Rund, men inte Dagg

 
Har spanat lite på alternativ till "Daggvasen" från  Svenskt Tenn (höger). En betydligt enklare, men billigare variant är denna (vänster) i grått glas från Design House. Ni hittar den hos Hemtex. Har ni sett andra runda vaser i glas? Tell me!

Glad Påsk

 
Önskar er en skön, härlig, solig och underbar påsk med en massa vila och god mat! Vi far mot landet och familjen nu. Kvällen kommer att gå i studiernas tecken då jag pluggar inför en tenta. Här ser ni nya vasen jag köpte igår, 40 kr på Blomsterlandet. Som hittat tyckte jag. Köpte även lite extra fina tulpaner inför påskhelgen:-).

En drömvas

 Bild: Sköna Hem
 
Den runda bubbliga vasen "Dagg" från Svenskt Tenn verkar vara mycket populär bland alla inredningsbloggar. Själv skulle jag hemskt gärna ha den i min ägo, jättefin! En rund vas gör sig så bra ihop med mängder av blommor. Tyvärr är 2400 kr långt mer än jag är beredd att betala för en vas hur fin den än är. Har sett att H&M har en mindre vas, men jag skulle behöva en stor. Hoppas fler butiker hakar på och inspireras av "Dagg".
 
Hittade en glasvas med bubblor på Blomsterlandet idag som fick följa med hem, den är tyvärr inte rund, men fin ändå. Visar er imorgon.

Körsbär

 
Vackra rosa knoppar från det finaste trädet här utanför. Körbärsträden är underbara när de blommar. Har haft ännu en spännande dag med layout och design. Nu ska jag smälta allt ihop med en film. Trevlig kväll!

En bra månad

Hemma hos oss
 
Vita fräscha tuplaner står på bordet igen! Favoritfärgen så klart!  Har nu lämnat fem tuffa och intensiva veckor med programmering i Javascript bakom mig och kan så smått börja andas ut.  Idag har jag börjat en ny spännande kurs i InDesign och har nu fem roliga och kreativa veckor framför mig. Under april väntar dessutom en Köpenhamnsweekend med jobbet som jag ser fram emot. Ska bli underbart att strosa längs Nyhamn i solskenet. Dessutom väntar påsken runt hörnet, lite ledighet och sköna sovmornar.

Tapas

 
Avslutade arbetsveckan med premiär på Leonardo Tapas & Lounge. Miljön var ganska stimmig och högljudd då det var bar och restaurang i samma rum och det var nästintill fullsatt, men tapasen var den allra godaste jag har ätit. Deras tapas säljs i färdiga menyer, jag valde Spagnacco, men bytte ut mina räkor som jag inte är så förtjust i mot vårrullarna. Gott gott och sen glass på det när vi kom hem:-).

Vårtecken

 
Det har redan kommit knoppar på körsbärskvistarna och pärlhyacinterna har riktigt skjutit i höjden på bara några dagar. Dessa små tecken känns extra viktiga nu när det inte är någon vår i sikte ännu. Ser fram emot alla vårlökar jag satte i jorden i höstas, närmare 150 st var det, så spännande:-).

Den bästa stunden på dagen

 
Frukosten är helt klart den bästa stunden på dagen enligt mig. Då tar jag det lugnt, läser mail, scannar av de sociala medierna och går igenom dagens plugg. Bland det bästa med att vara student är ju att man faktiskt kan njuta av den här stunden precis så länge man känner för.
 
Vad tycker ni? När är den bästa stunden på dagen?

Två blusar, ett klick!

 
Bilder: Asos
 
Min garderob saknade blusar och efter en hel del letande hittade jag precis det jag var ute efter, draperat. Perfekt färg och perfekt modell som funkar till både vardag och fest. Har redan burit dem till jeans, svarta byxor och kjol och det är lika snygga till allt! Älskar det tidlösa och enkla och har ju som jag skrev tidigare en favorit i ljusblått. Nu saknas endast en vit blus.

Hyacinter

 
Vita hyacinter som snittblommor känns lagom vårigt tillsammans med de vita pärlhyacinterna som fick följa med hem från Mölnlycke Garden Center i helgen. Pärlhyacinterna har redan vuxit och blivit vita. Härligt! Våren är på väg!

New in

 
Är egentligen inget stort fan av Paris, men tyckte tröjan från GT var himla snygg och den gjorde sig dessutom bra ihop med inredningen här hemma:-). Den loppisfyndade damejeannen har fyllts med kvistar från körsbärsträdet. En lugn och skön dag har jag haft här hemma bortsett en frisk promenad runt Skatås. Ikväll väntar träning.

Vår inne


 
Helgens tulpaner är rosa och ger en riktig energikick när man tittar på dem. Har även tagit in kvistar från äppleträd och körsbär. Allt för att skynda på våren. Förresten, visst är det härligt när solen skiner som den gjort idag! Vi spenderade förmiddagen på Råda Säteri med sopplunch, pannkakor och en skön skogspromenad. Därefter ett litet besök på Mölnlycke Garden Center för lite vårinspiration. Hela eftermiddagen har jag städat och nu blir det farmor och farfars laxrecept, film och godis!
 
Vad har ni hittat på idag?

Ugnspannkaka

 
Dagens kvällsmat! Ugnspannkaka är faktiskt riktigt underskattat. Tycker att jag åt det mycket på 90-talet, men nu har det nästan fallit i glömska. Riktigt gott! Men föredrar den söta varianten utan bacon eller fläsk. Prova!

Let her go

Den här låten alltså, så fin. Den har verkligen fastnat!

Glaskuber

Bild: Mio
 
Har kikat en del på glaskuber/lyktor och tycker att de kan vara himla fina för att exponera saker man tycker om. Det behöver ju inte bara vara ljus, utan  kan t.ex vara något fint föremål, en vacker fjäder, snäckor, kottar, foton, blommor eller vad som helst. Dessa skulle jag gärna ha på fönsterbrädan i vårt vardagsrum.

Draperat

 
Gillar dessa enkla men fina blusar från Zara,  och har börjat fastna mer och mer för draperat. Dessa är perfekta då de faller snyggt, passar till så mycket samt är lätta att både klä upp och att klä ner. Den ljusblåa har jag redan och den är en riktig favorit. Nu är jag lite sugen på den vita.

Kvällspromenad

 
Fotograferade i mina hemtrakter i helgen. Visst är det vackert!  Det var isande kallt, men några bilder blev det. Tänk, om tre månader är det sommar!:-).
 

Fredag kväll & Italienskt

 
Avslutade veckan med Italienskt på trevliga Restaurang Bellini. Finns så många mysiga restauranger och cafeér i Linné som vi ännu inte hunnit besöka. Passade också på att köpa hem lite nytt te från en liten tebutik i närheten, några tidningar och nya tulpaner att ha på bordet här hemma. Skulle vilja säga att det blir en lugn och skön helg med härliga promenader och latte i solen. Men det kommer att bli en intensiv plugghelg precis som veckan varit. Ett litet avbrott för kalas under morgondagen ska jag dock hinna med.
 
Hoppas att ni har en underbar kväll och en fin helg!

Sugen på Sneakers

 
Adidas.com, zara.com, Nilson.com
 
Har spanat in nya sneakers för våren och dessa tre ligger högt i kurs i just nu. Tyvärr verkar Zaras (mitten) redan vara slut i Sverige. Adidas Samba är riktigt snygga medan Nilsons är helt i skinn med fint mönster, som inte riktigt syns på bild. Jag tar gärna allihopa tack:-).

RSS 2.0