Det blommar



På bara några dagar har blommorna jag planterade slagit ut och skjutit i höjden. Det ska bli så härligt när även gräsmattan bli r grön och man kan ställa fram trädgårdsmöblerna och äta sin första frukost ute. Jag längtar!

På startsidan




Vad roligt att se att mitt inlägg om att fixa i trädgården hade hamnat på startsidan. Kom nyss hem och gick in på min blogg och möttes av oväntat många kommentarer. Jättekul! Hoppas att det inspirerar andra att komma igång och plantera och göra lite vårfint.

Tack Karin & Blogg.se!

&

Tack så hjärligt alla som kommenterat här idag:-).

Vårfint



Köpte och planterade en massa blommor häromdan, kanske lockar dom till sig våren? Man kan ju hoppas! Ser fram emot att det snart blir grönt och fint i vår trädgård. Vill ta fram trädgårdsmöblerna och lägga mig på en filt och njuta av solen. Att kunna äta sin frukost ute mornarna är ju helt klart underbart och bland det bästa som finns med att bo i hus. Har ni planterat några vårblommor ännu?

Trädgårdsdax


Bild: Jysk

Är så sugen på att fixa och få i ordning på trädgården nu. Skulle egentligen vilja ha en stor altan eller nya stenplattor att ha fina trädgårdsmöbler på, men det går tyvärr inte nu och dessutom bor vi ju i hyreshus. Men en ny och fin möbelgrupp, helst i vitt trä kanske vi hittar. Idag har jag köpt massor av vårblommor som jag ska planera ut i krukor imorgon. Kliar faktiskt lite i fingrarna nu trots att jag inte har några gröna fingrar. Det är ju faktiskt en hel djungel med kunskap man behöver känna till för att lyckas med en ständigt blommande trädgård. Upptäckte dock att man kunde lära sig en hel del smått och gott på Plantagen och Blomsterlandets hemsida. Där kan man läsa om vad som ska planteras på våren respektive hösten, hur man planterar om och hur man sköter en gräsmatta. Massa smarta tips och lättöverskådligt. Hur bra som helst.

Cheesecake ♥



Nu ska jag njuta av min mumsiga New York Blueberry Cheesecake:-)

Eriksberg









En förmiddag på Ikea och en härlig eftermiddag i solen. Det bästa som finns är att vara nära vatten!

Ray La Montagne



Har precis upptäckt en ny favorit som spelas för fullt i min mp3 nu. Grymt skön musik och fantastisk röst. Hur kan jag ha missat honom? Love it.

Fortet



Har du drömt om att få vara med i Fångarna på fortet? Är du tävlingsmänniska? Gillar du äventyr?

Då ska du absolut testa Fortet, eller Arosfortet som det kallas. Det var en riktigt riktigt kul upplevelse. Så mycket har jag inte skrattat på länge:-). Man glömmer både tid och rum och har fullt upp med att koncentrera sig på att lösa alla uppgifter. Uppgifter som kräver både styrka, teknik, snabbhet och klurighet.

Vi besökte Arosfortet som det heter på Megazone i Umeå. Fortet har 26 celler med olika utmaningar.
I varje cell finns en eller flera problem och utmaningar som ni löser med kreativitet och samarbetsförmåga i grupper om 3-5 personer. Alla måste samarbeta för att cellen ska kunna lösas. Vissa celler fordrar teknik medan andra utmanar din kreativitet eller styrka.

Allt styrs av elektronik, rörelsedetektorer, fotoceller och annan teknik. Lampor och ljud ger signaler som visar hur ni har klarat av problemen. Varje cell går på tid. En röd lampa kommer att blinka när ni har 20 sekunder kvar och därefter blir det mörk så det gäller att hinna ut innan tiden är ute. Ni väljer själva vilken cell ni vill göra ett försök i och ni kan börja om hur många gånger som helst.

