Fikapaus & programmering

 
Sista inlämningen för terminen är i full gång och hjärnan går på högvarv just nu. Sitter med ett avslutande projektarbete i PHP programmering. Tur att vi är två för man blir galet frustrerad av att ägna timmar åt felsökning medans solen skiner för fullt utanför fönstret. Uppdraget går ut på att skapa ett bloggverktyg vilket också innebär arbete i databaser för hantering av bloggdata och användardata. Idag har vi fixat stöd för loginfunktionalitet, sessioner och kryptering av lösenord. I helgen ska vi tvätta all data som skickas till databasen för att undvika s.k. sql-injektioner som kan skickas med formulär och manipulera eller radera användardatat. Viktiga saker, men hjälp vad trött man blir av att koda hela dagarna.
 
En fikapaus med några bullar kan faktiskt göra susen och vara vad som krävs för få den där aha-upplevelsen som för arbetet framåt. Tur att jag har duktiga Frida vid min sida:-).

Kommentarer
Postat av: Junitjej

Vilka smaskiga bullar!

2013-06-01 @ 06:54:02
URL: http://www.junitjejen.se
Postat av: Y A S M I N E

Låter ändå spännande, det där med programmeringen. Jag ska själv gå teknik på gymnasiet nu till hösten

2013-06-01 @ 10:23:15
URL: http://medy.blogg.se
Postat av: Sara

åh va fina bilder :)

Svar: Tack så mycket!:-)
Turids blogg

2013-06-01 @ 22:35:27
URL: http://sarajosefin.blogg.se
Postat av: maria at inredningsvis

Härliga bilder:) följer dig nu på bloglovin....Så du går utbildning som lär ut bloggande??? fattar inte men låter intressant. Ikväll spelar min kille med ett soulband som han lärt spela på Dubliner...ska dit och kolla på dem, de rockar:)

Lycka till med skola:)

LOVE från din bloggvän Maria på inredningsvis

Svar: Ah, vad roligt, välkommen som följare:-). Vad kul med en musikalisk kille och att få se honom uppträda! Tack så mycket, kan behöva en lite lyckospark med den här kursen:-). Jag svarade ang utbildningen i din blogg:-)
Ha det fint så hörs vi!
Turids blogg

2013-06-02 @ 15:21:19
URL: http://inredningsvis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback
RSS 2.0