Los Angeles

Förrförra Söndagen kom vi fram till Los Angeles, även kallat änglarnas stad. Det var en resa på mellan 5-6 timmar från Las Vegas inkluderat enorma trafikstockningar. Tanken var att vi skule ha fördelat dessa två sista veckor mellan både Los Angeles och San Diego, men pga av långa avstånd och  eftersom vi var rätt trötta efter mycket resande beslutade vi att lägga all den resterande tiden här i L.A. Den här staden är enorm! Det har varit svårt att få grepp om den, men nu andra veckan har man kommit in i det lite mer. Trafiken är den värsta jag sett och man är verkligen beroende av bilen här eftersom avstånden till de platser turister besöker är mycket stora inom staden. Vi började med att boka in boende några dagar i Marina Del Rey utanför Venice och Santa Monica. Hyfsat  lugnt och trevligt hotell, men med bil tog det 20 min till Santa Monica och 1,5 timme till Hollywood pga av trafiken. Femte dagen beslutade vi därför att flytta till Hollywood som då skulle ligga lite närmre de attraktioner vi tänkte besöka. Här bor vi alltså nu. Vi är fortfarande beroende av bilen, men avstånden är inte lika långa till allt. Vi har hittat en oas i storstaden, Beverly HIlls. Hit flyr vi när trafiken blir allt för påträngande. Där har vi också hittat några riktiga pärlor. Beverly Hills tillsammans med Santa Monica och Pasadena är förmodligen några av de få trevliga och promenadvänliga stadsdelarna här utan masstrafik. I Beverly Hills bor de flesta kändisar i L.A .med utsikt över staden. Det märks en tydlig skillnad mellan den stadsdelen och resten av stan. Vägarna är bättre, det är grönare och det är lugnare. Shoppingutbudet i LA är mycket bra liksom i många andra storstäder i USA. Eftersom dollarn är dyr har vi inte gjort några direkta fynd. Vi hade en gigantisk lista på saker vi skulle göra när vi kom hit och vi har redan hunnnit med en hel del bla Santa Monica och den berömda beachen där Baywatch spelades in, Walk of fame, Chinese Theatre, Beverly Hills m.m. Vi har även hunnit med saker som Warner Bros. studiotour, bio, Malibu m.m. En lite rolig sak vi gjort och som alla gör här är att köpa en Star map och åka runt i Beverly Hills och Bel Air för att spana in stjärnornas hus. Det är spännande även om man inte ser så mycket mer än höga grindar, täta häckar och vidokameror. Apropå det såg vi idag ett gäng paparazzis som sprang livet ur sig mitt i trafiken för att fota Kim Kardesian, känd för sitt utseende och någon tv-show här i USA)  som varit och shoppat. Vi såg inte mer än tre svarta SUV:s som stängde sina dörrar och rullade iväg. Ja, som sagt LA är verkligen inte som Sverige. Kvar på listan är bl.a Universal Studios och Mullholland Drive som vi snart kan bocka av.


Nu ska vi göra oss i ordning och gå ut och äta stans bästa (?) sushi. LA lär vara grymma på Sushi och Mexmat. Kanske blir det någon drink också.



Sushin på Geisha house var verkligen den absolut bästa jag ätit! Cool restaurang var det också.



Första veckan bodde vi i närheten av Santa Monica. På den här stranden spelades Baywatch in.



En del av stranden kallas för Muscle Beach. Det var här Arnold Swartzenegger tränade förr.


Vi besökte självklart Beverly Hills. Stadens tjusiga område. De hade till och med ett eget stadshus (bild ovan).



Rodeo Drive är stadens lyxigaste gata. Där fönstershoppade vi bara och gick på mysiga fik.



En favorit var mycket populära Sprinkles Cupcakes. Jag fick köa för den här godingen.



Ingen L.A. vistelse är fullkomlig utan att ha sett den berömda Hollywoodskylten



Vad vi inte visste var att faror lurade runt hörnet. Bergslejon minsann! Bergslejon = puma.


Vi gjorde bl.a. ett besök på Paramount Pictures. Tyvärr var inte Dr Phil där.



Stor saknad efter Michael på Walk of fame



Vi firade 4 Juli som riktiga amerikaner. Här på Rose Bowl var det pompa å ståt och storslaget fyrverkeri.



Jag saknar Yogurtland. Fy vad underbart det var!


Kommentarer
Postat av: Nina

Underbara pics! och sushin såg mumsig ut.



Ha en underbar helg!

2009-07-17 @ 17:18:56
URL: http://anina.blogg.se/
Postat av: Viktoria

Ser ju helt underbart ut! Och vilken shopping du har varit med om! MAn blir ju inte liiiite sugen på att åka tillbaks till USA igen:)

Hoppas du har haft en underbar resa!

Stor kram

2009-07-23 @ 15:53:58
URL: http://shopaholicvickan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback
RSS 2.0