Adventsmys



Idag har vi bakat supergoda lussekatter. Dom blev hur bra som helst.  Nu har vi hela frysen full med hembakat, så det är bara för gästerna att droppa in. Så härligt när det doftar nybakat hemma. Adventsstjärnorna har satts upp och granen står på plats. Lite tidigt kanske, men vi kommer inte att vara hemma över julen, så vi kan lika gärna njuta av den redan nu. Ljusslingan vi köpte häromdagen gick sönder direkt, så i veckan ska jag försöka kolla efter en ny. Några hyacinter till köket vill jag också ha. Det blir pricken över i:et.

Paket till mig





Häromdagen kom dessa trevliga paket till mig. Toppen i 100% bomull är från Merde.Tyvärr är de slut nu, för jag hade kunnat tänka mig fler. Pälsvästen är från Ellos barn, den kändes något liten först, men jag ska prova den lite nogrannare innan jag bestämmer mig.

Shoppat i Norrköping forts.





Kepsarna fyndade jag till pangpris på Stadium för endast 25 kr st! Det är ju inte direkt säsong nu, men de kommar att passa perfekt till våren när jag är ute i solen och går powerwalk. Favoritfärgerna dessutom! Skålarna är köpta på Mique, hade två sedan innan och kände att jag ville komplettera lite. De är svåra att hitta i Göteborg, men i Norrköping finns dem.

Första advent

Idag är det första advent och vi ska fixa lite adventsmys här hemma. Tyvärr måste älsklingen åka tillbaka ikväll, så det blir bara en korthelg denna gång. Igår var vi iväg och kollade på mobiler igen, ska visa vilka senare. Nya träningskäder från Casall har också inhandlats. Hittade byxor och linne som satt jättesnyggt, Casall är bäst! Måste dock till skräddaren för att korta av byxorna först, men sen ska ni få de dem på. Nu ska jag slänga in en tvätt och börja adventsfixa!
Har ni klätt granen ännu?

MRL

Nu ska jag alldeles strax kila iväg på träning, har suttit stilla framför datorn hela dagen, så det ska bli skönt att röra lite på sig. Innan dess ska jag snabbt in på posten och hämta ett paket. Spännande!

Clinique



I Norrköping köpte jag Cliniques spot treatment gel som ska vara bra mot acne,då den torkar ut finnen så att den försvinner snabbare. Jag har tidigare använt apotekets acnegel, men tyckte att den var sådär. Testar denna ett tag för att se om den fungerar bättre. Påköpte fick man Cliniques make up remover Take the day off som fungerar utmärkt bra. Det är endast en liten burk, men perfekt att ha med sig när man åker bort och vill slippa stora flaskor eller tuber.

Ny pälsväst



Bild: Ellos

Idag såg jag att en ny pälsväst kommit in hos Ellos. Det ta är ett tips till er som inte hann beställa den ombloggade pälsvästen från Ellos barnavdelning. Jag fick min från barn häromdagen, men tycker att den är väl liten på mig, så jag har lagt in en beställning på denna nyhet istället. Tror att den kom in idag faktiskt. Skynda fynda!

Hemma

Nu är  jag hemma igen efter en ganska lång resa. Ska sätta mig och ta det lugnt framför Prison break med en kopp te och en smörgås. Sen blir det en tidig kväll för jag är helt slut.

Godnatt!

Hemresa

J ska alldeles strax köra mig till till Norrköping och tåget. Det är alltid lite sorgligt med avsked, även om jag vet att vi ses snart igen. Men vi har trots allt bott ihop i 6 år innan vi blev halvsärbos (vi har vårt gemensamma boende i Göteborg och ses på helgerna) som vi varit nu i ca 2 år pga J: arbete. Nä, jag hoppas att vi snart kommer att bo tillsammans på heltid igen, för det är slitsamt med lång och dyr pendling varje helg. Denna vecka behöver jag som tur är bara vänta 3 dagar innan min älskade kommer hem. Saknar honom redan!

