Kardemumma

Häromdagen bakades kardemummaknutar hos fröken. Receptet kommer från Leila Lindholms, A Piece of cake. Hemligheten bakom dessa ljuvliga bullar förutom den syndiga mängden smör är att degen innehåller stötta kardemummakärnor som sedan blandas ihop med jästen och den varma mjölken. Dessa kardemummakärnor strör man även tillsammans med socker på bullarna som en avslutning efter att de penslats med ljus sirap och en skvätt vatten. Fyllningen består av en krämig blandning av kanel, socker och smör, vilket gör bullarna extra saftiga. Efter lite träning tycker jag att jag lyckades riktigt bra med knutarna. Vad tycker ni?
Kommentarer
Postat av: Linn
Ser superproffsiga ut!
Postat av: Elins blogg
Mums vad gott!
Jasså, då vet jag vilket det är. Men erat såg mycket finare ut än Ikeas! Kanske för att ni målat själva eller så är du bra på att fota! ;)
Postat av: Ulrika - Fotograf u.norman
Ser ju bara såååå frestande ut!
Postat av: Tess
Mums, vad gott det ser ut! :) Kram
Postat av: Sofia
Åh hjälp vad gott! Kanske skulle försöka mig på att baka något liknande när det ändå bara regnar hela tiden.
Postat av: S
Mums :)
Postat av: Lovis
Hur gör du för att få så fina knutar?
Svar:
Turids blogg

Trackback