Tropea - part four


 
Mera glass i stora lass! Förutom onyttigheter så är Kalabrien känt för sin rödlök, eller cipolla rossa som det heter där. Överallt hänger det rödlök, på lunchbuffén, en hel salladsskål med bara rödlök! Det finns till och med rödlöksglass! Tycker man inte om rödlök, så finns det torkad chili. Maten här i staden är förresten supergod, pasta alla norma är min favorit i det italienska köket just nu. En vegetarisk pastarätt med auberginer, tomat och fetaost som smakar himmelskt! Sen har vi ju byggnadsstilen och historien. Som i många andra medelhavsstäder så klättrar husen längs med klippkanten som stupar rakt ned i havet. Tycker det är otroligt fascinerade hur de har byggt detta och att det fortfarande står kvar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback
RSS 2.0