Rosor



Denna vippiga lilla kjol köpte jag på H&M i Linköping häromdagen. Den skulle vara ursnygg till svart el vit cashmerekofta/polo (måste inhandlas) och svarta strumpisar. Den är snyggare i verkligheten, det var svårt att fånga färgerna, så den blev lite suddig på bild.

Vintervackert

Det är så fint utanför fönstret. Här är nu rejält med snö, bilarna på parkeringen är täckta och nyss var plogbilen här. Igår var jag riktigt sugen på att åka pulka, åh vad skoj det hade varit, skulle ha känt mig som barn på nytt. Pulkaåkandet får dock vänta för i eftermiddag är det hemresa för mig. Just nu väntar en intensiv förmiddag med plugg. Hoppas få gjort en massa på uppsatsen. Men först ska jag visa er ett av mina inköp från helgen.

Snö

Här i Finspång snöar det för fullt nu. Jag ska strax ge mig ut på en promenad i byn. Vi får se hur långt jag kommer, för det är riktigt halt ute nu, men man vill ju ändå ha dagsljus och frisk luft. Kameran får följa med förstås, så att jag kan dokumentera vinterns första snö. Det är nämligen inte ofta den lägger sig på backen hemma i Göteborg.




Det är vackert i Slottsparken när snön har lagt sig.

Norrköping igen

Idag for vi iväg till Norrköping igen. Åt en härlig salladsbuffé till lunch och en fika med iste citron (ny favorit) på Waynes. J behövde verkligen en vinterjacka och tillslut fann hann en. Jag ville spana in mobilerna igen. Det finns två jag verkligen gillar. Det blev dock ingen mobil idag, men jag är allt bra sugen. Som vanligt kom jag ändå inte hem tomhänt. T.o.m en julklapp fick jag tag i. Jag ska fota allt när jag kommer hem i slutet av veckan. Vi villle gärna titta runt i Norrköping lite och återuppliva gamla minnen, men pga kylan här blev det bara en kort liten sväng. Tog ändå lite bilder jag tänkte visa.




Alla bilder är tagna i det gamla Industrilandskapet, där det förr har varit textilindustrier. Idag håller Universitetet till här. Detta är Norrköpings äldsta och mysigaste stadsdel. Vi bodde alldeles i närheten av detta område för ca 2 år sedan. Saknar charmen lite faktiskt med allt vatten, vattenfallet (ej på bild) och alla mysiga promenader runt strömmen.

Linköping

Idag for vi till Linköping city för att äta lunch och spana in stan. Det blev tyvärr inte så mycket sightseeing eftersom det var fasligt kallt ute. Vi höll oss istället inomhus, åt en supergod ravioli med ricotta och spenat i tomatsås. Mums! Sen blev det lite shopping på H&M och Lindex. Spanade också efter en ny mobil. Finns tre fyra alternativ jag gillar. Samtliga rosa:-). Imorgon kanske vi tittar nogrannare på dem. När vi tröttnat på stan for vi till Ikea för att spana in ett badrumsskåp som varit slut i Göteborg. Istället hittade vi en ny modell som vi antagligen kommer att slå till på senare. Kom dock inte tomhänt ut från Ikea, ska visa vad när jag är hemma i Göteborg igen. Inga bilder dag tyvärr, glömde bort kameran.

Nu ska vi mysa med en film i J:s lilla etta.

Norrköping

Gårdagen spenderades pluggandes framför datorn och böckerna, men under kvällen åkte vi in till Norrköping för att spana lite på stan, äta och hälsa på J:s mormor.



Gigantisk Pizza på J:s favoritpizzeria på Kungsgatan. Vi bodde granne med denna restaurang, men hade missat den helt.

Sing thai



Jag och älsklingen firade att jag klarat tentan på vår favoritthai i Norrköping. Älskar deras garicurry som jag inte sett i någon annan restaurang. Mums! Eftersom bilden är tagen med mobil syns det inte så bra, men de serverar alltid så fint med blommor  i maten.

