Godmorgon

Dagen startar med tentaplugg. Den känns väldigt omfattande så jag vill börja nu på helgen. Förhoppningsvis ska vi hinna med annat också. Lite packning och planering och så en rejäl powerwalk hade jag tänkt. Ikväll blir det 30-årsfest hos en kär vän. Vad ska ni hitta på?

1-årsjubileum

Idag firar bloggen 1 år. Det måste jag ju fira på nåt sätt. Älsklingen kommer strax hem, så vi tänkte göra pizza och kanske äta ute i det fina vädret. Tänk att det redan har gått 1 år. Tiden går alldeles för fort när det är så mycket man vill hinna med. Under våren har jag inte hunnit blogga så mycket som jag velat. Hoppas att jag kommer att ha mer tid över till hösten och till sommaren förstås när jag kommer hem från vår resa.

Ice tea

image673

Idag drack jag Ice tea med ett par vänner på Condeco. Så skönt att sitta i solen och glassa. Behöver göra trevliga saker nu innan tentan börjar. Vi tänkte spela minigolf på slottskogens nya bana, men den visade sig vara abonnerad av ett företag, så vi slog oss ner på gräsmattan istället och bara slappade och hade det gott. Flera sådana dagar önskas och snart har jag ju faktiskt semester.

Baka en barbie

Åh, detta skulle jag vilja prova på någon födelsedag eller tjejfest. Riktigt skojig idé ju. Jag skulllde dock välja den blonda dockan som liknar mig lite mera. Undra om det är pilligt med all dekorering. Älskar att den är rosa och riktigt tjejig:-)

Fikasugen

image672

Köpte de söta frimärkena när jag var på posten idag. Mycket roligare än de vanliga som annars brukar få. Blir ju riktigt sugen på att baka cupcakes eller gå på café när jag ser dessa. Här ska skrivas brev i sommar;-)

Shoppat

image669

image667

Har ju glömt att visa lördagens shopping. Det blev ett par Chinos från MQ, märke Stockhlm och ett par shorts från H&M. Chinosarna ska jag prova lite mer här hemma innan jag betämmer mig.

Felaktigt tentaresultat

Idag fick jag tillbaka näst sista tentan i sociologi. Fick panik då jag såg att jag var underkänd. Var så säker på att jag blivit godkänd. Läste igenom tentan på spårvagnen hem och det fanns inga fel, endast kommentarer om att det var för tunt eller att svaren skulle utvecklas. Plötsligt ser jag att poängen inte stämmer. De har räknat fel! Gissa om jag får bråttom att byta spårvagn och ta första bästa tillbaka för ordna upp det hela. Som tur var fanns examinatorn på plats och ser själv att han har slarvat med uträkningen, på två frågor dessutom!  För mig var detta fullständigt avgörande för att bli godkänd. Tror inte han förstod riktigt vad jag hann gå igenom under 1,5 timme. Snacka om helomvändning av känslor att gå från djup besvikelse till lättnad. Nu kan jag i alla fall slappna av och koncentrera mig på nästa tenta. Jag kommer numera alltid att kolla om resultaten verkligen stämmer i framtiden.

Proteinbomb

Bönor är både gott och nyttigt. Hittade detta recept på bönsallad som jag tänkte prova ikväll. Perfekt att ta med sig till skolan som lunch eller att äta utomhus i solen. Ikväll blir det dock pannkakor med sylt.


Frukost

image671

Lyxig söndagsfrukost med jordgubbar till filen och färskpressad juice. Idag är det en massa saker som ska hinnas med. Till att börja med ska jag göra färdigt tentan, sedan blir det till att göra det sista på köket (handtag på luckorna) och lite annat finlir.

Matrix

image670

Köpte Schampo & balsam från Matrix igen. De är favoriter numera. Bra och behändiga flaskor, luktar gott och tynger inte ner håret som vissa produkter kan göra. 20 % rabatt hos Panache idag.

