Ko chang




Dimma och regn over Ko chang. Bild tagen fran farjan.



Kacha resort. Bild tagen fran var balkong. White sand beach ligger alldeles utanfor. De skulle vara fint om det slutade regna, sa vi kunde komma ut och se oss omkring lite.

Nu befinner vi oss pa ett regnigt Ko chang, en o nara gransen till Cambodia. Regnet oser ner konstant och det ar osakert om det kommer att klarna upp. Om inte kan vi bara hanga pa hotellet. Trist! Vi hade sett fram emot trekkingen har eftersom on ar kand for sin sin natur och sin intakta djungel och relativt ororda inre del av on. Tydligen har det regnat har mer eller mindre hela tiden de senaste tva veckorna sa det ser inte sa ljust ut for oss. Resan hit fran Bangkok var lang och vi betalade mycket och blev lurarde och blasta pa transport och pengar trots att vi bokat genom den statliga och auktoriserade turistbyran har. Vi blev utlovade  deluxe vip buss (den basta av tre kategorier, vi fick se bilder) Vi skulle bli hamtade pa hotellet i Bangkok och korda hela vagen med denna buss till farjan non-stop. Dar skulle vi bli hamtade av hotellet. Allt inkluderat i biljetten vi betalat. "Easy and comfortable" som han sa sakert tio ganger. Verkligheten var tyvarr en helt annan. En timme for sent kommer transporten och hamtar oss pa hotellet, men det ar ingen VIP buss, utan en liten minivan med plats for ca 8 personer och vi far veta att den ska ta oss till VIP-bussen , som vi da tror finns i Bangkok, men icke. Efter tre timmar, da vi har akt halvvags far vi byta till VIP-buss. VIP-bussen visar sig i verkligheten att vara i samre skick an var minivan och nar vi val kommer fram till farjan vet ingen vart man ska ta vagen. Ingen moter upp oss. Vi tanker att hotelltransporten finns pa Ko chang. De skulle ju mota oss med namnskyltar och allt ( precis som att aka med Fritidsresor. Easy!) Val i land pa on finns endast lokaltrafik som kravde overpriser for transport, biljettten vi betalat gallde inte tyckte de. Vi fick alltsa betala igen. Verkar som att alla forsoker lura en pa pengar i Thailand. Flera vi traffat pa har har varit med om samma sak. Kanns surt! Var ar servicen i "The land of smilings"? Vi hoppas pa battre vader och lycka framover, vi har ju anda nastan tre veckor kvar av var resa.

Kommentarer
Postat av: Linda

Typiskt Thailands-sommarväder! Hoppas ni får bättre väder i Malaysia! De har ju inte regnperiod nu..

2008-06-12 @ 19:35:37
URL: http://fashionflyer.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej på er, hoppas ni har det underbart där borta överpriserna till trots. Kram kram

2008-06-13 @ 23:48:46
Postat av: ulle

hej!



Hoppas ni har det bättre nu än i starten! Här har man jobbat o knegat. Nästa vecka börjar på TB. Åker med Jojo till Falkenberg imorgon och firar midsommar. Ha det så bra! Saknar er o glad midsommar! Kram

2008-06-19 @ 17:29:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback
RSS 2.0