Finspång

Igår tog jag tåget till Norrköping och sedan vidare till Finspång för att hälsa på min älskling. Han jobbar och har en övernattningslägenhet i Finspång, en liten håla fyra mil från Norrköping med omkring 13.000 invånare. Där ska jag nu vara ända till Tisdag. Här finns som ni förstår inte särskillt mycket att göra, men det gör mig faktiskt inte särskillt mycket eftersom jag mestadels kommer att skriva på mitt arbete under vardagarna när J jobbar. På helgen kommer vi att åka till Norrköping eller Linköping  och hitta på skojigheter. Jag har ju tidigare bott en kort period i Norrköping, men ganska snart fick jag hemlängtan igen och tog flyttlasset tillbaks till Göteborg, vännerna och familjen.



Jag står och fryser i tjockkofta och boomerangjacka framför mitt gamla jobb Siemens, det största företaget i Finspång.



Torget, Finspångs centrum. Det är här det händer ;-).



Slottet, också en del av min arbetsplats. Fint omgärdad med vatten runt omkring.

Godkänd

Jag klarade det! Den megasvåra tentan i statistisk tolkning och analys. Jag fixade det med marginal dessutom. Jag är nu otroligt stolt över mig själv och så lättad. Nu behöver jag inte tänka på den mer. Hoppas jag aldrig slipper befatta mig med sådana uppgifter. Nej fy och blä. Men detta måste givetvis firas såklart!


Ikväll blir det av



Nu har jag inte tränat på en vecka och det känns verkligen. Behöver verkligen röra på mig helst lite varje dag nu när jag sitter framför datorn hela dagarna. Det blir ett pump ikväll. Måste verkligen kila nu, ser att det börjar bli sent. Trevlig kväll!


Steghylla



Jag har blivit sugen på en steghylla. Tycker att de ser så nätta och fina ut och annorlunda mot en vanlig hylla när de står så där lite nonchalant lutade mot väggen. Den högra från Ellos skulle passa perfekt i ett badrum med handdukar på, precis som på bilden. Den vänstra från Syster Lycklig skulle jag vilja ha i vardagsrummet med fina böcker,  fotografier eller värmeljus i. Problemet är bara att det inte direkt finns någon plats till den. Jag måste klura på detta.

Yes!

Nu har jag fixat ett par intervjuer, eller informanter som det heter i universitetsvärlden till uppsatsen. Nu behöver jag bara två, eller helst tre till. Det kluriga är att de flesta bara kan tisdagkvällar, men jag vill inte att det hamnar för nära in på jul, för då ska allt vara klappat och klart helst. Måste fixa nåt att spela in på. Har ju en lite bandspelare, men att transkribera från den tar ju evigheter. kanske bättre att använda mp3? Blir ju lättare att hantera ljudfler på datorn då. Ja ja, det ska väl ordna sig. Ska ringa två till ikväll. Hoppas hoppas!

Godmorgon!

Idag har jag mycket att stå i under förmiddagen. Deadline för inlämning till handledare 14.30, så innan dessa ska det skrivas en massa. Dessutom är det tvättdag idag, och så ska tåbiljett bokas och handledaren på organisationen jag skriver uppsatsen åt kontaktas. Mycket att göra med andra ord. Vi hörs senare!


Break

Måste ta en paus nu. Har skrivit så att pennan glöder (eller snarare tangentknapparna:-) i närmare 5 timmar på uppsatsen. Måste alltid påminna mig och typ tvinga mig själv till att göra något annat som att typ äta eller hämta posten. Man vill ju gärna bli färdig med det man håller på med samtidigt vet jag hur viktigt det är att också göra annat emellanåt för att vila hjärnan. Har i alla fall bestämt att gå ut och gå en sväng, köpa nya sofis mode och få lite frisk luft. Ska också passa på att ringa en kär släkting som jag planerat i sisådär två månader nu och lite annat. kväll blir det antagligen träning, pump eller step lutar det åt.

Är ni bra på att koppla av och ta små pauser i vardagen?

Update: Efter en kort promenad avbokade jag träningen för att istället stanna hemma, ta det lugnt, läsa Sofis mode och ta  hand om mig själv lite. Stekte pannkakor bara för att jag var så sugen och snart ska jag mysa ner mig i soffan med en kopp te.

En sen dagens



Det blev en outfitbild med nya skorna på idag.

