Sunny Stand Up

 
Häromkvällen var vi på Sunny Stand Up i Frihamnen Göteborg. Det var hett i luften och  packat med folk, men jag hann knipa den sista sittplatsen, vilket var skönt då vi hade 2,5 timmes underhållning framför oss. Under en mycket trevlig kväll med massa skratt hann vi se flera av Sveriges främsta komiker, bland dem var; Johan Glans, David Batra, Hasse Brontén, Thomas Järvheden, Måns Möller, Özz Nûjen, Stephen Simmonds, Marika Carlsson, Robin Paulsson och Jesper Rönndahl. Helt klart en kul kväll och vilket ställe! Baren utanför var supermysig med flera soffor och sängar och med Göteborgs bästa utsikt. Skulle gärna gå hit en vanlig kväll bara för att fota och  för utsikten! Tyvärr var kameran inte med och jag fick hålla tillgodo med mobilen denna gång. Kanske att ni känner igen några av våra komiker ändå, trots att det inte är den bästa upplösningen.

Fyndat på REA

 
Idag blev det en liten utflykt till Kungsbacka och Kungsmässan. Så skönt att gå runt där jämfört med att trängas i Nordstan här i Göteborg. Det blev en smaskig lunch med Wraps på ett tapasställe och därefter var jag redo för lite shopping.  Hem kom jag bl.a med denna fina klänning på REA hos Gina Tricot. Älskar färgen som jag skulle beskriva som en blandning mellan ljusröd och korall. Just den tonen passar mig perfekt och den kommer att invigas inom kort. Hoppas på fortsatt fin sommar med bara ben och klänningsväder. Höstmodet lägger jag åt sidan. Först ska vi ha en lång och skön sommar!:-).

Nyklippt

 
Ja, det är alltså inte jag som är nyklippt utan det är mitt lilla Myrtenträd som fått sig en omgång med saxen. Den här växten är inte helt lätt att hålla vid liv och jag var nära att ge upp hoppet om den stackarn i vintras då den tappat mer än hälften av alla sina blad och dessutom drabbats av någon sorts löss, antagligen ullöss. Efter flera upprepade behandlingar som skulle få bort lössen från myrten, vilka alldrig tycktes vilja försvinna så ställde jag ut trädet och krukan i trädgården. Här har den nu stått sedan i maj i både ur och skur och nu börjar den se riktigt fin ut, har fått många nya blad och blivit klippt hela två gånger. Frågan är om den kommer att klara sig när vintern, mörkret och den torra luften inomhus kommer. En enda uttorkning och den kan tappa alla bladen. Det gäller verkligen att inte glömma någon vattning.
 
Hur gör ni? Har ni någon myrten som ni lyckats hålla liv i år efter år?
 

Färgglada grilltips

 
Här hemma grillas det så gott som varje dag under sommaren. Regnar det sätter vi bara upp ett vattentätt parasoll över grillen och grillar ändå. I år har de ugnsgrillade rotfrukterna allt oftare blivit utbytta mot färska grillade grönsaker och frukter. Tillsammans med halloumi, något gott grillat kött som t.ex kyckling och såser blir det en mättande varierad och färgglad grilltallrik. Som tillbehör gör jag gärna en smakrik mango/avokadosalsa med lime i. För att fortsätta på samma tema rekommenderar jag även grillad frukt som efterrätt. I år har vi testat grillade färska ananasstavar med vaniljglass och turkisk youghurt blandat med karedemumma. Ovanpå har jag strött lite rostad kokos. Väldigt gott och ger en exotisk fläkt såhär i våra nordligare breddgrader.
 
Vad lägger ni på grillen? Har ni testat något nytt i år? Berätta gärna om era bästa grilltips!

En dag på Styrsö

 
Igår firades J:s första semesterdag med en heldag på Styrsö i Götebors skärgård med lunch, fika och årets första dopp. Doppet fick jag dock stå för själv. Kallt och friskt i vattnet när solen var som hetast. Är sugen på att upptäcka även de andra öarna i både södra och norra skärgården. Vi hade  tänkt att göra att besök på Köpstadsö, men får ta det vid nästa tillfälle istället.
 
Har ni några favoritöar i Göteborgs Skärgård? Tipsa mig gärna:-)

Fruktsallad och film

 
Nästan hela dagen tog det att måla trappa och räcke, men fint blev det! Svängde ihop en extra god fruktsallad till mig själv som belöning. Färsk ananas, färsk mango, honungsmelon, jordgubbar och banan. Mums! Nu ska jag fortsätta att koppla av med den här filmen. Har redan sett den förut, men hey den var ju grymt bra!
 

Nya vidvinkeln

 
Här kommer del två av Björkö och bilder tagna med mitt nya objektiv. Älskar den stående bryggbilden! Idag blir det en lugn och skön dag här hemma i trädgården. Inte ens söndagsträningen blir av idag, dock har jag varit duktig och målat hela trappan som går ut i trädgården och ska strax ta tag i att måla räcket. Igår var det bowling och sedan utgång med ett härligt gäng! Himla trevligt och kul:-). En vilodag på detta och sen är jag på G igen:-).  Vad hittar ni på denna soliga söndag?

Fler auktioner

 
Auktionerna fortsätter här på Tradera. Har mängder att rensa ut, så skynda fynda bland klänningar, kjolar, converse, KJL, Miss Selfridge och Sexy by Sweden m.fl. Se länk för alla mina auktioner.

Nya objektivet

 
Några bilder från Björkö med nya vidvinkelobjektivet häromveckan. Det verkar ge mycket bra skärpa rakt igenom så hittills är jag nöjd. Måste dock prova med stativ och skymningsljus någon kväll. Verkligen en helt annan känsla än att fota med mitt 50 mm som jag gjort nu i nästan två år. Man får tänka till både en och två gånger då man får med så mycket mer i bilden samtidigt som allting plötsligt är så långt borta från sökaren. Blir spännande att se vad mycket kreativt man kan göra med denna allteftersom jag lär mig mer.
 
