Kuala LumpurKuala Lumpur TowerKuala Lumpur by night, utsikt från toppen av KL TowerShopping Plaza i KL

Vi lämnade Perhentian Islands med båt och tog bussen till Kota Bahru för att därifrån ta oss vidare till Kuala Lumpur med flyg. I Kota Bahru var vi nästan de enda vita, så vi blev både tittade och pekade på. Malaysia är ju muslimskt, så man känner sig nästan lite naken när man går omkring i shorts och kortärmat.

Resan till Kuala Lumpur gick bra och hotellet vi bodde var Crown Plaza som ligger mitt i den sk. Gyllene triangeln, ett hotell- och affärsområde med många eleganta varuhus. Rummet kändes riktigt lyxigt, 38 kvm stort, separat dusch & badkar, schäslong, dvd, morgontidning m.m. Vi bokade detta genom J:s medlemsskap i Priority Club och då får man ett speciellt klubbrum. Vi bodde på 23:dje våningen och hade häftig utsikt över alla skyskrapor och även Menara Kuala Lumpur, som är det fjärjde högsta telekommunikationstornet i världen. Från hotellet hade vi nära till mycket av de intressanta sevärdheterna och när vi inte orkade gå var det bara att ta monorail som stannade utanför hotellet.

Själva staden kändes aningen lugnare och inte så hårt trafikerad som Bangkok, men det var minst lika hett och fuktigt därför blev det mest tid för att spendera i alla shopping plazas och en hel del besök på Starbucks:-). Ett besök i China town hanns också med, fast de var faktiskt inte säskillt sevärt. Marknaden skulle enligt guideboken vara den mest färgsprakande i landet, men där fanns bara krimskrams och fula märkeskopior av klockor eller väskor. Det är nästan inget som stämmer i våra guideböcker trots att de är uppdaterade 2008! Sista kvällen blev det i allafall en tur upp till telekommunikationstornet med den snurrande restaurangen i toppen. Där uppe hade vi fin utsikt över hela staden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback
RSS 2.0