Adventsfint

 
Städat och pysslat här hemma idag inför morgondagen. Försökt fota en del, men riktigt svårt att få till bra bilder när det aldrig blir tillräckligt ljust ute. Nya slingan från Ica Maxi som jag skrev om häromdagen är i allafall på plats. Jag har också klätt våra två rhododendron vid entrén med ljus samt kaprifolen i trädgården. Ska försöka fota på nytt imorgon. Vad gillar ni förresten marmortavlan som jag fixade igår? Perfekt i ett vintervitt hem tycker jag.

Nya brillor

Överst: Skaga, mitten: götti, underst: Örgreen, Sand.
 
Är lite sugen på nya brillor, men hjälp vad svårt det är att välja! Har nog faktiskt varit hos nästan alla optiker här i stan nu och provat. Var i första hand sugen på titanbågar i guld och gärna matt guld som de ovan från Götti alternativt i pilotmodell. Matt guld är mycket ovanligt, så nu börjar jag fundera på svarta eller bruna i titan eller plast. Inte lätt att byta när jag haft en av Lindbergs modeller helt i glas de senaste sex åren. Så fort man testar nåt annat begränsas ju synfältet betydligt av bågen. Får nog suga på karamellen ett tag till innan jag bestämmer mig.

Kanelbulle te

Kvällsmys här hemma efter en dag på stan som avslutats på restaurang Cyrano. Har ni provat kanelbulle te, en en kryddig och julig smak, perfekt såhär års. Ser att många redan pyntat klart där hemma, själv har jag bara kommit halvvägs, men än är det ju inte advent. Satsar lite extra på adventsfint i år och ska ta några bilder när vi är klara. Tidig kväll för mig idag, imorgon väntar juridikstudier.

Same same, different price!

 
På bilden ser ni två identiska ljusslingor, den enda skillnaden är priset. Den vänstra är köpt på Ica Maxi för 249 kr och den högra kommer från Granit och kostar 599 kr. Båda är tillverkade av och märkta med Konstsmides etikett och kartongerna är exakt samma storlek bara förpackad och anpassad till Granits design. Samma ljussken, samma kvalité, samma lampor. Galen prisskillnad på dessa tycker vi! Granit tar mer än dubbelt så mycket betalt och självklart kommer de att åka tillbaka till butiken. Ett tips till er andra som kanske varit sugna på denna ljusslinga nu till julen. Ica Maxi säljer även denna i svart. Slingorna går att använda både ute och inne.

Bo billigt med HotelWeek

 
Har precis förhandsbokat oss på en weekend i Stockholm i januari. HotelSpecials har just nu kampanjen HotelWeek som innebär att mängder 4-stjärniga av hotell och spa:n runt om i Sverige endast kostar 250-300 kr pp inklusive frukost! Det nappade vi självklart på och jag har faktiskt varit sugen på en tur till Stockholm nu ett bra tag. På bilden ser ni var vi ska bo. Trots att det är mitt i vintern ska det bli så mysigt att promenera runt i stan, dricka varm choklad på mysiga cafeér, besöka museér och kanske ta en tur till Sturebadet som ligger i närheten.
 
Är det nåt jag inte får missa i Stockholm? Mysiga cafeér och restauranger? Tips mottages gärna!

Äpplemos & Granola

För ett par veckor sedan kokade jag mos av de vackra röda äpplena i vår trädgård. Jag behöll då skalet på för att få till den fina rosa färgen. Fixade sedan fina burkar på Ica Maxi och printade ut etiketterna på självhäftande papper. Granolan består av allt jag gillar som bl.a. torkade blåbär, kokosflagor, vaniljpulver, dinkelflingor, havregryn, pumpafrön, psylliumfrön, solrosfrön, valnötter och fibrex. Mycket roligare att plocka fram maten när den är fint förpackad, eller hur. Silverskedarna är arvegods från Norge som nu äntligen kommit till användning.

Lyx för fåglarna

 
Bilder: Plantigo
 
Hittade den här vackra fröautomaten från Nelson Garden på Blomsterlandet i går. Otroligt fin och jag tänker mig den till ett vackert vitt hus på landet, hade förstås gärna haft den redan nu, men saknar lämpliga träd att hänga den i och hela 499 kr går den på. Underbar!