Frisk luft


image666

Jag utanför Röda sten

Har precis kommit hem från vår cykeltur. Har varit ute i 5 timmar och fått en massa sol och frisk luft. Det blev en tur längs hamnen och förbi röda sten, där vi satte oss på en bänk och njöt av solen. På vägen fick vi gjort lite ärenden inne i stan bl.a reseapotek och lite shopping. Visar bilder senare. Nu står hemlagad lasange i ugnen och väntar. Gott gott!

My style

image665 Bild: Merde

Denna kofta/väst reas också ut nu hos Merde. Jättesöt tycker jag och känns rätt så tidlös. 350 kr är priset.

Ut och cykla

Är precis färdig med två inlämningsuppgifter till skolan. Så skönt att ha dem klara. Solen skiner utanför vårt fönster och vi längtar ut. Det blir en cykeltur ner mot hamnen och röda sten. Några ärenden till resan tänkte vi också fixa på vägen. Innan utgång ska vi äta upp  resten av den mumsiga potatisgratängen till sammans med kalkonskivor. Tycker att man ska lyxa till det  lite på helgen.

Vi ses igen senare!

Halva priset

Fick precis tag i den randiga toppen från Merde som jag bloggat om nedan nedsatt till halva priset. Jippie! 350 känns mucket bättre än 700. Yes! Passa på ni som är sugna. De har mycket fint på webben nu.

Kvällens mumsiga

image662

Potatisgräng med rostbiff & körsbärstomater

image663

image664

Efterrätt till kvällens filmmys. Mmmm.

En dagens à la sport

image661
Bjuder på en dagens idag. Det är inte en fin fredag, utan en skön och slapp fredagskväll med god mat, mys och film såklart. Hoodien kom med posten igår och här provar jag den första gången.

♥ Hoodie Asos
♥ Tee H&M
♥Träningsbyxor Stadium
♥ Halsband Hope (syns ej på bild)
♥ Glasögon Lindberg


Dubbel

Har precis sett ett dubbelavsnitt av Desperate Housewives. Älskar serien och ser framemot vartenda avsnitt. Blev riktigt konfunderad över det som hände nu i slutet på avsnitt 17. Hoppas att detinte var det sista, för det blev liksomett sånt glapp i tiden. Shit, kan dom inte sända varje dag:-).

Chinosjakt

Provade ett par chinos från Mango idag efter skolan. Tyckte inte alls att de satt bra på mig. Eventuellt skulle jag provat en mindre storlek, men de var slut. Istället kollade jag in ett par från MQ som var både snygga och sköna, men tyvärr en aning dyra. Får se om jag hinner kolla runt lite till helgen. Det är ju inte direkt bråttom. Egentligen borde jag vänta tills vi kommer till Bangkok. Skulle tro att det mesta finns där och så är det ju roligt att shoppa saker utomlands istället.


Karriären

Helt otroligt så mycket man skulle vilja göra och så stressigt det känns när inte allt hinns med. Ett yrke hela livet känns inte rätt för mig, då jag vill pröva mina vingar inom flera områden och ständigt utvecklas, dock inser jag att det är svårt att läsa två utbildningar samtidigt som jag nu har gjort under ett år. Jag vill gärna fortsätta med turismen för att arbeta med planering och turismutveckling och pröva att bo utomlands ett tag, samtidigt vill jag avsluta min beteendevetar/personal utbildning först. Kanske kan dessa kombineras för att t.ex jobba med organisations- och utvecklingsfrågor i internationella organisationer utomlands i framtiden. Ja, jag befinner mig i ett vägskäl, då jag nu har kommit lika långt i båda utbildningarna och grubblar på åt vilken riktning jag ska gå. Jag står med en fot i varje bransch och bägge har någonting som lockar mig. En annan sida av det hela är att jag dessutom vill bli klar snart och inte plugga hela livet, är faktiskt riktigt sugen på att komma ut i arbetslivet nu och göra något konkret av det jag lärt mig. Ibland känns det jobbigt att inte veta vad framtiden bär med sig. Var ska jag jobba? Måste jag flytta? Kommer jag och J att kunna bo tillsammans? Har jag valt rätt bana osv? Jag tror säkert att det finns många som kan känna i gen sig i sådana tankebanor. Man vill ha svar, men framtiden är som ett oskrivet kapitel och det enda man kan göra är försöka koncentrera sig på nuet. Jag har en förmåga att planera väldigt mycket och glömmer lätt bort nuet. Att bara ta dagen som den kommer låter härligt. Det ska jag försöka jobba på.

