväska i färgen svart som dessutom är på rea. Kan de inte komma en bra rabatt till koftan också? Vill ha dem nu!:)

Härligt i solen

Man får passa på att njuta av sommarens sista dagar nu. Jag och J tog en långpromenad i eftermiddags och det var varmare än man trodde att gå där i solen. Ska försöka promenera lite varje dag om jag hinner. Tror man behöver både ljuset och friska luften. Jag har plockat fram höstkläderna nu. Legings med långa ben tunika med kofta, skinnjacka, stövlar och scarves. Skinnjackan är förresten ny, den inhandlades förra veckan, men jag har inte visat bild än. Ett riktigt bra köp tror jag.

Nu ska jag och honey se om det finns nån bra film eller kanske ett avsnitt av 24 som vi kan titta på.

Trevlig kväll på er!

Mitt i naturen

Idag har vi verkligen varit naturnära. Efter lunch tog vi bilen och gjorde en utflykt till Särö och särö västerskog som är ett naturreservat precis vid havet. Vi tog en långpromenad och promenerade längs strandpromenaden och klipprna. Skönt med all frisk luft man fick, blev riktigt trött efteråt, men vackert var det. Har hört att det ska vara ett populärt badställe och till och med ett nakenbad där ute, men inte en enda badare syntes till.
På väg hem tog vi vägen om Kungsmässan så att hjärtat skulle få titta på lite kläder till sig. Annars är det ju jag som kollar på kläder, medans han tålmodigt väntar med en tidning utanför. En skjorta fick i alla fall följa med hem.
Väl hemma fixade J snabbt ihop lite käk innan vi skulle bege oss iväg igen för att hämta upp kompis i Mölndal. Vi har varit och kollat på "Musik vid vattnet" som hålls årligen vid Rådasjön. Karin Hjulström var konferencier och med sig hade hon Nicklas Hjulström på sång och kulturskolans orkester. Egentligen vände det sig mest till en betydligt mognare publik, men det var rätt trevligt änså och framföralt annorlunda med scen mitt ute på vattnet och flera småbåtar guppade runt omkring och massvis med folk på stranden och på klipporna. Kvällen avslutes med musikfyrverkeri. Helt enkelt en bra dag!

Lördag

image272

♥ Tunika Ellos
♥ Skärp Lindex
♥ Leggings Lindex
♥ Stövlar Nilsson
♥ Halsband hope/hjärta

Fint på fötterna

image271

Nej just det! Jag kunde inte hålla tassarna borta från dessa. De kan ju ta slut när som helst. Helt rätt modell och rätt färg. Passar ypperligt till hösten. Tänk mönstrad tunika, bruna leggings och en varm skön kofta till.  Möjligen saknar jag en matchande väska till. Det vore liksom pricken över i:et.

Gårdagen

Igår blev det en sväng på stan. Skulle inte stanna så länge eftersom jag bara skulle till biblioteket samt posta ett brev.  Tänkte kika lite som hastigast på ett par bruna stövlar i ridstövelmodell jag spanat in. Så efter att ha provat dessa och upptäckt att de inte alls passade, ville jag trösta mig lite med att kolla på skinnjackor. En särskilld skinnjacka hade jag spanat in sedan flera veckor tillbaka, men denna fanns fortfarande ej i min storlek, så det blev till att kolla in nya alternativ. Hittade dock ingen i samma snygga mörka färg som den första, men liknande modeller fanns. Nu är jag bara lite velig om vilken jag ska ta. En modern ganska kort med tuffa fickor med lock på eller en mera klassisk med två dragkedjefickor, något längre i modellen och något ljusare. Båda hade muddar.
Aaaaahhhh, alla dessa beslut!!!!!!!!!!!!!

Äntligen kom den

image270

Häromdagen kom till sist min efterlängtade tunika från Ellos. Jag har bytt till den minsta storleken så nu sitter den bättre upptill i alla fall. Nertill är den ändå stor som ett tält:) Men detta åtgärdade jag idag genom att köpa en mörkbrunt midjeskärp att ha i midjan. Tyckte det blev helt okej då faktiskt. Jag gillade verkligen färgerna på denna tunika, så den skulle behållas till varje pris. Skärpet kommer från Lindex och kostade 199:-. Tycker att dte var lite dyrt egentligen , men hittade inget annat som passade. Fint blev det i alla fall.