Hos mig idag

 
Njuter av rosor i min älsklingsvas. Blomsteraffären på Linnégatan är min favorit här i stan. Granolan och äppelmoset har fått etiketter och jag har hunnit med lunch med en vän, en powerwalk, ett träningspass pump och lite matfotografering. En ganska vanlig dag bortsett från pluggandet. Imorgon väntar grupparbete.
 

Shades of grey

 
Bilder: Blackballoon
 
Ska man kanske ha en grå stjärna i år? Har ju mina vita pappersstjärnor sedan ett par år tillbaka, men nu blev jag sugen på en riktigt stor stjärna i stället för flera mindre. En grå kanske inte är så dumt det heller. Vad har ni för stjärna i fönstret i år?

Cheesecake med äpple & ricotta

 
Idag gjorde jag en lite annorlunda cheesecake med hasselnötsbotten i stället för digistive och fylld med ricottaost och ljuvligt doftande äpplekompott på toppen.  Älskar ricotta och varje gång jag är i Italien spanar jag efter det på frukostbuffén. Mums på färskt bröd tillsammans med marmelad. Receptet hittade jag här.

I min granola

 
Äntligen har jag fått tag på frystorkade hallon och jordgubbar, riktigt goda dessutom. Har letat och letat i Göteborg med omnejd och på nätet, men inget resultat. J har varit bortrest en vecka och var snäll och köpte med sig dessa när han ändå körde förbi Saltå Kvarn. Så glad jag blev! Deras frystorkade bär säljs bara där och i butiken på Södermalm vilket är synd för oss som bor i övriga Sverige. Nu har jag i alla fall ett nätt litet lager som ni ser;-). Perfekt i granolan eller till frukostgröten!
 
Någon som prövat dessa och har tips på andra användningsområden?

Swedish Grace

 
Ny servis från Rörstrand är införskaffad, Swedish Grace, eller åtminstone delar av den. Börjar med mattallrikar. Tycker den här servicen är så fin och har kikat på den ett par år. När jag nu såg att det var rea, 30 procent på alla tallrikar hos Cervera slog vi till.  Vita, stilrena och tidlösa. Det lutar åt att vi även köper de stora tekopparna i samma serie samt assietter. Passade också på att uppdatera kökshanddukarna med dessa från Åhléns.
 
Idag har vi ätit en rejäl och god middag på Jensens samt varit och kollat på ny spis. Nu blir det åter till juridikstudierna och sedan Solsidan och ett glas rött.

Mer från barnfotograferingen

 
Nu har jag gått igenom alla bilder jag tog på söta Love bland höstlöven. Ett riktigt litet charmtroll var han, ska gå igenom och skicka alla originalen till föräldrarna, men först blir det en föreläsning och några ärenden som står på agendan för dagen. Inget regn ute ännu så det verkar lovande. Hoppas ni har en skön söndag.

Sista äpplena

 
Häromdagen plockade jag de sista fina äpplena i trädgården. Har gjort både äpplekräm och mos.  Imorgon blir det en omgång till med äpplemos och kanske någon dessert. Just den här sorten är så vackra och lyser upp hela gräsmattan som numera mest är full av vissnande löv.
 
Min webbplats börjar bli klar för inlämning och imorgon börjar första föreläsningen i informationsjuridik. Det ska bli spännande och skönt att lämna de senaste fem tuffa kursveckorna bakom sig. Nya tag imorgon alltså.

Barnfotografering sneak peak

 
Jag fotade den här söta grabben åt några vänner förra helgen. Det var den sista höstfotograferingen för i år och var så fint med alla röda äpplen liggandes bland löven. Själva fotograferingen gick rätt bra och var min första lite seriösare barnfotografering. Inte helt lätt att fota dom små liven som inte gärna vill sitta still och smajla på beställning, men mamman gjorde ett bra jobb med att underhålla och locka till skratt. Det kommer fler bilder från fotograferingen mot slutet av veckan. Först måste jag bli klar med mitt projektarbete med hemsidan.

Morotsscones

 
Lite bilder från helgen. Är i en period när jag älskar scones just nu och i helgen blev det en nyttigare variant, morotsscones och hackad mandel. Helt okej i smaken, men nästa gång ska jag nog använda rågsikt som det stod i receptet och inte rågmjöl då morötter innehåller så mycket vätska.
 
Har ni några favoritrecept när det gäller scones?

RSS 2.0