Efterlyses

En fin jeanskjol i ljus denim, ej för kort. Har kollat runt lite överallt men inte hittat nån. H&M hade en fin för ett tag sen, men nu var den slut. Alla tips välkomnas.

En solig morgon

Härligt att vakna upp till solen. Idag tar jag min cykel till skolan igen. Vi har redovisning och börjar inte förrän kl 12, så förtst ska jag ta en lång dusch, läsa på inför seminariet och plocka undan lite här hemma. Efter skolan ska jag nog ta en sväng till Mango för att spana in chinosarna alla pratar om. Var där igår, men orkade inte prova då och alla beige i min storlek var slut, men svarta kanske inte är så dumt det heller. Vi får se.

Merde

image660  Merde

Jag är förtjust i denna topp. Gillar fallet, modellen och färgerna. Det enda jag inte gillar är priset som känns lite onödigt dyrt. Men men, en lite chans har den fortfarande hos mig. Får sova på saken som man säger.

Vardagsmotion

Cyklade till skolan idag, eller nästan i alla fall. Ställde cykeln ner vid hamnen, en cykeltur på ca 25-30 minuter. Jag skulle kunnat cykla hela vägen , men jag tror att det tar den dubbla tiden och är inte säker på var bästa cykelväg går. Nu får jag i alla fall lite vardagsmotion, 50 minuter per dag. Inte så illa faktiskt.

Nanny Diaries

image656

"Nanny diaries" baseras på en bestseller där två tidigare barnflickor, satiriskt berättar om livet hos Manhattans överklass. Annie är precis klar med skolan och vet inte riktigt vad hon vill göra med sitt liv. Därför kommer jobbet hos "familjen X" som en skänk från ovan. Men Annie kommer snart på andra tankar! Mr X (Paul Giamatti) är en otrogen, arbetsnarkoman. Mrs X (Laura Linney) spenderar all sin tid på shopping och är rädd för sin son, Greyer (Nicholas Art), som föräldrarna totalt nonchalerar. Han försöker i sin tur att få uppmärksamhet genom att göra livet surt för sin nanny! Men lyckligtvis så finns det en trevlig och snygg granne (Chris Evans), som Annie därför döper till Harvard Hottie. Han gör allt för att få till en date med upptagna Annie.

Betyg 3/5

image657image658image659


Bonden

Såg nyss på första avsnittet av "Bonde söker fru" eller rättare sagt presentationen av bönderna. Erkänner att jag kollar på denna serie och ser fram emot när den sätter igång till hösten. Lite roligt att det fanns en gay med denna gång. Gissa att han kommer att få många brev, för han såg ut att vara ett riktigt kap.

Trasigt paket

Idag när jag skulle hämta mitt paket från H&M fick jag reda på att alla gårdagens leveranser hade skickats tillbaka pga öppnade och trasiga paket. De var inte säkra på när nästa leverans skulle komma, men förhoppningsvis får jag en ny avisering via sms. Riktigt snopet, jag som var så nyfikien på min nya kjol gröna/turkosa kjol. Hoppas att den hinner komma denna vecka i alla fall.

Nyttigt vs onyttigt

Äter canelloni från Viktväktarna. Riktigt gott faktiskt. Det är en slags pastarullar fyllda med spenat och någon sås. Kompletterar gör jag med mörk choklad med smak av hallon. Det gäller ju att få lite balans;-). Har märkt att jag har ett stort sötsug  i perioder av mycket stress och den perioden är verkligen här nu. 2 hemtentor i rad + 2 inlämningsuppgifter = sammanlagt 10 sidor att lämna in innnan skolans slut. Som grädde på moset har jag även 2 seminarieuppgifter att redovisa samt 2 böcker att läsa. Allt inom loppet av 2,5 vecka.  Måste hitta något sockerfritt snask!