Ledigt

Nu har jag ledigt 1 vecka, vilket är rätt skönt. J börjar sin ledighet på torsdag och är ledig hela nästa vecka innan han börjar nytt jobb. Tog en lång sovmorgon idag och efter frukost har jag varit duktig och klippt gräset. Ser det lite som motion, man blir faktiskt rätt svettig. Eftermiddagen har ägnats åt ärenden och telefonsamtal. Jag har också hunnit med en fika på stan med en vän. Det har blivit mycket fikande och onyttigheter på sista tiden, men det ska det bli ändring på framöver. Vill försöka få in lite rutin på träning, vardagsmotion som långpromenad ist för buss är inte heller att förakta.

Vilken väska?

image269

Här är några av de väskor jag gillar inför hösten. Dessa fyller förstås olika behov, men man behöver ju olika stora väskor, liksom både vardag och finväska. Jag gillar att det är inne med axelremsväskor eftersom det ärmycket bekvämare för rygg och axlar. Den vita lackväskan vill jag ha i svart. Just nu är jag mest inne på den bruna uppe i vänstra hörnet från laredoute. Men varför bara köpa en?

Inga vintagefynd

I förmiddags åkte vi in till linnéstaden för att kika runt lite. Tänkte kolla i lite utvalda secondhandbutiker efter handväskor och snygga höststövlar. Tyvärr gjorde jag inga fynd idag. Tycker det är svårt när det oftast är så utplockat på populära grejer. Sen finns det ju bara en av allting. Ett litet inköp gjordes dock på Haga Nygata. Där inhandlades torkad frukt och nötter i lösvikt. Fanns så många sorter att välja på och det känns i alla fall lite nyttigare än godis;). Blev en förmiddagsfika också på cafeét med världens största kokosbollar och gigantiska kanelbullar. Gissa om jag är mätt nu. Behövs ingen lunch idag. Sparar mig till middagen, då vi ska ha gäster.

Helgen närmar sig

Slutar 15.30 idag, skönt. Har inget mer sommarjobb inplanerat nu, så nästa vecka är jag antagligen ledig.
J är på väg hem från jobbet nu och om det passar plockar han upp mig på vägen.  Tänkte bjuda honom på en bit mat på stan ikväll och samtidigt kolla in vad kulturkalaset har att erbjuda. Har inte alls satt mig in i programmet eller kollat upp några tider, men det kan ju vara kul att se på allt folk om inte annat.

Trevlig helg på er!

Som en klubbad säl

Så känner jag mig nu. Gick och la mig i 2,5 timmar och är nu när jag vaknade ännu tröttare. Ska man inte bli lite pigg av att sova middag? Ska kanske gå ut och gå en snabbis för att piggna till. Det är visst indisk vecka på tv också där de visar olika indiska filmer. Ska ta en titt, jag är lite nyfiken på vad det kan vara.

Nytt från Cocoo.se

image268

Jag har plockat ut lite nyheter från cocoo.se. Orange är hett just nu och jag gilllar armbandet lägst ner till  höger. Det kanske blir en beställning vid ett senare tillfälle. Cocoo har också fyllt på med gamla favoriter som skärp- och ormarmband.


Slutet av sommaren

När jag kom hem från jobbet igår var jag bara tvungen att lägga mig på en filt i solen i vår trädgård för att absorbera de kanske sista varma solstrålarna för den här säsongen. Kan inte påstå att man blivit bortskämd med fint väder denna sommar. Har ju knappt hunnit använda mina shorts och alla andra nyköpta sommarkläder. Det ser redan lite höstruskigt ut där ute, låt det inte gå så fort.

Gårdagskvällen spenderades ihomp med en kompis och jag lagade pasta- och kycklingsallad med fetaost. Gott! Glömde förstås detta hemma idag, så nu har jag ingen lunch för dagen som jag tänkt.

Kanske blir en lugn hemmakväll i stället för en utflyk till havet idag. Det regnar ju!

I like

image266

Denna väska är så snygg. Den vill jag verkligen ha! Det trista är att den visst inte ska komma till butik (wedins) förrän i mars. Hallå??. Det var tidig reklam på deras hemsida. Vill ju ha den nu!