 
 
 
 
 

Oväntat möte

Hmm......Besökare på min brygga..
 
Ååhhh vad det fotas hela tiden, ja jag ställer väl upp på en bild då..
 
Är du inte klar snart?
 
Näee, nu gömmer jag mig här...
 
Ser ni mig?
 
Vaaa, e ni kvar fortfarande??
 
Jag och en vän stötte på en liten mink när vi promenerade på bryggorna ute på Saltis häromkvällen. Vi blev riktigt överraskade och det var Sofie som plötsligt ropade till "Men, han ska inte vara där!!". Detta var tydligen hans hem under bryggorna på Saltholmen. Hur söt som helst och riktigt nyfiken liten rackare:-). Har aldrig stött på något mårddjur ute i det vilda förut, så det var riktigt roligt. Visst ser han söt ut?:-).
 
 
 
 
 
 
 
 

Ny kompis till kameran

 
Här har ni mitt nya objektiv som inhandlades förra helgen. En försenad födelsedagspresent från J och hans pappa som jag äntligen valt ut. Objektivet är ett vidvinkelobjektiv från Canon EFS 10-22 mm f/3.5-4.5 USM vilket motsvarar ett 16-35 mm på en fullformatskamera. Hittills är jag riktigt nöjd, men måste testas i fler situationer och gärna med stativ då det är perfekt för landskapsfotografering, stadsbilder, arkitekturfoto och interiör. Har hittills testats på landskap, men bara i fullt dagsljus och tror den framförallt kommer till sin fördel i skymning- och gryningsljus. Självklart får ni se mina bilder allteftersom. Har hört och läst mycket gott om denna så nu är mina förväntningar ganska stora.
 
Någon som testat den?

Gott på grillen

 
Mina absoluta favoriter på grillen. Grönsaker, frukt, halloumi, kyckling eller fläskfilé och goda såser. Mums! Halloumin kom inte med på bild, men den är perfekt tillsammans med grillade nektariner. Salt möter sött. Om ni inte provat det innan så är det här årets grilltips från mig. Bon appétit!
 

Fikabesök

 
Fikamys med trevligt besök av en vän idag. Vilken tur vi har haft med vädret denna veckan! J:s pappa är på besök och strax vankas det grillning igen. Härliga sommardagar!

Rensat

 
Har varit duktig och rensat och städat ur mina garderober i dagarna. Bestämde mig till slut för att lämna ifrån mig några kära plagg som endast förblivit hyllvärmare de senaste åren.  Just nu ligger massor av auktioner ute på Tradera. Kika in vet jag om ni är sugna på att fynda:-)

Frukost

 
Vacker frukt som helt klart inbjuder till foto. Nyttig är den dessutom och riktigt god. Även här har jag använt min närbildslins +4 som jag skruvat på mitt Canon 50 mm 1/8 objektiv. Funkar fint!
 
 
 
 

Blommor som tack

 
J fick så fina blommor när han slutade jobbet förra veckan. Klart att jag fotade dem:-)
 

Glass i stora lass

 
Två favoriter jag rekommenderar. HallonSaltlakrits är mycket godare än man kan tro.
 
Nyss hemkommen från en trevlig långlunch med vänner på Linnéterassen. Strålande sol hela dagen. Nu en favorit i repris, grillning, rosé och glass:-).
 
 
 
 
 
 
 
 

Middag bland rosor och pioner

 
 
Här avslutades dagen med middag i trädgården och ljuvlig sol för första gången på länge. Underbart! Grillad lax, färskpotatis och rosé med glass till efterrätt. Renoveringen av trappan har påbörjats, därför har trädgårdsmöblerna fått en ny och tillfällig plats. Nästan så mysigt att jag vill ha dem kvar här i stället för på plattorna där de står annars. Perfekt inramning nu när både pioner och klätterrosor blommar samtidigt.  Vi har varit riktigt effektiva idag. Jag har klippt gräset och rensat allt ogräs på framsida och baksida av huset och planterat om mina krukväxter. Dessutom har vi varit i stan och hunnit med lunch och köpt något riktigt fint. Berättar mer om det imorgon.
 
Trevlig kväll på er!
 

En solig helg

 
Låt oss hoppas att väderleksrapporten håller vad den lovat. Planen är att fixa och rensa i rabatterna samt renovera trappan till trädgården. Blir det väldigt varmt kanske det kan bli en utflykt med bad. Göteborgsvädret är dock inte att lita på under sommartid, därför är det alltid bra att ha en reservplan som t.ex. att kika efter ett nytt och roligt objektiv till kameran. Jag har hittat min favorit som begagnad och hoppas nu att den finns kvar:-).
 
Hur ser era helgplaner ut?

Tjugofem grader tack!

 
Var tog sommaren vägen? Jag vill ju sitta i trädgården, dricka fläder, äta nybakade bullar och jordgubbar. Nu tycker jag att vi alla håller tummarna för att den utlovade helgvärmen infinner sig. Imorgon vankas grillning med tjejgänget och det vill man ju inte missa. Ikväll ska det marineras kött och fixas med såser. Har ni på börjat eran semester ännu eller har ni det härliga framför er?
 
 
 
 
 
 

På bordet

 
Pionerna jag tog in häromdagen står så fint på vardagsrumsbordet nu. Underbara blommor! Nu väntar jag på att mina Hortensior ska få knoppar. De blir stora och fina som pionerna och perfekta som snittblommor.
 
 
 

RSS 2.0