Bocka av

Idag har vi hunnit med några av de ärenden som vi hade inför resan. De flesta köksluckor är nu också målade och uppsatta. Det börjar likna ett helt nytt kök och känns väldigt frächt. Bild kommer senare. Vi kommer även hålla på nästa helg, då vi även ska leta nya handtag.

Det blev en sväng till Skatås friluftsområde idag med. Har hittat en perfekt slinga där som tar ca en timme i rätt så rask takt. Så skönt efteråt. Man behöver verkligen ut och röra på sig varje dag. Imorgon går jag från vagnen på väg hem från skolan ca 30 min innan det blir dags att sätta igång med tentan.

Hemlagat

Ikväll har vi gjort egna hamburgare och egen dressing till. Det blev ju jättemumsigt och mycket mer mättande än färdigfrusna eller sådana från McDonalds. Detta var första gången, men absolut inte den sista. Kan rekommenderas för er som inte provat det tidigare.

Till efterrätt blir det chokladglass och färska jordgubbar, mmm,  men först lite mera arbete (målning).


Sådär

Då var första lagret målat i förmiddags. Tänkte måla på ett lager till nu ikväll och därefter ska vi försöka hinna med lite reseplanering. I eftermiddags tog vi bilen till Skatås igen för en timmes rask promenad. Tänk om man kunde ha naturen sådär runt knuten. Då lovar jag att det hade blivit många promenader.


Inför resan

Vi har några sista viktiga saker att inhandla innan avresa. Vi hoppas kunna få gjort det denna och nästa helg. Det kommer att bli busy innan avresa då det är två tentor som ska lämnas in. Shit, är redan stressad när jag tänker på det. Bra i alla fall att ha fixat i princip alla kläder som behövs.


Växla till bath/dollar
♣ Trekkingbyxor
Löst sittande skjorta/blus
Keps/solhatt
Mygga (myggmedel)
♣ Solkräm
♣ sandaler till J

Måla

Idag fortsätter vi att måla på våra köksluckor. Det var mer jobb än vi trodde och vi har nästan hälften av luckorna och lådorna kvar. Men fint blir det när det är klart. Vi hoppas också att hina med en cykeltur eller en lång och härlig powerwalk ute i naturen.

Bikinitime

image654

Det har varit trögt med träningen för mig den sista tiden. Var ju så peppad ett tag. Tror det beror på värmen och avsaknaden av aircondition på gymmet. Hoppas på att hinna med en powerwalk idag. Denna bikini förresten var riktigt fin, men ja har ju nyss köpt en och tänkte nöja mig med den. Men fin var den i alla fall.

Sugen på nåt grönt

image653  Bild: H&M

Den här kjolen från H&M gillar jag. Tror faktiskt det får bli en beställning innan den tar slut. Tror den kommer passa bra på vår resa i Thailand & Malaysia. Åhh, jag längtar. Vill ta på mig den genast och promenera på beachen.

Vad göra

Inga lektioner idag, så jag har planerat att vara produktiv här hemma. Det blir lite plugg inför nästa veckas seminarium och kanske påbörjar jag hemtentan i kursen livsstil. Lovar att det tar emot, då jag har missat en del i den kursen. Men men, det är väl bara att bita i det sura äpplet. Ska också ta min cykel och cykla till skräddaren, har ju glömt bort mina byxor jag lämnade in förra veckan, det blir även ett par ärenden till posten. En såld auktion och en retur till La redoute. Dessutom är det ju fredag och jag tänkte hinna få det lite fint här hemma.

Vad hittar ni på?

Ny smak

image652 

Eller ny och ny. Den har väl funnits ett tag. Riktigt god var den, gick ner rätt fort :-) Den smakar mer marsipan än pistage märkligt nog, men helt ok. Inbillar mig att mörk choklad är liiite nyttigare än ljus. Dock är jag skeptisk.

