Kokosplättar

 
Kikar in här i under en pluggpaus för att tipsa om att det går att göra riktigt goda plättar/pannkakor utan vetemjöl. Perfekt för den som är glutenallergiker eller vill äta lite mer LCHF-vänligt. Jag hittade receptet här. Dessa gjorde vi ikväll!
 
Kokosplättar: 10 st
4 ägg, 2 dl vispgrädde, 2 dl mjölk, 0,5 dl kokosmjöl, 1 msk fiberhusk. Låt stå i 10 min innan stekning.
 
Servera med vispgrädde och färska bär.

Kommentarer
Postat av: Linn

Vi äter ju numera LCHF-inspirerat, och olika varianter av plättar är nog det bästa av allt med den här kosten. Tänk att det helt plötsligt inte bara är tillåtet utan till och med lite nyttigt att äta dessa godsaker.

Sparar det här receptet för framtida bruk, för just dessa har jag inte testat.

Svar: Ah just det, hur upplever du den kosten. Fått några hälsofördelar. Är det för viktminskning eller andra skäl? Ja, testa detta så får du återkomma med en jämförelse av dina recept:-)
Turids blogg

2013-04-03 @ 19:11:41
URL: http://lyckoland.blogg.se/
Postat av: Tess

Mums, vad gott det ser ut! :) Kram

2013-04-04 @ 08:22:32
URL: http://inifranochut.se
Postat av: Sofia

Åh det lät gott!

2013-04-04 @ 17:01:17
URL: http://www.intheheadofs.se/
Postat av: Linn

Vi gick över efter att ha läst och hört mer och mer om hur kolhydrater påverkar kroppen (inflammatoriska tillstånd, diabetes mm).

Jag var inledningsvis skeptisk till att äta mättat fett, men efter att ha lyssnat på en professor i endokrini kände jag mig övertygad om att är det något man ska akta sig för, då är det kolhydrater - inte fett.

Upplever enorma hälsofördelar. Jag var en sådan som gick omrking med nästan ständiga hungerkänslor och hade blodsockerdippar som satte skräck i både mig själv och min omgivning. Behövde äta hela tiden, blev aldrig riktigt mätt. Det är som bortblåst.

Äter tre, ibland fyra, mål om dagen som jag står mig på, och på något sätt har det förändrat hela mitt förhållande till mat. Äntligen lagar jag mat igen och lägger tid på det. Kanske faller det sig naturligt när man inte behöver göra det 6-7 gånger om dagen...

Sen tillhör vi kanske inte de absolut mest strikta LCHF-fanatikerna (jag kan bli lite rädd för dem i bland), men pasta, ris, potatis, socker, gryner, vitt mjöl... allt sådant är borta ur kosten.

Har sedan övergången funderat över om jag möjligen är lätt glutenintolerant, eftersom också magen mår mycket bättre nu.

Det här blev en lång kommentar, men det är verkligen lite hallelulja-känslor över detta för mig :-)

Svar: Vad härligt att ha hittat det som känns rätt för dig! Får se om jag kan bli lika fast i detta:-) Dock älskar jag potatis och andra rotgrönsaker samt choklad å smågodis så jag kommer nog inte att vara särskilt strikt framöver, men ger det ett par månader nu att se vad som händer. Själv är jag i första hand ute efter viktminskning, har inte haft några andra av de problem du beskriver direkt av kolhydrater. Men det ska bli väldigt spännande att se vad detta lilla experiment kan ge:-)
Turids blogg

2013-04-07 @ 10:10:10
URL: http://lyckoland.blogg.se/
Postat av: Linn

Ska bli kul att se hur du upplever det. Vi äter fortfarande frukt (om än något mindre än tidigare) och en hel del rotfrukter (utom just potatis). Frukt och rotfrukter innehåller ju trots allt en massa nyttigheter också, tror i alla fall jag.

Svar: Ja, precis:-) Ska prova att baka chokladbollar idag med mandelmjöl och stevia. Har du provat det? Aldrig provat dessa produkter innan så det kan ju bli hur som helst:-)
Turids blogg

2013-04-08 @ 16:11:59
URL: http://lyckoland.blogg.se/
Postat av: Linn

Testade stevia för ett antal år sedan, men då var det själva bladet. Jag kan vara rätt känslig för olika smaker och tyckte inte om bismaken det gav, men jag har hört att strövarianten ska vara godare.

Chokladbollar har jag inte testat att göra. Hoppas att de blir goda!

Svar: Använder du nåt annat sötningsmedel ist för socker eller undviker du helst "sockersmakande" produkter. Funderar på om t.ex sukrin är ett bättre val.
Turids blogg

2013-04-08 @ 16:28:41
URL: http://lyckoland.blogg.se/
Postat av: Linn

När jag ska söta nu använder jag honung. För mig räcker det ofta med sötman från bär eller frukt, och så tycker jag att vaniljpulver, kokosflingor/kokosolja, kanel och kardemumma är ingredienser som åtminstone lurar mina smaklökar. Jag upplever det som sött.

Har tyvärr inte botaniserat så mycket bland sötningsmedlen. Tala gärna om vad du upptäcker!

Svar: Ah låter bra och sunt. Följde ett recept, men handlade på willys idag å dde har inte alla specialiteter, så det fick bli steviasocker. Står att det sötar lika mycket som socker, men innehåller hälften så många kalorier, så det är nog inte helt lchf godkänt då? Goda blev dem i alla fall:-)
Turids blogg

2013-04-08 @ 16:51:39
URL: http://lyckoland.blogg.se/
Postat av: Linn

Vet inte, jag är ju inte någon rabiat LCHF-taliban ;-) men stevia har jag för mig att jag sett i många lchf-recept.

Ska tillägga också att även om vi gjort några lchf-efterrätter och godsaker så kommer jag absolut att baka kanelbullar och äpplepajer med vanligt mjöl och socker igen. Jag tänker att jag ska leva så sunt jag kan i vardagen (men ändå äta gott och njuta av maten!) men sedan absolut unna mig sötsaker om jag känner för det eller blir sugen. Och jag blir inte sugen så ofta.

Och är vi till exempel bortbjudna så äter vi det som bjuds. Jag är ju redan vegetarian, och det kan skrämma värdparet tillräckligt. Att därtill komma och säga att vi inte äter mjöl, ris eller potatis... nä, det blir för mycket :-)

Hittade det här: http://56kilo.alltforforaldrar.se/kan-jag-byta-sukrin-mot-stevia/ Den här bloggen är min inspirationskälla när det gäller kost just nu, och hon har skrivit om sötningsmedlen.

Svar: Det låter bra och sunt! Man ska unna sig av livets goda! Det ska vara enkelt att leva dessutom. Åtminstone behöver man inte krångla till det alltför mycket för sig:-) Det är den bloggen jag hittade mina kokosbollar på. Har precis lagt upp dem här i bloggen. Det var viss skillnad på på stevia och stevia, jag tog stevia socker som är blandat med vanligt socker, men bara hälften så sött, så nu kanske jag får några LCHF-talibaner efter mig;-)
Turids blogg

2013-04-08 @ 21:13:08
URL: http://lyckoland.blogg.se/
Postat av: Erika Cao

Såg verkligen supergott ut!

Svar: Tack, de var riktigt goda:-)
Turids blogg

2013-04-16 @ 11:57:07
URL: http://erikacao.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback
RSS 2.0