USA om en vecka!



I sommar ska jag verkligen njuta och försöka ta det så lugnt som möjligt. Jag ser mig själv ligga på en filt i trädgården och läsa böcker, ta promenader och cykelturer i naturen och så bada förstås. Västkusten klippor och salta bad är inte dumt. Men innan dess ska jag ge mig ut på en fantastisk resa, en riktig drömresa i USA, kust till kust! Vi åker redan nästa Söndag. Shit det är ju bara en vecka kvar och jag kommer att vara hur pirrig som helst innan avresa. Resfeber ni vet! Jag har fixat det mesta, så det är bara packningen kvar nu. Men den fixar jag på fredag eller lördag. Åh, det kommer att bli världens bästa resa! Roligast kommer det ändå att bli att få återse mina släktingar igen efter 11 år. Har de förändrats något? Kommer de att kännas gamla? Hur ser livet ut där de bor idag?. Åh, jag är så glad att har möjlighet att komma tilbaka till detta spännande och häftiga land i gen!

Äntligen



Långhelgen först i Kolmården och sedan i Stockholm var hur mysig som helst. Jag fick äntligen använda min finfina klänning på bröllopet. Jag är supernöjd med den och tycker jag såg ut som en bakelse, men kände mig ovan i början med urringningen som syntes desto mer när man satt ner. Över klänningen hade jag en svart kort kavaj med trekvartsärm eftersom vi skulle gå tillsammans till Stadshuset, där själva vigseln hölls. Det var första gången jag bevittnade en vigsel som inte var i Kyrkan och det var intressant må jag säga. Massor av köande och väntande par befann sig utanför. Jätteroligt att se alla olika stilar och klädsel. Efter vigseln bjöds det på mat och lekar i parets gårdslokal i Kungsholmen. Måste säga att det var en intressant mix av människor. 18 gäster och nio olika nationaliteter! Bruden var nämligen tyska och hade många vänner från olika länder. Jätteskoj! Jag är sugen på att gå på fler bröllop. Ingen mer som ska gifta sig?

Först landet, sen storstan

Idag är en bra dag! Nyss hemkommen från skolan och ska fixa lite med ett grupparbete å laga nåt gott att äta. 18.40 ikväll sitter jag på tåget till Norrköping. Där blir jag upphämtad av älsklingen och vi ska ta oss till mysiga sommarstugan i Kolmården.  Hoppas på fint väder imorgon, för vi tänkte grilla och mysa i solen. Antagligen blir det en del tentaplugg också. Min första omtenta! Vad händer på fredag då? Jo då sätter vi oss i bilen och så bär det av till Stockholm och mysigt boende på Norrmalm för på lördag är det bröllop (en av J:s vänner ska gifta sig). Roligt! På söndag ska vi strosa runt lite i staden och gå på mysiga cafeér. Åh, vilken mysig helg!

Bloggar igen när jag är tillbaka och lägger upp bilder förstås.


Trevlig helg!


Världens godaste pannkakor



Vår mysiga helg avslutades med amerikanska pannkakor med lönnsirap, glass och jordgubbar. Finns det nåt bättre? Mätt och belåten ska jag nu fixa mig i ordning och få mig min skönhetssömn (J:s klocka ringer 05.30 imorgon, så den behövs). Kanske att jag läser lite i någon ny bok, eller bläddrar lite i någon glammig tidning. Älskar att läsa innan jag ska sova. Oj nu ropar J att han vill sova, måste skynda mig att fixa i ordning, mina kläder som han ska ta med till bröllopet nästa helg.

Sov gott!

En dag på stan



Oväntat fint armband hos H&M. Grönt är så fint till sommarens vita tunika



Inkaskärp från Gina Tricot, snygga i jeansshorts eller chinos



Finfina bikinis. Stadium & H&M



Favoritbikinin köpt i Australien fick en ny underdel


Vilket härligt väder det var idag, solen sken och vi lunchade bakad potatis med fetaostblandning vid Kronhusbodarna. Mys! Till efterätt en caffe latte och en cheesecake med hallon och passion. Tyvärr kom inte kameran med idag, det hade blivit fina bilder. Det var en lyckad dag och jag fick köpt det mesta på listan. Kvar är solglasögonen och ett armband till bröllopsoutfiten nästa helg. En och annan tunika och långskjorta suktar jag också efter, likaså klänning, men sånt finns ju faktiskt i USA också. Hi hi. Det ska nog inte gå nån nöd på mig.

Nej nu ska jag lägga in en maskin tvätt och snart börja förbereda mig för fest ikväll.