Kofta - H&M, Topp - H&M, Mc Boots - Din sko, Leggings - Lindex, Halsband - Pearl of succsess Dogeared

En alldeles ledig dag



Vi tog en skön skogspromenad i förmiddags. Skönt att få komma ut i solen! Eftermiddagen tillbringade vi i Allumköpcenter för att leta efter en jacka till J, och lite annat smått och gott till hemmet. Fick bl.a köpt några fina tabletter/dukar till köksbordet, samt ett par leggings från Gina Tricot.

Nu ska vi laga fransk laxgryta och mysa med en film - Irene Huss. Trevlig kväll!

Lyx för huden



Det blev lite skönhetsshopping på stan i går.  Hudvårdsprodukter från Dermalogica har jag hört mycket gott om och jag kände att jag ville satsa på riktigt bra produkter.  Dessutom hade jag en rabattkupong på, så att de blev aningens billigare. Det blev en rengöringsgel och en fuktkräm till att börja med, så får jag se om jag trivs med dessa. Blir ju dyrt i längden. Jag slog också till på ett välkänt hälsokostpreparat som ska stärka hår, hud och naglar. Efter två månader bör man märka något resultat om det fungerar. är ju alltid skeptisk till allt sånt här, men kände att det var värt att testa.

Gårdagen

Bion - Bond, var ingen höjdare. Nej fy! Filmen inleddes med en tio minters lång biljakt och följdes sedan av en hel del skjutande. Jag är väl inget actionfan, men det är okej om det finns en tanke bakom, men berättelsen var tyvärr ganska usel och ogenomtänkt.  Rekommenderas ej.

En massa trevligheter

Idag har jag hunnit med både plugg på förmiddagen, fika med en vän i stan, lite shopping och en smaskig lunch. Nu blir det hembakt fika innan vi ska ge oss av till stan igen för att gå på bio. J har fått välja film, så ikväll blir det Bond. Har hört en del dålig kritik om den, men jag ska bilda mig en egen uppfattning. Tror faktiskt bara att jag sett en Bondfilm i mitt liv, men det var länge länge sen.

Bilder på shoppingen kommer ikväll eller imorgon.

Redo för ex-jobb



Nu är det dags att ta itu med dagens arbete. Här ser ni delar av den litteratur som ska användas i uppsatsen. Det är inte alltid lätt att veta var man ska börja, men idag ska jag nog läsa in mig på lite teori. Jag har valt att skriva mitt arbete åt en organisation för att samtidigt få lite verklighetsanknytning i en annars så teoretisk utbildning. Detta innebär å andra sidan att jag har fyra ögon på mig, när det gäller bedömningen. Uppsatsen ska vara klappad och klar den 7 Januari, men det känns redan som att det brinner i knutarna. Två veckor innan uppsatsen lämnas in är det ju nämligen jul och nyår och jag ska göra allt för att slippa sitta på självaste julafton. Egentligen är det väl konstigt med inlämning så snart in på julen? Studenter kan också behöva ha lite ledigt ibland.

Ingen buss - Ingen träning

Jag avskyr att vara beroende av buss. Gick ut och ställde mig i god tid och väntade, men 20 minuter senare hade det fortfarande inte kommit någon buss. Pga västtrafiks försening blev det ingen träning för mig ikväll. Jättetrist. Hade bokat in MRL och sett fram emot det hela dan, eller ja hela veckan faktiskt, eftersom jag tyckte att det var så bra sist. Ikväll var jag verkligen laddad och för att få utlopp för min energi fick det istället bli en powerwalk på 40 minuter. Nu ska jag städa upp lite, äta något gott och se en film. Det är jag värd!


Joico


Idag har jag testat Joico K-pak reconstructor som fått stående ovationer i samtliga recentioner. Det är inpackningen som blivit utsedd till årets bästa flera år i rad. Den är fylld med proteiner och ska ge näring åt ett skadat och behandlat hår. Jag är mycket spänd på att se om jag kan märka resultat. Om någon månads användning återkommer jag med betyg åt denna produkt. Hoppas på att den kan göra underverk. Har du provat denna produkt?