Tävla mot andra lag eller enbart eller enbart mot er själva (laget). 2 timmar har man på sig. Vi hann inte med alla celler under den här tiden, men de flesta.

Detta är perfekt grej att göra ihop med arbetskamrater på After work, möhippa, med med familj och släkt eller med vännerna. En annorlunda och rolig upplevelse som man inte glömmer:-)

Arosfortet hittar ni även i Stockholm, Västerås och Halmstad. Se deras hemsida för mer information.


Umeå

Massor av snö och strålande solsken och någon enstaka minusgrad. Vädret är på topp. Här har vi det lugnt och skönt. Tagit långa promenader, kikat lite på stan, firat en 65-åring och en 30-åring på trevlig Italiensk restaurang. Födelsedagsfirandet fortsätter under morgondagen med tårta. Fick inte med mig kameran ändå tyvärr. Har heller inte känt mig särskilt kry och på topp, trots ledigheten. Förkylningen sitter kvar i kroppen. Ikväll ska vi dock iväg på nåt skojigt vi "ungdomar". Vi ska göra någonting i stil med Boda Borg, fast detta ligger i Umeå. Boda Borg är grymt roligt, var på det för många år sen i Skellefteå och det är som en äventyrsborg, där varje rum innebär olika äventyr och utmaningar. Man kan likna det lite vid fångarna på fortet. Dock finns här varken ormar eller tigrar. Kommer bli sjukt kul och spännande. Ska frisk-peppa mig själv nu resten av dagen. Håll tummarna för oss ikväll!

Vardagslyx + minisemester






Det blev ingen bakelse på fettisdagen för mig, så jag köpte hem lite gottis idag i stället. Man kan aldrig få för mycket av det goda:-). Ikväll står packning på schemat, ska iväg på en liten minisemester till Umeå. Ska upp tidigt imorgon, redan klockan 05.00 ska jag vara redo och påklädd. Tar med kameran i fall fotosuget faller på. Ses snart!

Ost & kex




Gruyere är en av mina favoriter bland hårdostar, men har ni testat stilton och fikonmarmelad på pepparkaka? Gott!

Sjuk


We♥It

Har gått och blivit småsjuk, har varit jättetrött sen någon vecka tillbaka. Blir en hyfsat tidig kväll för mig. Ska bara se ett avsnitt av Desperate innan jag somnar. Hemmafruarna och en kopp te blir bra.

Göteborg







Underbart när solen skiner. Det blev en tur upp till Masthuggskyrkan idag. Fantastiskt bra utsikt över stan. Där har jag faktiskt aldrig varit förut. Älskar att upptäcka nya platser.

Jag vill ha sommar



Jag vill ha sommar. Längtar efter mina klänningar, mina bikinis, picnic på saltis, ballerinakex, sandaler, nymålade tånaglar, doften av solkräm, semester, fåglar som sjunger, vackra blommor, känna sand mellan tårna, samla snäckor, resa, grilla i trädgården, bada, fotografera, solen, värmen. Jag längtar efter sommaren!

Valnötsbröd



Det bakades valnötsbröd hemma hos oss häromkvällen. Ett projekt på 2,5 timmar, men hur underbart är det inte när det doftar nybakat bröd i hemmet. Det finns inget som slår hembakt. Nästa gång ska jag testa morotsbröd.

Tattoo?!


Bilder: Google, We♥it, Kenza

Jag har blivit sugen på att tatuera mig, speciellt när jag ser dessa fina. Gillar vackra ord, budskap, svalor och fina symboler. Kenzas "Hilf mir fliegen" är så himla fin. Gillar när tatueringar sitter i nacken på vristen, vid ryggslutet, precis ovanför byxlinningen eller andra diskreta platser. Kan tänka mig att testa en fusktattoo "gnuggis" först för att se hur det känns. Det är ju trots allt ett beslut man sedan får leva med. Någon som vet var man kan hitta fina fake tattoos?

RSS 2.0