Havregrynspizza

 
Ikväll testade vi pizza på havregrynsbotten. Det blev jättegott och kändes betydligt nyttigare än den vanliga pizzadegen och godare än blomkålspizzan även om inte den var dum den heller.
 

Pizzadeg för en portion: 1 dl havregryn mixat till mjöl, 1 äggvita, 1/2 dl kvarg, 1/4 tsk bakpulver. Krydda degen med oregano och salt.
 
Blanda ihop samtliga ingredienser i degen till en smet. För att den inte ska fastna på plåten, olja in bakplåtspappret. Tryck ut och forma degen till en pizza.  Förgrädda i ugnen på 200-225 grader ca 7 min beroende på om du vill ha en seg pizzadeg eller knaprig kan du förlänga tiden något. Lägg på valfri fyllning och låt stå i ugnen tills pizzan fått fin färg, ca 5-10 min.
 
Smaklig måltid!

Kommentarer
Postat av: becca

Det ser väldigt gott ut! :)

Svar: Tack! Det var riktigt gott! Rekommenderas:-)
Turids blogg

2014-06-06 @ 00:08:57
URL: http://nailsnsuch.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback
RSS 2.0