Fredag - Sahara Tour del 2

Väckning kl 04.00 igen! Snabbt ner till frukosten för att få i sig lite mat innan bussen skulle gå.  Dagens första stopp var Chott el Jerid, en enorm saltsjö i öknen. Därefter vidare längre ut i öknen till Touzeur för jeepsafari i sanddynerna. Landskapet var vidsträckt och milslångt och vackert. Vi körde off-road och upp och nerför  klippformationer i sandsten och sen i lös sand. Häftigt! Mycket skumpigt och lätt att bli åksjuk. Efter en bra tur på två timmar med ett par stopp på vackra platser kom vi till Starwars-byn där de senaste filmerna har spelats in. Jonas fick sitt lystmäte!! En stor del av kulisserna fanns kvar och det kändes som att man stod mitt i filmen enligt Jonas. Därefter lunch på fint hotell och sedan sista stoppet i Kaiuroan som är tunisiens heligaste stad för att besöka den största mosken i tunisien. Där möttes vi av böneutropare från minareten och det kändes att man var i ett arab-land. Hemma i Hammamet vid 19-tiden på kvällen. Snabb dusch och sedan middag på hotellets a la carte restaurang som var mycket lyxig. Vi var de enda gästerna och fick toppservice för bara 100 kr per person med varsin kypare. Tidig natt sov som en stock!

Kommentarer
Postat av: Andréas

kan nästan se Jonas framför mig när han befann sig i Starwars mecka. kanske var det svårt att få honom därifrån :-)?!
i Sverige är det 30 grader varmt, nästan lika bra som i Tunisien...och billigare också. dock har dem inte lika god mat här. äter studentlunch nu, dvs nudlar...och saft.
förresten, jag tror att vi har haft fint väder länge, men jag har inte sett det förrän nu, har faktiskt putsat fönsterna idag.
pratade med Ninen idag, han saknar er.
ps! väntar otåligt på ett vykort :-)

2007-06-09 @ 14:21:57
Postat av: Kennet/Maud

Ni har tydligen haft en härlig och intressant vecka. Kul att få läsa dina/era upplevelser. Vi ser framemot era bilder från resan när ni kommer hem. Jonte har väl säkert tagit en massa bilder från inspelningsplatserna av Star Wars. Välkommen hem till varma sweden. ( Stockholm hade 32 + i dag)

2007-06-09 @ 16:48:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback
RSS 2.0