Trevlig kväll på er!

TGIF

Fredag idag igen, det ska bli skönt att vila upp sig lite. Har känt mig helt slut idag så det får bli en lugn och skön hemmakväll med godis och talang. Brukar ni se på det? Vi har också börjat kolla på Playa del sol, serien som gick på tv för ett tag sen ni vet. Måste erkänna att jag blir lite sugen på reseledaryrket när jag kollar på den, det verkar kul men också tufft. Idag blir som sagt en lugn kväll, men helgen bjuder också på en del andra trevligheter. Vi ska nämligen på födelsedagsfest imorgon kväll, liten tur på stan (fixa bikini och solisar). MInst en gång i helgen ska jag på gymmet också, saknar att det varit lite si och så med regelbundenheten den sista tiden. Är det fint väder blir det säkert en del fixande i trädgården också.

Shoppingsugen



Borde verkligen inte shoppa något nu när jag åker till USA om bara 23 dagar, men häromdagen testade denna vindjacka från Nike och den satt som gjutet på mig och skulle vara perfekt på mina powerwalks och när jag tar mig till träningen. På Ellos kan man just nu på 30% på hela köpet eller 50% på dyraste varan. Det är så lätt med ett klick.

Vilken bikini är du?


Jag ska kolla på en ny bikini till resan. Här några av mina favoriter.  Allihopa är från Stadium, vilket är perfekt då man kan mixa och matcha precis som man viil. Just nu är jag sugen på någon av de randiga överdelarna med grön eller svart underdel till. Vilken gillar du mest?

USA i sommar



Wiieee! Här kommer resan vi har planerat sen i vintras. Jag ser verkligen fram emot detta, det kommer att bli så roligt! Det blir en fantastisk rundresa på 5 veckor där vi kommer att få uppleva sol och bad, storstad och shopping, nöjesparker, natur, öken, och en massa annat skojigt.  Vi ska också hälsa på mina släktingar som nu bor i delstaten Oklahoma, det ser jag verkligen fram emot då vi inte har setts på 11 år. Jag hälsade på dem sommaren 1997 då de bodde i New Jersey och sommaren 1998 då de hade flyttat till San Francisco. Nu ska vi alltså hälsa på dem på ett tredje ställe efter alla dessa år. Det är verkligen en av höjdpunkterna att få ses igen. Både spännande och pirrigt! Resplanen ser ut så här:

7/6 Göteborg-Frankfurt
8/6 Frankfurt-Miami
17/6 Miami-Tulsa (Oklahoma)
23/6-11/7 Tulsa-Phoenix-Grand Canyon-Las Vegas-Los Angeles (Road-trip)
12/7 Los Angeles-London-Göteborg

Kavaj


Jag skulle vilja ha en ny kavaj i lite oversize modell som man även kan använda som jacka. Har spanat på denna hos Ellos, men den är nu slut i nästan alla storlekar tyvärr. Har ni tips på kavajer i samma stil?

Sommargarderoben




Söt kjol i helsiden från H&M Trend (tyvärr en aning liten, måste öka på träningen;-))



Linnen i lycocell, slapp modell och lätt transparenta. Supersköna. H&M.



Tee från Gina Tricot. Gillar strukturen med det lätt transparenta tyget.

Det har varit lite glest med blogginlägg på sista tiden då jag har haft fullt upp med skola, jobb och praktiksök, men det glädjer mig att ni fortfarande är kvar och kikar in här ibland. Jag håller på att uppdatera vår- och sommargarderoben med lite smått och gott inför resan (kommer ett inlägg om den snart). Vad som mer står på inköpslistan är bikini, kavaj och söt vardagsklänning.

Oj, nu plingade det precis till i telefonen med ett mess om att jag har ett paket att hämta från H&M på posten. Spännande!

Valborg + 1:a maj




Vi hade en helmysig Valborg med god mat och trevliga vänner. Det blev grillning, riddarspel (liknande kubb) och smaskig efterrätt med en massa jordgubbar. Idag tog vi riktigt lång sovmorgon, åt frukost ute i solen och i eftermiddags var min bror här och hämtade bokhyllor som de köpt av oss. Så småningom kan vi börja se oss om efter lite nya möbler. Resten av helgen kommer vi att fara in till stan för att fixa lite grejer inför resan i sommar samt till bröllopet vi ska på snart. Förhoppningsvis blir det tid över för att slappa på en filt i solen med en bra bok också.

Nu ska jag krypa i säng. Imorgon blir en rolig dag.


RSS 2.0