Någon som kan tipsa om en liknande? Max 1500 vill jag lägga och det ska vara skinn.

Träna eller mysa hemma?

image265

Köpte träningsbyxor häromdagen på Stadium. De satt perfekt, var både snygga och sköna. Det är nästan så jag hellre vill ha dem som fina mysbyxor hemma och leta efter nåt annat att träna i. Färgen är svart, men inte kolsvart, utan mera åt det mörkgrå hållet. Passar fint ihop med både grått, vitt eller någon knalligare färg som orange eller rosa. Bra köp!

Överraskad


image257 image258 

När jag kom hem idag efter jobbet fann jag ett kuvert från Kyssjohanna i brevlådan. J har berättat tidigare att han beställt nåt åt mig. Nu förstod jag ju att det måste vara något smycke. Spännande! Blev jätteglad då jag öppnade och såg att det var en av mina önskesmycken från One of a kind med texten "Never give up" Så fint!

Tack älskling!           
   image264
                              

Pyssla och dona

Idag ska det handlas och tvättas efter jobbet , får besök av en kompis också senare ikväll. Först ska jag dock stanna en extra halvtimme här på jobbet. De behöver mig lite till:)

Är verkligen hungrig nu såhär i lunchtider och funderar på om jag ska ta nåt snabbt i stan, det dröjer ju innan jag kommer hem. Börjar snart hallucinera om både hamburgare och potatisgratäng...

Man ska dricka med måtta

Idag har det inte blivit mycket bloggande. Jag kom precis hem och ska strax hoppa i säng. Köpte ett par träningsbyxor idag som satt perfekt. Visar dem imorgon. Under kvällen har jag varit hos en kompis. Snackat, ätit mat och tittat på tv. Trevligt!

Nyligen när jag skulle kliva av bussen vid min hållplats klev en onykter herre av samtidigt. När jag gått några meter hör jag *klank* och *dunk*. Då har mannen först ramlat in i staketet och sedan platt fall baklänges in i en av bussens fälgar. Det var tur att attt busschauffören inte hunnit köra än. Vände på klacken för att hjälpa till, men då kom hans polare till undsättning. Tack för det! Blev orolig att han fått hjärnskakning eller nåt.

Små ärenden

Först sovmorgon (min kropp är dock inställd på att kliva upp 05.30, det har blivit en vana nu). Låg och drog mig till 08.30. Gick inte att somna om. Förmiddagen var lugn, men när affärerna öppnade i stan gjorde vi en tur till lite olika butiker. J föredrog databutiker och Claes O, medan jag passade på att kika efter leggings och träningsbyxor. Hittade faktiskt ett par bruna leggings som jag varit på jakt efter. Kommer att passa fint till min nya tunika. Ett par träningsbyxor som satt perfekt fann jag också på stadium. Tyvärr köpte jag inte dessa för jag hade för mig att de var billigare på la redoute,men när jag kom hem såg jag på nätet att de var 100 kr dyrare. Aargh!! Får åka tillbaks dit senare i veckan.

Söndag

image255

♥ Linne Soft Grey
♥ Kjol sunshine MQ
♥ Peeptoes Ellos
♥ Hope/hjärta
♥ Armband cocoo

Åh så sött

image254

Fick syn på dessa i laredoute katalogen häromdagen. Tycker att de var riktigt fina med rosetten runt vristen. Är riktigt sugen, men ska hålla mig till nästa månad. 469:- kostar de. Man skulle kunna ha dem en bit in på hösten eftersom det sällan blir så kallt då, i alla fall inte här i västsverige. De är dessutom gjorda i skinn!

Skärgården

Efter lunch tog vi bilen ut till skärgården och Hönö. Det regnade här i morse och vädret kändes lite osäkert, därför tog vi tyvärr aldrig med några badkläder. Mycket synd, för det var otroligt varm och soligt där ute. Vi parkerade vid Hönö Klåva (hamnen), tog en glass och promenerade runt på ön. Det var trevligt och mysigt, saknade bara ett svalkande dopp vid klipporna. Kameran fick jag tyvärr inte med mig.


Lördag

image253

♥ Top MQ
♥ Kjol Åhléns
♥ Sandaler Asos
♥Halsband Hjärtberlock  och Hope

Filmmys

Vi har precis ätit pannkakor med glass och drottningssylt. Mums! Nu ska vi kolla på Norbit, en komedi med Eddie Murphy. Hoppas att man får skratta mycket!

