Dim sum




Igår kväll testade vi Dim sum för första gången på Dubbel Dubbel, en nyöppnad krog här i Göteborg som rescenserats ett flertal gånger i tidningarna. Dim sum är alltså en kinesisk måltid som består av olika smårätter ofta i form av olika små knyten som man doppar i olika såser. Dumplings och wontons kallas de och förekommer i olika former. Knytena är gjorda i en slags elastisk deg. De vi testade var fyllda med bl.a. räkor, lamm, fläsk och anka. Vi fick även testa buns som såg ut som en slag minihamburgare, fast "brödet" var alldelse vitt. Fyllningen var bl.a. anka, vårlök och hoisinsås. Tillbehören som serverades utöver såserna var en slags krispig potatissallad, algsallad, ris och koreansk gurksallad.

Detta var vår premiär på Dubbel dubbel. Det var en annorlunda, men trevlig måltid. Vi valde den lite större dumplingsmenyn för två och man blev så där lite lagom mätta. Tycker det är trevligt och mysigt med smårätter och ett kul sätt att få testa flera olika varianter på en och samma gång.

Kommentarer
Postat av: Farmor

Men hur gott var det egentligen?

2012-02-05 @ 18:06:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback
RSS 2.0