Höstfint

 
När jag fixade kransen passade jag också på att göra lite höstfint vid entrén. Kärleksörten som jag planterade här i våras har blivit jättestor och har nu blommat fint i över en månad. Stålstommen i form av ett hjärta täckte jag med ljungen som blev över från kransen och den fina prydnadspumpan hittade jag på Blomsterlandet för några veckor sedan. Ljuslyktan från Rusta har även den fått flytta ut i år igen.
 
 
 

Underbar låt

 
Jag skriver sällan om musik i bloggen, men hörde denna låten; Rör vid min själ för första gången för inte alls länge sen när en vän sjöng den i kyrkan. Melodin och texten etsade sig fast och idag hittade jag det här fyra år gamla filmklippet. Sanna Nielsen är en fantastisk sångerska. Refrängen får mig verkligen att rysa! Det fanns tyvärr inget bra klipp med endast denna låten, men ni kan spola fram till 1:43 där den börjar:-).

Höstkrans

 
I helgen fixade jag ihop en höstkrans till dörren. Köpte stomme, ljung och murgröna och pyntade den med lite smått och gott från trädgården. Hortensia och kärleksört växer så det knakar i min trädgård. Det är så fina tillsammans med ljung. Om jag får säga det själv så blev jag riktigt nöjd:-).

Höst i stan

 
Den här helgen har varit intensiv, den började med en trevlig lunch, höst- och fotopromenad i stan med Lina. Kvällen avslutades med säsongens första biokväll; The Martian (rekommenderas!!) och middag på Danilo. Lördagen spenderas med fika på Gunnebo med en vän och hennes barn och avslutades med Lights in Alingsås och middag på Deli Deli med några vänner. Idag är det trädgårdsarbete som gäller. Krukor ska tömmas och trädgårdsmöbler förvaras. Just det, jag har fixat en höstkrans också. Den visar jag senare.
 
 
 
 
 

Kokkari

 
Under vår Samosvistelse hann vi också besöka några byar. Vi hyrde bil och besökte bland annat byn Kokkari vid kusten och bergsbyn Monolates, båda två var trevliga utflyktsmål om än lite ödsliga såhär års. Samos karaktäriseras inte av det typiskt grekiska som vita sockerbitshus med blåa fönster och dörrar, utan här varierar arkitekturen mycket. Lyckades dock fånga några klassiska bilder av grekland. Det blåa är ju så vackert mot det vita.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Den gröna ön

 
Samos kallas ofta för den gröna ön och vi kan hålla med. Där vi bodde var det dessutom väldigt frodigt, välordnat och prydligt överallt. Utsikten från vår bungalow var fantastiskt, trots vidvinkel gick det inte att fånga vidden av den och utsikten över bergen i Turkiet gjorde den alldeles extra. Utanför vår dörr växte det granatäpplen och bougainvillea och en och annan katt låg och slumrade på muren. Jag vet att jag har sagt det förut, men maten och speciellt frukosten var ju en fröjd att vakna upp till; Grekisk yoghurt med honung och valnötter, amerikanska pannkakor, massor av ostar, färskpressad juice på beställning, världens godaste scrambled eggs och mängder av frukter. Till detta en underbar utsikt, vad mer kan man begära. Servicen på hotellet var också riktigt bra. Flera gånger i veckan fick vi gåvor så som ett par flaskor vin, torkad frukt, delikatesser, check på spa-behandling, fruktfat etc. Allt utan någon extra kostnad. Det kallar jag service. Längtar tillbaks varje dag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Amazing days in paradise

 
En ny omgång bilder från ett soldränkt Samos och Proteas Blu Resort. Hann närapå slita ut kameran i detta paradis, hela 850 bilder knäppte jag:-). Alltså jag är verkligen inte färdig med sommaren. Hur underbart är det inte med sol och bad. Världens godaste sallad åt jag här; Proteas egen sallad med grillad creme cheese, pistagenötter och äpple och som tillbehör en honungsmarinerad och sesampanerad fetaost. Skulle lätt kunna äta grekiskt varenda dag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Höstläsning

 
Finns det nåt bättre än en riktigt bra bok, en sån som man inte kan slita sig ifrån och där man glömmer både tid och rum. Dessa kom med posten häromveckan och jag kan nu se fram emot många sköna höstkvällar. Jojo Moyes bok Livet efter dig var verkligen gripande, blev så glad när jag såg att hon nu kommit med en uppföljare Arvet efter dig, så jag kunde helt enkelt inte vänta på att den skulle dyka upp i pocket. Ser verkligen fram emot fortsättningen och att se hur allt har gått för Lou. Sara Kadefors är en annan författare som jag fastnat för som ni ser. Hon skriver väldigt lättsamt och medryckande och igenkänningsfaktorn är ofta hög. Det gillar jag! Håller du också på med en spännande bok? Berätta gärna!

Samos - Det härliga strandområdet

 
Här kommer lite bilder från det underbara strandområdet med romersk-grekiska solsängar som vajade i vinden. Dessa låg vi i nästan varje dag och bara njöt och läste böcker och lyssnade på vågskvalpet. Det var alldeles lagom varmt i både luften och i vattnet såhär års, så det blev flera dopp och simturer för min del. Stranden hade en beachbar, men om man är bekväm av sig kan man smidigt beställa vad man vill äta och dricka direkt från solsängen, det kallar jag service:-). Vi älskade dock restaurangen vid poolbaren och åt där för det mesta. Längtar verkligen tillbaka till detta underbara ställe, det är precis så bra som det lovordas i alla recensioner. Skulle gärna spendera fler semestrar här i framtiden:-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Samos - Proteas Blu Resort

 
Kom hem tidigare i veckan efter att ha spenderat en alldeles underbar semester på detta fantastiska ställe! Det fanns mängder av solsängar i överflöd och vi njöt hela vistelsen. Det var faktiskt omöjligt att hinna prova alla. Första inlägget innehåller främst bilder från poolområdet, men stranden var ändå vår absoluta favorit. Här har jag ätit den godaste grekiska maten och den bästa frukostbuffén någonsin. Det var lugnt och skönt, då det är ett Blue Couples hotell för endast vuxna och därmed inga bollar, tjo och tjim eller plask i poolen. Alla rum hade havsutsikt och utsikt över Turkiet. Hotellets personal kom med gåvor till alla gäster under veckan så som vin, frukt och delikatesser. Ett fantastiskt ställe för den som bara vill njuta och koppla av på en vacker och stillsam plats.
 
 
 

RSS 2.0