Röda sten

Idag gjorde vi en lång cykeltur ner till hamnen och förbi Röda Sten. Där stannade vi en kort stund för lite fika, hembakta bullar. Det var fullt med folk där ute på kajen. Folk som låg och solade, grillade, promenerade och åt glass. Älskar sommaren när man kan vara ute och göra såna här små utflykter. Väl hemma igen tändes grillen inför middagen. Kycklingfile, grönsallad med avocado och äpple och till det klyftpotatis och en kall örtsås. Mums!

Nu ska älsklingen snart åka tillbaka, och det är alltid lika tråkigt och sorgligt att skiljas åt även om vi ses igen om en vecka. Avsked är inte min grej helt enkelt.

Havet

image651
Bilder från den härliga gårdagen på badplatsen. Åh så mysigt., så skulle man ha det varje dag tycker jag:-)

Lördagen


image650

                       Jag på väg till stranden


Igår var det helt fantastiskt väder här och efter att ha fortsatt med med spackling av kökssluckor for vi iväg till havet, där vi tillbringade hela eftermiddagen. Vi hade med oss picknic och solade. Det var en massa folk som badade under gårdagen, men vi bestämde att vänta ett tag till.

Blommig

image649
Träffade två kompisar i stan ikväll. Blev sugen på blommigt i det fina vädret så kjolen från topshop åkte på och det blommiga diademet från Forever 21 som jag visade igår. Det värmde verkligen skönt ända fram till 20-snåret. Vi satte oss vid avenyn, tog en latte och spanade på folk. Så annorlunda stämning i stan nu. Så fort det blir varmt är det fullt på uteserveringarna och på parkbänkarna och alla man möter verkar genast mycket gladare. Tänk vad solen kan göra för människan.

Bastu

Helt otroligt vilket väder det är! Jag la mig på en filt i trädgården för att sola, men det var helt stilla i luften så jag mäktade bara med 20 minuter. Istället invigde jag cykeln för första gången i vår (sent, jag vet). Det blev en 45 minuters lång cykeltur där jag samtidigt passade på att göra ärenden till posten och för att testa cykelvägen till jobbet i sommar. Känner mig härligt mör nu och ska snart ta en dusch. Ikväll bär det antagligen av in till stan för promenad och fika i solen.

Dax att hoppa in i duschen och stoppa in lasagnen i ugnen.

...och något för håret

image646
image647

Dessa söta diadem kom också i paketet från Forever 21. Fina! Har inte sett några liknande här i Sverige.

Det blev dyrt

image644
image645

Dessa kläder låg i paketet. Shortsen var tyvärr ganska små, men hoppas på att kunna ha dem efter lite extra träning inför sommaren. Tyvärr tillkom tull. Skit också! Hade kryssa för gift som flera rekommenderat, men nähäpp 427 kr tillkom utöver de 300 kr som jag redan betalat för frakten. Blä. Det var sista gången jag handlar där!

Paket

image643

Häromdagen hämtade jag ut paketet från Forever 21 på posten. Det har varit fullt upp här med skolan och annat så jag visar innehållet imorgon.

Mitt i naturen

Åh, ikväll har jag och ett par vänner varit ute och gått i naturen. Så skönt och det doftade härligt av vårblommorna och träden. Det blev en rejäl promenad på 1,5 timme. Jag är glad att jag skippade träningen ikväll. Man ska passa på att vara ute i det fina vädret när det går. Motion i naturen är inte dumt det heller.

Trädgårdsdag

image642

Idag har varit en pysslig dag både inomhus med målningen, men framförallt utomhus med trädgården. I början av helgen köpte jag fröer som jag satte idag. Har ingen direkt erfarenhet av att så och inte heller särskilt gröna fingrar så det blir lite try and error. Nu får jag bara inte glömma att vattna också. Numera har vi inga äkta växter inomhus längre pga att de inte får den bästa vård utav mig. Det är så härligt att vara ute i trädgården nu när det är soligt. Vi har ätit ute två gånger i helgen och legat på en filt i solen. Hoppas att vi får många sådana dagar nu.