Vad ska ni göra ikväll?

Snart helg

Idag kommer hjärtat hem och vi ska äta något gott ikväll. Imorgon hoppas jag att det blir fint väder så att vi kan åka till havet och vara ute i naturen. Jag har tänkt att det ska bli en lugn helg, behöver sova ut efter denna tidiga vecka. Egentligen hade jag tänkt att hälsa på honom ute på landet utanför Norrköping, men blev erbjuden jobb även nästa vecka. Tänkte att är ju alltid välkommet med lite extrainkomster. Längtar verkligen tills han kommer nu. Tänkte att vi skulle ha en myskväll med film!

Trevlig helg på er!

Höstens färger



Idag blev det en tur på stan efter jobbet. Skulle till Indiska för att titta på en tunika, men den var tyvärr slut. Inne på HM fick jag syn på denna och fastnade direkt för färgerna som jag tycker är både sommar och höst. Dock vet jag inte säkert hur jag ska kombinera den, så jag behåller den på prov medan jag funderar ut några olika kombos.


Låt sommaren stanna

image250

Igår kom mina sandaler i silver från Asos. De passade perfekt, trots att den storlek som fanns kvar var mindre än min vanliga. De har varit slut länge, men plötsligt fanns de och jag slog till. Rea var det också. Dessa gick på 223 kr och är i äkta skinn. Ett fynd kan man säga! Jag hoppas få användning av dessa i många veckor till innan vi går mot höst.

Sommarens sista dopp?

Igår var en sån härlig dag! Jag slutar ju tidigt denna vecka, vilket passar perfekt i och med det vackra vädret som varit nu. Efter jobbet tog jag en kort runda på stan, medan jag väntade på att en kompis skulle sluta jobbet. Hann med att spana in en superfin skinnjacka i mörkbrunt läder. Nice! Hade tänkt mig en svart, men de var redan slut. Expediten sa dock att de skulle få in nya, så jag väntar och ser.

Vid 15-tiden tog vi bussen ut till Näset för att sola och bada vid klipporna. Det är så vackert där, men dena gång var det smockfullt med folk som trängdes både i vattnet och på den lilla sandstranden. Nåväl, vi hittade en plats till slut som vi inte behövde dela med en massa skrikande barn och soltörstande turister. En och annan glass samt hembakta bullar smakade extra bra ute på klipporna. Innan vi for hem blev det ju ett dopp också såklart. Tycker inte att vattnet blivit särkillt varmt sen sist, men svalkade gjorde det! Det var mitt andra dopp för i år om man inte räknar med Tunisien. Hoppas att det inte var det sista!

På en filt i solen

Åh så härligt att sluta tidigt när det är så här fint väder ute. Igår lunchade jag med två kompisar. Vi satt ute i solen på fröken Olsson och åt bakad potatis med skagenröra och mumsig salladsbuffé. Underbart! Därefter åkte vi hem till mig, tog fram en filt och satte oss i trädgården.
Tyvärr blev jag stucken av en geting (för första gången) medan jag låg där i godan ro. Det gjorde hemskt ont!!! Jag rekommenderar verkligen sandaler när ni är ute i gröngräset.

HM wishes


image249

Detta är några av mina favoriter från Hm:s höstkollektion. Jag framförallt valt ut mysiga och sköna kläder som är bekväma, men samtidigt fina att ha på sig i höstrusket. Skjortor är alltid ett bra basplagg att ha i garderoben och det saknar jag verkligen. De randiga marinblå byxorna, är pyamasbyxor från herravdelningen. Tänkte ta minsta storlek. Det ser väldigt bekväma ut. Den lilla väskan gillar jag också. Den är i äkta skinn och har en perfekt höstfärg!

