Cheesecake LCHF
Efter en smaskig lasange och en powerwalk var det skönt att sätta sig i trädgården med varsin Cheesecake på glas. Det här receptet är väldigt enkelt att göra och jag hittade det hos bloggaren 56 kilo.
2-3 portioner
Mandelchrunch:
I stället för digistivekex gör man en egen Mandelcrunch: 50 gr smör, 1,5 dl mandelmjöl, ev 1 matsked sötning (t.ex tevia strö eller sukrin).
Youghurtröra:
150 gram philadelphiaost, 3 dl turkisk eller grekisk youghurt 10%, 1 dl frysta halvtinade jordgubbar, 1 dl sötning
Gör så här:
Smält smöret och blanda ner mandelmjölet och ev sötning. Bred sedan ut det på bakplåtspapper och grädda i ugnen, ca 175 grader i 7-8 minuter. Degen ska få lite färg. Ta ut och låt svalna, smula sönder till kaksmulor.
Vispa yoghurt och philadelphia med sötning, vispa ner jordgubbarna så att det blir en slät smet.
Varva krämen och kaksmulor i ett glas och toppa gärna med färska jordgubbar!
Kommentarer
Postat av: Johanna
Åh så gott det ser ut!
Postat av: Johan
Låter riktigt gott.
Svar:
Turids blogg
Postat av: Cissi
Vad gott det låter ;P
Postat av: Emelie
Mums, tack för tipset, det ska jag prova! :)
Svar:
Turids blogg
Postat av: Fanny
Den ser supergod ut! ;) Ska nog testa!
Trackback