Matblogg?

Ja, det ser nästan ut så idag faktiskt :-) Tanken är dock att det ska vara en en mix av allt det som jag gillar, men med fokus på mode och resor. Tyvärr har jag ännu inte blogga så mycket om resor, men det kommer mera framöver. Ska ju snart iväg på långresa och då kommer både bilder och ett och annat restips dyka upp. Eventuellt funderar jag på att skriva om tidigare reseäventyr jag gjort. Har ju faktiskt blivit en hel del under åren. Både långa som korta resor. Det är ju faktiskt resa som jag älskar mest av allt och skulle vilja göra mycket mer av än vad det blir idag. Men vem vet vad framtiden har att erbjuda :-).

Grilldax

image641
Idag var det grilldax igen. Hittade ett superläckert recept på Italienska salviaspett och till det pasta blandad med cremefraiche, citron, parmesan och persilja i en härlig blandning. Det blev verkligen jättegott! Till detta gjorde jag en grönsallad med avocado och balsamvinäger. Otroligt smaskigt! Vill grilla varje dag!

Måla

Idag på förmiddagen är det måla som gäller. Ska nu kila ner till J i källaren och se hur det går med första köksluckan, det är mycket förarbete, men vi hoppas att hinna måla några av dem idag. Ska bli spännande sen att se resultatet. Tänk att nästan få ett "nytt" och fräscht kök. Å h vad härligt har redan börjat tänka i termer av av matchande dukar och servetter. Det är inredningen som är min grej ;-).

Lyxfrukost

image640
Igår kväll bakade jag bröd med en massa nyttigheter i med bl.a linfön och solrosfrön. Det är perfekt för man kan variera det här brödet i det oändliga beroende på vad man tycker om. Ibland tar jag t.ex torkade aprikoser och hasselnötter, eller russin och kanske pumpafrön. Allt efter egen smak. Mjölet kan varieras, bara man behåller mängden så att det blir rätt proportioner. Känns så lyxigt att kunna njuta av hembakat till frukost.

Grönt är skönt

image639

När det börjar bli såhär vackert ute måste man ju bara fotografera. Härliga dagar att tänka tillbaka på när det är mulet och grått ute. Fick även med en liten outfitbild på ute på trappan. Har på mig den fina blommiga volangkjolen från  från Topshop och en kofta i siden och kashmirblandning från Åhléns.

Ipod nano

image638

Bild: google.se

Under vår lilla sväng till stan var vi inne på nyöppnade MacForum en stund. Jag fastnade då för denna lilla gobit i turkost. Ja, ni hörde rätt, turkost och inte rosa. Tro det eller ej. Måste kolla upp vad en sådankan kosta i Thailand. Det är ju nästan så att jag vill ha den bara för att den är så söt ;-).

Förberedelser

En massa ärenden idag också. Har faktiskt fått en hel del gjort. Har deklarerat, returnerat paket, ringt viktiga samtal och mailat, lämnat/lånat böcker på bibblan, vaccinerat mig inför resan, varit hos skräddaren med ett par byxor som behöver kortas. Ja helt enkelt en massa nyttigheter, men vi har också hunnit med en trevlig lunchbuffé på thairestaurang och en fika på stan. Känns härligt när man har varit duktig och fått saker gjort som fått ligga länge.

Nu ska vi fortsätta med lite målning och eventuellt ska jag baka lite bröd. Älskar hembakat.

Första maj

Gårdagen var fullt upp hela dagen. Startade förmiddagen på träning på gymet. Det blev mest armar och axlar denna gång. Det var en hel del förberedelse inför målningen av köket och annat pyssel. Vi var bl.a och köpte färg till köksluckorna. Ljusgråa blir det. Blomsterfröer till trädgården inhandlades också och en kortis på hm för att byta tröjan (marinblå) till en mer oversize storlek. På eftermiddagen påbörjades målningen.

image637

Kvällen avslutades kriminalare och mysig ost och ciderkväll.

RSS 2.0