Behöver sömn

Nu är det hög tid för mig att krypa i säng. Ska upp 05.30 imorgon. Att stiga upp vid den tiden är nästan outhärdligt, men detta ska jag göra hela veckan. Får trösta mig med tanken på att ska slutar tidigt. Redan 12.30. Då har jag mycket tid över för att sola, motionera eller andra skojiga saker. Man måste hitta det possitiva här i livet!:)

Vilopaus

Nu är vi helt slut! Man blir trött av att shoppa:) Ska vila ett tag nu, innan vi ska iväg och handla mat. Vi köpt nästan allt vi skulle ha från Ikea. Bl.a blev det:

3 gröna krukväxter till vardagsrummet
2 vita påslakansset
2 nya innnerkuddar
halllampa

Ska fixa i ordning ikväll och bädda med våra nya lakan. Skönt och stilrent med helt vita sådana. De brukar ofta vara dyra annars, nu fann vi några för ett överkomligt pris.

En massa ärenden

Idag ska vi iväg och kolla på lite olika saker bl.a. till Ikea, handla mat och ev en lite sväng till stan om vi hinner. Dagarna går så fort och man vill göra så mycket med den lilla tid vi har tillsammans. Trodde att det skulle bli soligt och varmt idag och hade hoppats på en tur till havet med bad och picknick, men nu blir det ändrade planer.

Gårdagskvällen spenderades hos ett par vänner utanför Kungälv som precis har flyttat till hus. Det blev middag och bildvisning från Tunisien och London. Trevligt!

Söndag

image248

♥ Klänning HM
♥ Kofta MQ
♥ Leggings Lindex
♥ Hjärthalsband
♥ Svart lackväska Esprit (ej på bild)

Lördag

image247

♥ Top trekvartsärm HM
♥ Linnebyxor HM
♥ Halsband KJL
♥ Skor vagabond

Finally friday

image246
Jag och honey har varit ute och ätit ikväll. Det blev grekiskt och kalkon för mig. Mums! Det är alltid otroligt stora portioner när man äter ute. Skulle räcka för tre måltider till mig. Passade på att inviga nya sjalen också.

Testade funktionen extrahera i photoshop. Har inte gjort detta förut, därav de lite hackiga kanterna, men man lär sig ju med tiden. Det kluriga är hur man får håret att bli jämt.. Nån som vet kanske?

Nu är det dax för mig att krypa i säng. Har varit en lång dag idag. Vill vara utvilad så att jag och J kan hitta på skojiga saker imorgon.

Trevlig helg på er!

Soft

På jobbet idag är det lugnt som vanligt. Passar på att surfa runt lite på olika bloggar. Jag blev nöjd med klippningen från igår, den blev riktigt bra, dock känns det mycket kortare nu när det svävar fritt ovanför axlarna. Jag glömde minneskortet till kameran hemma, så bild kommer senare.

Silver på min arm

image244image245

Idag kom mitt fina skärp-armband från cocoo. Jag blev mycket nöjd med det. Möjligen kunde det vara en aning smalare. Eller så är det jag som har smala handleder.

Tillbaka på fredag

Nu är det hög tid för mig att krypa i säng. Ska upp tidigare än tuppen imorgon då jag ska på ett nytt jobb ute på Lindholmen. Ska bli spännande att se vad jag får göra där. Hoppas att det blir full fart!
Natten ska jag spendera i Mölndal igen eftersom jag ska jobba där på Fredag. Imorgon ska jag också klippa mig och göra nya slingor. Visar foton på bloggen sedan om jag blir nöjd.
 
Det kanske blir lite knapert med uppdateringen av bloggen under morgondagen beroende på jobbet, men på fredag är jag tillbaka igen.

Vi ses!

Bakdag

image242
image243
Gårdagskvällen var jättetrevlig! Jag sov ju över hos en kompis i Mölndal och vi var verkligen i bakartagen kan man säga. Det bakades hela kvällen. Först bullar, sedan schackrutor och därefter pepparkaksmuffins. Kände mig som värsta bullmamman, fast jag ju inte är någon mamma.

Behöver jag säga att det åts ganska mycket också:) 

Senap

image241

Här kommer en bild på den snygga sjalen jag köpte igår. Gillar den jättemycket och den gör sig väldigt bra ihop med vitt eller svart. Ett kap kan man säga.

Den som söker finner annat

Gårdagens jakt efter bh och leggings resulterade istället i en sjal från Hm för endast 99 pics. Mycket fin! Hade spanat in denna förra veckan och nu är den i mina ägor. Tur att jag bara hade en knapp timme på mig (alltså inte så mycket tid att spendera pengar på). Bild på sjalen och från gårdagskvällen kommer ikväll.

RSS 2.0