Flädersaft
Vi har massor av fläder i trädgården och just nu blommar de för fulla muggar. Varje år gör jag saft av blommorna. Jag använder alltid samma recept för det är helt enkelt så bra. Ingen saft går upp mot hemlagad flädersaft. Underbart. Bjuder på receptet såklart!
Flädersaft
Plocka 25-35 blomklasar och lägg i stor kastrull.
Skär 3 citroner i tunna skivor och lägg i kastrullen. Koka samtidigt upp 1,5 liter vatten i en annan stor kastrull. Häll 1,5 kg socker i vattnet tillsammans med 50 g citronsyra. Rör om.
Häll nu det varma vattnet över blommorna och rör om ordentligt. Lägg på lock och låt stå mörkt och svalt i 5 dagar. Rör om varje dag.
Den femte dagen tar du fram en ny kastrull och en saftsil (saftmaja) som du kan spänna över kastrullen. Skopa sedan upp saften och häll i silen. Låt stå ett tag så du får ut all saften. När saften är färdigsilad använder jag en tratt för att fylla flera olika petflaskor. Fyll dem inte ända upp. Dessa kan man sedan frysa, det är lätta att ta fram och tina.
Njut!
Kommentarer
Postat av: yasmine mamma till dennis
så gott
Postat av: giime
Va fina bilder ☺
Svar:
Turids blogg
Postat av: Louise
Vilka härliga bilder :)
Postat av: Johanna
Fina bilder!
Svar:
Turids blogg
Postat av: Jessica
Ska testas =) tack
Postat av: Joe
OH vad gott!!
Postat av: Robex Lundgren
så vackra bilder
Svar:
Turids blogg
Postat av: Veronica
Åh vad gott :)
Postat av: Kmstyle
Vad gott! Brukar själv göra rabarbersaft :)
Trackback