Då och nu



Australien 2004                                       Sverige  2008

Jag saknar mitt långa hår som jag hade i Australien för ett par år sen. Jag har sparat i flera år nu, men tydligen vill det inte växa längre än såhär (högra bilden). Trots regelbunden klippning av topparna blir det inte längre. Håret är blekt och färgat på bägge bilderna så det borde inte vara någon skillnad i kvalitén pga det. Det kanske får bli lite nya extensions i framtiden för snart har jag ledsnat på att spara, men jag har inte gett upp än. Ikväll testar jag mitt nya vapen mot kluvna och slitna toppar.

Pälsen



I Lördags fick jag tag i den svarta fuskpälsen på H&M barn. Den är snygg, men jag ska prova den här hemma innan jag bestämmer mig. Provade även den vita som kändes lite mer glamour, men kanske inte lika användbar och dessutom lätt att smutsa ned. Vad tycker ni, en keeper?

Det ska vara långt


Bild: Topshop

Mina långkoftor från Zara i grått och marint har blivit flitigt använda under hösten. En långkofta i ljust rosa eller puder som denna från Topshop skulle inte heller sitta fel. Undra bara hur lång den är? Varför skriver inte Topshop ut längden på kläderna?

Muffins m.m.

Helgen har varit lugn och skön och snart vankas det besök och hembakt fika. Har bakat både muffins och schackrutor idag. Under förmiddagen tog vi en långpromenad i naturen och i Lördags blev det först ett träningspass, MRL som tog rejält måste jag säga och sedan en sväng på stan med lite fika och shopping såklart. Lägger upp fynden här imorgon.


Godaste maten

Ikväll blir det rostbiff, potatisgratäng och vitlöksbröd till  middag. Yammi! Sen blir det förstås idol och lite godis till efterrätt. Älskar fredagskvällar. Vad hittar ni på?

Paket från USA



Igår kom detta paket från Forever 21 som jag beställde för bara någon vecka sen. Fina kläder,  särkskillt koftan (överst)som känns lite Sonia Rykiel inspirerad. Storleksmässigt är kläderna mindre än väntat. Man kan gott välja large om man i vanliga fall är en storlek S, då de nästan alltid är minst en storlek mindre än här hemma. Konstigt tycker jag. Amerikaner är väl inte kända för att vara särskillt smala?
Tullavgifter tillkom såklart och tillsammans med postens avgifter plus frakten brukar det hamna på samma pris som den totala summan för kläderna. Det kan va nåt att tänka på om ni funderar på att beställa därifrån någon gång. En god idé kan vara att gå ihop med någon vän vid beställning för att då dela på frakt och tullavgifter.

Koftan - en kär vän i garderoben



Jag myser i min pom pom kofta. Älskar den redan.Får ta en helfigursbild så att den syns bättre nästa gång.

Pom pom



Denna mysiga kofta med pom pom detaljer fick följa med mig hem från H&M Trend  i veckan.Den är hur mysig som helst och jag gillar den massor.Det enda kruxet är att den innehåller 80% akryl vilket jag helt brukar avstå från. Dock kunde jag
inte motstå denna gobit. Tog en storlek större så att den blev härligt oversize och funkar till tights. Denna har jag myst runt i hela dan och vill knappt ta den av mig nu.

Lika som bär



Under gårdagens shoppingtur valde jag mellan två par Mc boots. Jag kunde inte bestämma mig, så jag köpte hem båda för att pröva dem hemma i lugn och ro. De vänstra kommer från Din sko (syntet) och den högra från Wedins (skinn). Spännena är i princip likadana på båda, dock så har blixten gjort att de ser mörka ut på den vänstra. Skillnaden är som sagt material, men även viss skillnad i modell och skaftvidd och pris.


Shopping



Det blev en heldag på stan idag. Älsklingen fick köpt både byxor och tröja. Vad jag köpte får ni se imorgon. Vi åt en underbar 6-rätters thailunch som J bjöd på. Bilden blev lite suddig, men det var mums kan jag lova:-). Nu ska vi slappa lite med en film å lite gott.

RSS 2.0